گروه صنایع معدنی فولاد
 
مصری‌نژاد در گفت‌وگوی تفصیلی با ماین نیوز خبر داد:
تولید ۲.۱ میلیون تن فولاد در چادرملو در انتهای ۹۷
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیر مجتمع صنعتی چادرملو در اردکان یزد گفت: پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که در پایان سال 1397، 2.1 میلیون تن فولاد، 3.2 میلیون تن آهن اسفنجی، 3.8 میلیون تن گندله و 550 هزار تن میلگرد در مجتمع چادرملو تولید شود. همچنین تا پایان امسال نیز 1.6 میلیون تن آهن اسفنجی و 3.6 میلیون تن گندله تولید خواهیم کرد.
 
محمود مصری نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز درباره واحد فولادسازی در چادرملو اظهار کرد: نخستین شمش در بهمن سال گذشته در این واحد تولید شد اما تولید به صورت متوالی از اردیبهشت ماه سال جاری انجام گرفت و تا به امروز حدود ۳۰ هزار تن محصول تولید شده است. در واحدهای فولادسازی بخشی با عنوان لرنینگ کرو وجود دارد، ما در این بخش آرام آرام تعداد ذوب اضافه شده تا به مراحل نهایی ذوب دست پیدا کنیم.

وی افزود: در نتیجه موارد یادشده، در حال حاضر در مراحل اولیه ذوب قرار داریم، بطوریکه حدود ۶ تا ۷ ذوب در روز گرفته و ایرادهای آن برطرف می‌شود. همچنین در کنار این موضوع به نیروهای انسانی آموزش داده می‌شود تا فولادی با امنیت بیشتر و کیفیتی بالا تولید شود. امیدواریم در سال جاری ۳۰۰ هزار تن شمش فولاد در این واحد تولید شود.

به گفته مصری نژاد، میزان تولید در فولاد چادرملو در سال ۹۷ در مسیری حرکت می‌کند که به ظرفیت اسمی خود یعنی حدود ۱ میلیون تن دست پیدا کند.

وی همچنین با اشاره به واحدهای احیاء و نورد نیز تصریح کرد: در حال حاضر واحد احیاء در حال احداث است. بیش از ۳ سال است که روی این واحد کار انجام شده است. لازم به ذکر است که این واحد نخستین احیاء در کشور است که هم مگامدول با ظرفیت ۱.۶ میلیون تن بوده و هم به صورت هات شارژ است. همچنین در این واحد آب در برج‌های خنک‌کننده بسته استفاده می‌شود. میزان پیشرفت این واحد تا به امروز حدود ۸۰ درصد بوده و امیدواریم در سال جاری احداث آن به پایان رسیده و تولید آزمایشی از ابتدای سال ۹۷ انجام شود. پس از این کارخانه، باید ۲ کارخانه نورد احداث شود اما مشکلات مالی و کمبود نقدینگی در کشور و رکودی که در سال‌های گذشته حاکم بود، باعث شد تا فعال‌سازی این واحدها با تاخیر انجام شود.

مصری نژاد بیان کرد: کلنگ این ۲ واحد در آینده نزدیک به زمین خواهد خورد که با روش
هات شارژینگ شمش را به پروفیل‌های فولادی موردنیاز کشور تبدیل کند. ظرفیت پیش‌بینی شده ۱.۲ میلیون تن در ۲ واحد ۶۰۰ هزار تنی است.

نام شمش‌های آهن و فولاد چادرملو، ثامن است اما در حال حاضر به دلیل ملاحظات خاصی که وجود دارد با عنوان فولاد چادرملو شناخته شده است. مصری نژاد در باره این نام‌گذاری گفت: در صورت صلاح دید در آینده این نام تغییر خواهد کرد اما در حال حاضر به دلیل مسائل خاصی که در دنیا حاکم است، نام چادرملو را حفظ کرده‌ تا در برخی بعدها حساسیت ایجاد نشود. اما بطورکلی نام شمش‌های تولیدی اسم مقدس ثامن است.

