گروه معادن ساير حوزه ها
 
مدیرعامل ایرالکو در سومین نشست بین‌المللی انقلاب چهارم صنعتی در کلانشهر اراک مطرح کرد
قطار صنعت به خاطر ما نمی‌ایستد
گروه معادن >ساير حوزه ها - دولت‌ها باید در انقلاب چهارم صنعتی سرمایه‌گذاری کنند. برای عصر ماشین بدون سرنشین و رباطی که کار منزل را انجام می‌دهد آماده شوید؛ این پیامی است از ورلد اکانامیک فرم (‌World Economic Forum) در اوایل امسال که شروع انقلاب صنعتی جدید را اعلام می‌دارد.
 
به گزارش ماین نیوز، بر اساس WEF چهارمین تغییر عظیم ساختاری در ۲۵۰ سال گذشته در انتظار ما است. نخستین انقلاب صنعتی درباره انرژی بخار آب، دومین انقلاب درباره برق و تولید انبوه و سومین انقلاب صنعتی در زمینه الکترونیک و فناوری اطلاعات برای تولیدات اتوماسیونی است و اکنون نوبت هوش مصنوعی، نانو فناوری، بیوفناوری، علم مواد، پرینت سه بعدی و محاسبه کوانتونومی برای تحول اقتصاد جهان است.

سومین نشست بین‌المللی انقلاب چهارم صنعتی در کلانشهر اراک با حضور بهمن اخوان مدیرعامل ایرالکو، محمود زمانی قمی استاندار استان مرکزی، سید مهدی مقدسی نماینده مردم شریف اراک در مجلس شورای اسلامی، .... محمدی مدیرعامل الومرل نوین، تاج‌آباد رئیس شورای کلانشهر اراک و مهمانان خارجی از کشورهای پرتغال، انگلستان، آلمان و ایتالیا در فرهنگسرای آینه اراک برگزار شد.


نسل چهارم فناوری‌ها
بهمن اخوان مدیرعامل ایرالکو در این سمینار ضمن تاکید بر ضرورت ایجاد تغییرات اساسی در صنعت، طی سخنانی اظهار کرد: هر پیشرفتی در حوزه صنعت نیاز به تحول و تغییر دارد و این تغییرات چالش‌هایی به همراه دارد.وی با بیان اینکه انقلاب صنعتی مانند قطاری در دنیا در حال حرکت است، تاکید کرد: ما در استان مرکزی باید هرچه سریع‌تر سوار این قطار شویم زیرا این قطار به خاطر ما نمی‌ایستد.مدیرعامل شرکت ایرالکو اظهار کرد: این کنفرانس فرصتی برای هر یک از مدیران و مسئولان استان است تا در حوزه کاری خود نسبت به شناسایی و به کارگیری فناوری‌های جدید نسل چهارم صنعت، برنامه‌ریزی کنند.وی به نوآوری در صنعت تاکسیرانی و صنعت گوشی‌های همراه، اشاره و خاطرنشان کرد: نوآوری‌ای که از طریق اتصال تلفن‌های همراه هوشمند به صنعت حمل‌ونقل مسافر شهری ایجاد شد، حمل‌ونقل را دگرگون کرد. امروزه از طریق این نرم‌افزار در هر نقطه که اینترنت باشد، به سامانه حمل‌ونقل شهری دسترسی خواهید داشت، این یعنی تحول و انقلابی در صنعت حمل‌ونقل ایجاد شده است اما کسب‌وکار آژانس‌های مسافربری به چالش کشیده شده است. به علاوه اینکه سرمایه بیشتری در این کسب‌وکار گردش می‌کند و مشتری هم رضایت بیشتری دارد. اخوان در ادامه به صنعت هتلداری اشاره کرد و افزود: مسافران به جای اسکان در هتل‌ها می‌توانند از طریق اینترنت در خانه‌های مردم شهر که برای اجاره تخصیص می‌شود ساکن شوند و به این ترتیب صنعت هتلداری در نسل چهارم صنعت هم با چالش جدی روبه رو خواهد شد.مدیرعامل ایرالکو تصریح کرد: تحولات فقط در عرصه اقتصادی کسب‌وکارها نیست بلکه آثار آن در حوزه‌های اجتماعی و سیاسی نیز فراگیر خواهد شد. از طریق اتصال دیجیتالی شهرها، جامعه جدیدی شکل می‌گیرد که مدیریت این جوامع با مدیریت شهرهای کنونی متفاوت خواهد شد.وی با بیان اینکه در صنعت ساخت و تولید فناوری‌های جدید نسل چهارم از طریق اینترنت، خطوط تولید کارخانه، میزان مصرف انرژی آن، خرابی قطعات و... مدیریت می‌شود، گفت: در خطوط انتقال نفت و گاز، لوازم‌خانگی، پهپادها، تجهیزات و ماشین‌آلات کارخانه و... اتصال به سنسورها از طریق اینترنت، موجب ظهور کسب‌وکارهای جدید در صنعت با نام کارخانه هوشمند، صنعت هوشمند و خانه‌های هوشمند شده است.اخوان به صنعت کشاورزی اشاره کرد و افزود: کشاورز می‌تواند با نصب سنسور در زمین کشاورزی، ارتباط با این سنسورها، داده برداری از میزان رطوبت خاک و برآورد آب مورد نیاز، در راستای کاهش مصرف آب و همچنین از طریق موبایل خود تنها با چند کارگر، چند ده هکتار زمین را مدیریت کند که این امر انقلابی در صنعت کشاورزی و کسب و کار زراعی ایجاد کرده است.
وی درباره انقلاب در حوزه بهداشت و سلامت نیز گفت: گوشی‌های تلفن همراه در بدن کاشته می‌شوند که علاوه بر ارتباطات، ضربان قلب و سایر سیستم‌های بدن را کنترل کرده و به مراکز مرتبط گزارش می‌دهند. وی همچنین گفت: در این انقلاب عینک‌های مطالعه به اینترنت وصل می‌شوند، حتی نخستین اعضای مصنوعی بدن مانند کبد با پرینترهای ۳ بعدی تولید می‌شوند و اندام‌های انسان تحت صنعتی به نام بیوچاپ، تولید خواهند شد و موضوع اهدای عضو حل خواهد شد.وی ادامه داد: صنعت چهارم در سایر حوزه‌های خدماتی مانند بیمه، بانکداری و... نیز تغییرات اساسی ایجاد خواهد کرد.دکتر اخوان به مسئولان استان پیشنهاد داد کمیته‌ای برای بررسی آمادگی و شیوه ورود به صنعت نسل چهارم تشکیل شود و در تعامل با دبیرخانه مرکزی کنفرانس، راهکارهای لازم را ارائه دهند.وی همچنین یادآور شد: باید صنایعی که از فناوری‌های نسل چهارم صنعت در استان بهره می‌برند و در کاهش مصرف انرژی، کاهش هزینه‌ها، افزایش تولید و خدمات استان فعالیت می‌کنند مورد حمایت قرار گیرند.


