معادن سنتی،‌ ارزش ریسک ندارند

دومینوی حادثه معادن سنتی از یورت به «دیزین‌کلا» رسید

آنا , 17 مرداد 1396 ساعت 12:19

رئیس خانه معدن ایران گفت:‌ معادن زغال‌سنگ به زنگ خطر تبدیل شده‌اند و پس از حادثه یورت، دستورالعمل نظارتی سختگیرانه‌ای بر عملکرد آنها وضع شد که بر همین اساس لیستی از معادنی که با استاندارد لازم همخوانی ندارند تهیه شد که معدن دیزین‌کلا هم جزو همین لیست بود.


به گزارش ماین نیوز، انفجار در معدن یورت از آن دسته اتفاق‌هایی بود که با مدیریت صحیح می‌شد از وقوع آن جلوگیری کرد ولی به‌خاطر مشکلی اصلی اقتصاد ایران یعنی مدیریت، فاجعه معدن یورت رخ داد و بسیاری از خانواده‌های ایرانی عزا دار شدند اما پس از آن حادثه، این انتظار وجود داشت تا مقاوم‌سازی معادن با سرعت بیشتری پیش رود تا با ایمن سازی و رفع مشکلات کنونی در بحث ایمنی معادن از امثال این نوع فاجعه‌ها جلوگیری کرد.

طی چند روز گذشته متاسفانه انفجار در معادن سنتی حادثه آفرین شد و اینبار طعم حادثه را کارگران معادن زغال‌سنگ دیزین‌کلا در شهرستان نور مازندران چشیدند،‌ همان معدنی که پس از حادثه معدن آزادشهر در لیست معادن پرخطر از منظر ایمنی نام برده شده بود و به‌خاطر عدم رعایت استانداردهای ایمنی و شیوه سنتی بهره‌برداری، تاکید شده بود که این معدن و امثال اینگونه معدن آبستن حوادث تلخ و دردناک هستند.

محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران گفت: معادن زغال‌سنگ به زنگ خطر تبدیل شده‌اند و پس از حادثه یورت، دستورالعمل نظارتی سختگیرانه‌ای بر عملکرد آنها وضع شد که بر همین اساس لیستی از معادنی که با استاندارد لازم همخوانی ندارند تهیه شد که معدن دیزین‌کلا هم جزو همین لیست بود.

وی ادامه داد: معدن دیزین‌کلا از جمله معادن سنتی و نا ایمن کشور از لحاظ بهره‌وری و بهره‌برداری بوده که نمونه آنها در سطح کشو رفراوان است، باید نظارت‌های دقیق برای معادن زغال‌سنگ تبیین کرد تا این معادن خسارت سنگینی به جامعه و اقتصاد وارد نکند؛‌ تهیه و تامین سنگ‌آهن برای واحدهای ذوب‌آهن یک موضوع حیاتی قلمداد می‌شود اما نباید مسئولین در بحث تولید آن، قصوری شکل بگیرد و باید به همین میزان نیز ایمنی و فضای کار ارتقا پیدا کند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه معادن باید از طریق ایمیدرو حمایت شوند، تاکید کرد: بسیاری از معادن برای تامین هزینه‌های عمومی خود با کسری بودجه مواجه شده‌اند اما ایمیدرو می‌تواند با تامین نقدینگی از طریق وجوه تحت اختیار، در راستای بهبود وضعیت معادن گام‌های قابل تاملی را بردارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: معادن باید به‌صورت مستمر زیر چتر نظارت و ارزیابی سازمان‌های نظارتی قرار داشته باشند تا این واحدها در امنیت به تولید و استخراج بپردازند.


کد مطلب: 39386

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/39386/دومینوی-حادثه-معادن-سنتی-یورت-دیزین-کلا-رسید

ماین نیوز
  http://www.minews.ir