مدیر مجتمع صنعتی چادرملو در اردکان یزد با اشاره به تولید شمش‌های با کیفیت اظهار کرد: فولاد‌سازی به دستگاه مربوط نیست، گرچه فناوری جدید کیفیت بهتر را تسهیل می‌کند اما اصولا فولاد‌ها با یک کیفیت خاص واستاندارد جهانی و ایرانی تولید می‌شوند و کسی از آنها تعدی نمی‌کند. اگر شمش در واحدهای سنجیده شده معتبر تولید شود عموما با یک کیفیت و آنالیز شیمیایی خواهد بود و نمی‌توان گفت در صورت رعایت استانداردها، شمش تولیدی در چادرملو نسبت به شمش تولیدی در واحد دیگر از کیفیت بیشتری برخوردار است زیرا همه از استانداردهای مشخص پیروی می‌کنند.

مصری نژاد درباره دیگر طرح‌های توسعه در این مجتمع گفت: برنامه شرکت چادرملو بر این است که ۲ واحد نورد احداث و واحد احیا نیز راه‌اندازی شود. همچنین پیش‌بینی‌ها برای آینده احداث واحد گندله‌سازی به ظرفیت ۴ میلیون تن است.

شرکت چادرملو با بیشترین سرمایه‌گذاری (به میزان ۶۵ درصد) فولاد سرمد ابرکوه را ایجاد کرده است که هم‌اکنون واحد نورد این پروژه با ظرفیت ۵۵۰ هزار تن در سال در حال تولید است.

مصری نژاد درباره این واحد اظهار امیدواری کرد: در آینده نزدیک واحد فولادسازی آن فعال‌تر و ظرفیت ۶۰۰ هزار تنی فولاد در این واحد تولید شود.

کاهش مصرف انرژی جزو فاکتورهای مهم و اصلی در واحدهای تولید فولاد به شمار می‌رود، در این رابطه مصری نژاد تصریح کرد: میزان مصرف آب در پروژه فولادسازی به دلیل بسته بودن مدار سیکل گردش آب به حدود ۴۶ لیتر در ثانیه می‌رسد. این میزان در یک واحد فولاد‌سازی در ایران بی‌نظیر است که کمک شایانی به منطقه مرکزی ایران می‌کند، زیرا آب در این منطقه نایاب است. برای تامین این آب 2 کار اساسی انجام گرفته است. اول آنکه با سازمان آبفا کشوری قراردادی طی ۵ سال گذشته به امضا رسید که براساس آن ۲۶۵ کیلومتر لوله‌کشی در فاضلاب شهر اردکان انجام و یک تصفیه‌خانه فاضلاب احداث شد. تمامی این اقدامات انجام شده و در آینده بسیار نزدیک آب موردنیاز این سایت صنعتی را از پساب فاضلاب شهر اردکان تامین می‌شود. علاوه بر این موضوع برای توسعه پایدار، پیش‌بینی تامین آب از خلیج‌فارس صورت گرفته و شرکت چادرملو، گل گهر و مس سرچشمه با همکاری یکدیگر جهت تامین ۴ هزار لیتر در ثانیه آب از آب استحصالی خلیج‌فارس سرمایه‌گذاری کرده تا آب شیرین را از ناحیه خلیج‌فارس به ناحیه مرکزی ایران (استان کرمان و استان یزد) بیاورند تا دیگر دغدغه‌ای برای تامین آب در ناحیه مرکزی ایران نداشته باشند. در بخش برق نیز، به صورت هات شارژ آهن اسفنجی را به داخل کوره ریخته (برای نخستین بار در ایران آهن اسفنجی را با درجه حرارت ۶۵۰ تا ۷۰۰ درجه سانتیگراد از کوره احیا وارد کوره ذوب می‌شود) این کار باعث می‌شود میزان مصرف برق در داخل فولاد‌سازی را به حدود ۷۰ درصد اولیه رسانده و ۳۰ درصد کاهش مصرف انرژی برق را به همراه داشته باشد. از سوی دیگر با توجه به کاهش زمان سیکل ذوب باعث می‌شود، ذوب بیشتری در طول ۲۴ ساعت داشته باشیم و میزان ظرفیت تولید را از ۱ میلیون تن اسمی به ۱.۳ میلیون تن افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به موضوع اشتغال اضافه کرد: ۱ واحد شرکت فولاد غدیر ایرانیان با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی، فولاد ارفع با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن فولاد و ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در این منطقه قرار دارند که ۲ واحد آهن اسفنجی ارفع و غدیر ایرانیان قرار است ظرفیت خود را در آینده نزدیک به ۱ میلیون تن و سپس به ۱.۲ میلیون تن افزایش دهند. در این واحدها، هر شرکت به تنهایی برای حدود ۱۲۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد کرده است. در واحد احیا و فولاد و گندله‌سازی چادرملو، نیز حداقل ۱۴۰۰ نفر را مشغول بکار خواهیم کرد. مقدمات استخدام و آموزش نیرو‌ها آغاز شده است.