نقش غیرقابل انکار دانشگاه‌ها در رشد تحقیق و توسعه
در ادامه این آیین، سیدمهدی مقدسی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه اکنون سرعت تغییرات در جهان بسیار زیاد است گفت: برای اینکه بتوانیم در چرخه رقابت جهانی حضور داشته باشیم باید به دانش روز دست یابیم. نماینده مردم شهرهای اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: ۶ هفته پیش، از برخی شرکت‌های خودروسازی آلمان بازدید کردیم. آثار انقلاب چهارم در این صنعت مشهود بود که تولید، رشد، اثر بخشی و تغییرات گسترده همزمان را با سرعت بالا در محیط‌های صنعتی به عرصه نمایش گذاشته بودند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروزه صنعت کشور ما به توسعه و تحقیق در حوزه R&D نیاز دارد، تصریح کرد: امروز ضرورت جهش و توسعه به خوبی در شرکت‌های سایپا و ایران‌خودرو به چشم می‌خورد. اگر این صنایع می‌خواهند در بازارهای جهانی حضور داشته باشند و ارزش افزوده خود را افزایش دهند باید جدی در این مسیر حرکت کنند.
مقدسی تاکید کرد: دانشگاه‌ها نقش غیرقابل انکاری در رشد «تحقیق و توسعه» در بخش صنعت استان مرکزی دارند و این نقش نباید تشریفاتی باشد، بلکه باید به آن جامه عمل پوشاند تا شاهد اثربخشی آن باشیم.وی اظهار کرد: ایران در اوایل انقلاب اسلامی عملکرد خوبی در حوزه صنعت به ویژه آلومینیوم داشته است، متاسفانه امروزه نقش صنعت کشور در خاورمیانه بسیار کمرنگ شده که امیدواریم شرکت‌های آلومینیوم و آلومرل نوین بتوانند این خلأ را پر کنند.


تغییر را پذیرا باشیم
استاندار مرکزی نیز در این سمینار گفت: تحولات عظیم و تغییرات اساسی در بخش صنعت اتفاق افتاده و این تغییرات به حدی مختلف و پیچیده است که در دنیا از این تغییرات با عنوان «انقلاب صنعتی» یاد می‌شود.محمود زمانی‌قمی با بیان اینکه استان مرکزی دارای صنایع بزرگ و خوشه‌های بزرگ صنعتی و قطب صنایع مادر تخصصی در کشور است گفت: باید تغییر را پیش از پیش پذیرا باشیم و خود را آماده تحول کنیم در غیر این صورت آثار زیانباری متوجه ما و استان مرکزی به عنوان استان صنعتی می‌شود. وی با تاکید بر نقش دانشگاهیان در ایجاد این زمینه، بیان کرد: دانشگاهیان به‌ویژه دانشگاه صنعتی اراک، مدیران دولتی در بخش صنعت و کارآفرینان باید به سرعت کمیته‌ای تشکیل دهند و اقتضائات را برای استقبال از تغییرات در این بخش ایجاد کنند.
گفتنی است در این کنفرانس دکتر هانس ورنر ون دو ون، دکتر روبرتو دا فارنو و دکتر جاز فونسیکا، دیگر سخنرانان بودند که درباره سرعت داده‌کاوی سامانه‌ها و توانمندسازی و فناوری صنعت در انقلاب چهارم، به مسائل و مشکلات پیش رو و ارائه راهکارهای آن پرداختند.
تاریخ انتشار : شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۱
کد مطلب: 38993
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت