گروه معادن مس
 
جهت دهي مس به بازارهاي پايه
قيمت فلز سرخ به بالاترين رقم در 26 ماه رسيد
گروه معادن >مس - قيمت مس در بازارهاي جهاني در فاصله 10 روز گذشته رقمي در حدود 300 دلار افزايش را تجربه کرده است که اين ميزان جهش با توجه به دوره زماني کوتاه مدت مورد بررسي يکي از کم سابقه ترين جهش ها محسوب مي شود.
 
به گزارش ماین نیوز، نگاهي به روند 5 سال گذشته بازار فلز سرخ نشان مي دهد که در فاصله سال هاي 2013 تا ژانويه 2017 که سقف و کف قيمتي اين فلز در بازه 60 ماهه محسوب مي شوند قيمت از رقمي در حدود 8 هزار و 294 دلار در هر تن به 4 هزار و 485 دلار رسيده است که اين ميزان کاهش يکي از طولاني ترين دوره هاي افت قيمت براي مس در تاريخ معاملاتي اين فلز در بورس لندن محسوب مي شود. با اين حال در مدت بيش از يک سال اخير بازار اين فلز استراتژيک و مهم روند معکوسي را در پيش گرفته و اين بار پله هاي رشد را با سرعت بيشتري پشت سر گذاشته است.

از ژانويه 2016 که مس کف قيمتي 4 هزار و 485 دلاري را براي خود ثبت کرد، روند افزايش قيمت در اين بازار را شاهد هستيم به طوري که قيمت در حال حاضر به محدوده 6 هزار و 330 دلار در هر تن رسيده است که از ژوئن 2015 تاکنون بالاترين رقم محسوب مي شود. کارشناسان بازارهاي کالايي معتقدند روند تغييرات قيمت مس مي تواند يک نشانه مهم براي بازارهاي کالايي محسوب شود.

به عقيده آنها روند حرکتي در بازارهاي کالايي به خصوص در مورد فلزات رنگي تا حدي از نشانه هاي موجود در بازار مس تبعيت مي کند و اين مساله نشان مي دهد ساير بازارها نيز از پتانسيل هاي بالايي براي رشد برخوردار است. در اين بين اما موسسه مشاوره و تحليل سيکينگ آلفا در گزارشي با تاکيد بر اين نکته که يکي از مهم ترين عواملي که بازار فلز سرخ را در کنترل خود دارد رشد تقاضا در چين است، مي گويد: چين دومين کشور قدرتمند اقتصادي دنيا است و مهم ترين مصرف کننده مس نيز محسوب مي شود. بنابراين همان طور که در ساير حوزه ها اين کشور تاثيرگذاري بالايي براي بازارهاي فلزي دارد در مورد مس نيز عامل اثرگذار مهمي محسوب مي شود. در حال حاضر تقاضاي اين فلز از سوي اين کشور به نزديکي بالاترين ميزان تقاضا از سال 2011 تاکنون رسيده که اين سيگنال مهمي براي رشد قيمت مس خواهد بود. در اين بين بررسي هاي فني و تکنيکي از اين بازار نشان مي دهد حرکت مس در ماه هاي اخير آهسته، پايدار و قابل توجه بوده است.

از طرفي موجودي انبارها در بورس لندن (LME) يک بار ديگر به سطح 300 هزار تن رسيده که براي قيمت اين فلز يک فاکتور حمايتي است. مس اغلب اوقات فلز هدايت کننده بازارهاي فلزي محسوب مي شود، البته اين فلز قابليت آن را دارد که بسياري از بخش هاي مواد اوليه را نيز هدايت کند. در اين بين اخيرا داده هاي اقتصادي چين بهبود يافته است.