مصری نژاد تاکید کرد: در توسعه پایدار برای تامین برق مجتمع، اقدام به اجرای طرح نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی کردیم که نزدیک به ۱.۵ سال است به بهره‌برداری رسیده و برق تمامی واحدها و ناحیه مرکزی ایران را تامین می‌کنیم. این موضوع کمک کرده تا توسعه پایدار در سرلوحه شرکت چادرملو قرار بگیرد.

به گفته مدیر مجتمع صنعتی چادرملو در اردکان یزد، یکی از انگیزه‌های تولید در هر واحد صنعتی-تولیدی موضوع صادرات است. چادرملو نیز نمی‌تواند از این موضوع مستثنی باشد، اما امروز با توجه به نرخ پایین در بازارهای جهانی، ما همچنان در مرحله اول تولید فولاد بوده و تامین سنگ و دیگر مواد اولیه برای فولادسازی‌های کشور برای ما در اولویت قرار داد. البته در صورت ایجاد مازاد بر تولید و جذابیت بازار جهانی در مسیر صادرات نیز حرکت خواهیم کرد.

مصری نژاد یکی از سیاست‌های اولیه شرکت چادرملو را استفاده از نیروهای خارج از سازمان شرکتی یا همان برون‌سپاری دانست و گفت: این موضوع از نخستین روزهای تولید در معدن چادرملو و یا حتی واحدهای صنعتی از پیمانکاران بخش خصوصی دعوت کرده و آنها مشغول به کار شدند. به اعتقاد بنده، رشد شرکت چادرملو در ۱۸ سال گذشته نسبت به سایر شرکت‌هایی که از ۰ تا ۱۰۰ تولید فولاد را انجام می‌دهند، بسیار درخشان بوده است. این اتفاق به دلیل استفاده از سیاست برون‌سپاری ایجاد شده است. کارهای امانی و استخدام‌ها چالاکی را از سیستم‌ها خواهیم گرفت.

مدیر مجتمع صنعتی چادرملو در اردکان یزد درباره حضور رسانه‌ها در این مجتمع و تاثیر آنها در چرخه تولید فولاد اظهار کرد: ۲ فرض را می‌توان از حضور رسانه‌ها در مجتمع چادرملو متصور شد. اول ایجاد امید در مردمی که در حال حاضر به دلیل نبود اشتغال و مشکلات اجتماعی زندگی را با دغدغه سپری می‌کنند. آنها باید امید داشته باشند که فرزندانشان در این واحدهای صنعتی مشغول به کار می‌شوند. ما امروز مفتخریم که در مجتمع چادرملو بیش از ۳ هزار نفر به صورت مستقیم و بیش از ۲۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار هستند. اما در بعد دیگر از نظر امنیت کشوری می‌توان گفت با تولید فولاد زیرساخت‌های صنعت کشور را تقویت کرده و در نهایت در مردم امید ایجاد می‌شود. حضور اصحاب رسانه در این مجتمع در انتقال این عقاید به مردم کشور بسیار موثر خواهد بود. امیدوار هستم حضور و قلم اصحاب رسانه در این زمینه پایدار بماند.


گفت‌وگو از علیرضا جعفری نژاد
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۲۴
کد مطلب: 39405