به ياد داشته باشيد زماني که مس در ماه ژانويه 2016 به پايين ترين سطح خود رسيد، بازار سهام چين در حال کاهش بود و رشد اقتصادي تغييرات چشمگيري نداشت با اين حال اقتصاد در اين کشور پرجمعيت جهان در ماه هاي اخير به مراتب بهتر عمل کرده است. به غير از چين، بهبود اقتصاد و رشد متوسط در ايالات متحده و اروپا نيز توانايي آن را دارد تا تب مس را در بازارهاي جهاني بالا ببرد. در اين بين اما در نشست اخير فدرال رزرو، بانک مرکزي آمريکا نرخ هاي بهره را بدون تغيير اعلام کرد. اين در حالي است که انتظار مي رود برنامه فروش اوراق قرضه از سوي فدرال رزرو به منظور ارتقاي شرايط اعتماد به فضاي کسب و کار در ايالات متحده به زودي اعلام شود.در همين حال نرخ بهره بانکي از سوي فدرال رزرو روي 25/ 1 درصد بدون تغيير باقي ماند؛ ضمن اينکه گفته مي شود، قرار است فدرال رزرو مسير کاهش سياست هاي انقباضي پولي را ادامه دهد. همچنين اين بانک آمريکايي در بيانيه اي اعلام کرد، رشد اقتصادي آمريکا متوسط بوده است؛ اما آمار اشتغال زايي روند روبه رشدي را از خود به جاي گذاشته است. فدرال رزرو به اين نکته اشاره کرده که نرخ تورم و قيمت ها روند نزولي داشته اند و اين مساله براي سياست گذاران اقتصادي نگران کننده است؛ اما برآورد مي شود اقتصاد آمريکا مسير روبه رشدي را ادامه دهد.

البته انتظار مي رود برنامه فروش سهام و اوراق قرضه فدرال رزرو به زودي اعلام شود که به دنبال انتشار اين موضوع قيمت سهام در آمريکا جهش پيدا کرد. کاهش توليدات صنعتي آمريکا در ماه جولاي در شرايطي است که در ماه قبل از آن توليدات صنعتي اين کشور به بالاترين سطح در 3 سال اخير رسيده بود. شاخص اعتماد مصرف کننده در اقتصاد آمريکا نيز طي ماه گذشته با افزايش ناچيزي روبه رو شده است. ادامه تنش هاي سياسي در واشنگتن و آمارهاي ضعيف اقتصادي آمريکا موجب شد تا ارزش دلار نيز در برابر ارزهاي معتبر بين المللي به پايين ترين سطح در 15 ماه اخير برسد. به نظر مي رسد چشم انداز سياست هاي پولي فدرال رزرو آمريکا در اين شرايط بيشتر از گذشته مبهم و نامشخص شده است. بررسي ما از بازارهاي کالايي جهان نشان مي دهد بهاي نفت در بازه روزانه و هفتگي باز هم روند کاهشي را در پيش گرفته به طوري که قيمت نفت آمريکا که به بالاي 50 دلار در هر بشکه رسيده بود با 2/ 1 درصد افت به 48 دلار و 79 سنت در هر بشکه رسيد.

همچنين قيمت نفت برنت نيز با کاهش 5/ 1 درصدي به 51 دلار و 58 سنت در روز گذشته رسيد. به اين ترتيب قيمت اين دو نوع طلاي سياه در هفته گذشته به ترتيب 9/ 1 و 75/ 0 درصد کاهش را به ثبت رساندند. کاهش قيمت نفت اما به عنوان يک محدوديت مي تواند تاحدي مسير حرکت قيمتي را در بازار مس کنترل کند.
با اين حال به عقيده کارشناسان ميزان اين اثر بازدارندگي چندان جدي نيست. با اين حال قيمت نفتا همچنان افزايشي است که به نظر مي رسد کاهش قيمت نفت هنوز به بازار اين محصول انتقال نيافته است. روز گذشته بهاي نفتا در بازارهاي جهاني 464 دلار و 53 سنت در هر تن ثبت شده است. به اين ترتيب اين کالاي مهم و خوراک پتروشيمي در بازه هفتگي حدود 10 درصد رشد را تجربه کرد. در بازار سنگ آهن نيز روند رو به رشد قيمت اين محصول همچنان ادامه دارد. ديروز قيمت هر تن سنگ آهن در بازارهاي جهاني 74 دلار و 21 سنت ثبت شد که 84/ 1 درصد بالاتر از قيمت هاي روز جمعه بود. اين کالاي مهم در بازه ماهانه بيش از 5/ 12 درصد رشد را تجربه کرده است که پيش بيني مي شود بازار فولاد را از خود متاثر سازد. در حال حاضر بهاي شمش فولاد در بازارهاي جهاني بالاتر از 600 دلار ثبت شده که در نوع خود بي نظير هستند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۳۸
کد مطلب: 39383
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد