گروه معادن سرب و روی
 
ایران دومین ذخیره روی دنیا را دارد
گروه معادن >سرب و روی - نشست مدیران سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) درحالی برگزار شد که دکتر محمود احمدزاده هروی، نخستین وزیر صنایع و معادن پس از انقلاب در این نشست حضور داشت.
 
به گزارش ماین نیوز، مهدی کرباسیان رئیس هیات عامل ایمیدرو نیز در این نشست بیان کرد: طرح‌های این سازمان در شرایط نبود نقدینگی و اوج تحریم‌ها و با مشارکت شرکت‌های داخلی زنده شدند و توانستیم با همراهی بخش خصوصی پروژه‌های جدید را آغاز کنیم. آخرین نشست مدیران سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) دولت یازدهم، میزبان دکتر احمدزاده هروی، نخستین وزیر صنایع و معادن پس از انقلاب بود. در این مراسم از این پیشکسوت معدنی تقدیر شد.

احمدزاده هروی پیشکسوت معدنی در این مراسم با اشاره به خاطرات کشف شورابه‌های خور و بیابانک گفت: پلایای معدنی در خور و بیابانک پیش از احداث کارخانه، یک روستا با جمعیت کم بود.برای بررسی چگونگی فرآوری مواد معدنی از شورابه‌های پتاس خور و بیابانک، اقدام کردم و پس از سفرهای متعدد سرانجام توانستم راهکارهای فرآوری آن را به‌دست آورم. در حالی که کسی انجام هزینه برای اکتشاف در این منطقه را قبول نداشت، من کار را شروع کردم و با تلاش فراوان، زیرسازی‌های مورد نیاز ساخت کارخانه را با کمک شهردار انجام دادم و در نهایت کارخانه احداث شد. بیشتر نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه نیز از افراد بومی انتخاب شدند. این کارخانه اکنون تولید مستمر دارد.نخستین وزیر صنایع و معادن درباره روند زندگی خود و چگونگی ادامه تحصیل نیز گفت: در سال ۱۳۱۲ در شهر هرات افغانستان – که پدر و مادرم به آنجا مسافرت کرده بودند- به دنیا آمدم. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در مشهد گذراندم و برای ادامه تحصیل به تهران آمدم. وی ادامه داد: در امتحان ورودی دانشکده فنی و علوم دانشگاه تهران شرکت کردم و در هر دو دانشکده قبول شدم اما درس را در دانشکده فنی ادامه دادم. پس از اتمام سال نخست تحصیل، باید انتخاب رشته می‌کردم و رشته معدن را انتخاب کردم.

دوره فوق لیسانس مهندسی معدن را نیز در همین دانشکده گذراندم.این پیشکسوت معدنی با اشاره به ادامه تحصیل دکتری خود در آلمان اظهار کرد: در آلمان به سختی مدرک فوق لیسانس را می‌پذیرفتند اما برای تحصیل در مقطع دکتری پذیرفته شدم و در ۲/۵ سال، دکترای زمین‌شناسی را از دانشگاه فنی کلاوستال گرفتم.وی ادامه داد: در طول تحصیل در آلمان، ۸ ماه در سازمان زمین‌شناسی آلمان کار کردم. همچنین در شرکتی مسئول فنی بودم و چون حقوقم را به دلار می‌گرفتم، توانستم هزینه‌های زندگی را تامین کنم. البته در این مدت ازدواج کرده بودم و ۲ فرزند داشتم. برای تامین خرج‌های روزمره، قرض کردم و پس از برگشت، زمینی را که در خیابان کارگر تهران داشتم، فروختم، یک خانه کوچک خریدم و قرضم را پرداختم.احمدزاده هروی درباره شیوه ورود به‌کار، هنگام و پس از اتمام تحصیل گفت: هنگام تحصیل در دانشکده فنی، حدود ۳ سال در وزارت صنایع به عنوان کارمند کار کردم. پس از بازگشت از آلمان، در دانشگاه تهران به تدریس رشته معدن مشغول شدم. در ابتدا چون دستیار بودم هر کاری اعم از فعالیت در آزمایشگاه سنگ‌شناسی، کانی‌شناسی و... را انجام می‌دادم. تا سال ۸۱ در دانشگاه تهران تدریس کردم که مراحل استادیاری و دانشیاری را طی کرده و بازنشسته شدم.وی ادامه داد: در سال‌های ۵۷ تا ۵۹ وزیر صنایع در دولت موقت مهدی بازرگان بودم. همچنین به عنوان مشاور وزیر و سرپرست شرکت ملی فولاد ایران فعالیت می‌کردم. ۴ سال نیز سفیر ایران در یوگسلاوی بودم. پس از بازنشستگی، کار دولتی را رها نکردم و چون در کار اکتشاف تخصص داشتم، هر سال از سوی دولت مصوب می‌شد که به کارم ادامه دهم. از جمله آنها، فعالیت در طرح پتاس خور و بیابانک بود.


واگذاری ۸۵ درصد از پروژه‌های ایمیدرو به بخش خصوصی
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی اعلام کرد: از ۵ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان پروژه‌های ایمیدرو ۸۵درصد آن به بخش خصوصی واگذار شده است.وجیه‌الله جعفری در نشست مدیران ایمیدرو گفت: در سال ۹۳ وضعیت شرکت تهیه و تولید مواد معدنی بر اساس استانداردها از نظر ساختاری مورد بررسی قرار گرفت و وضعیت به سمت بروکراسی پیش رفته بود.جعفری ادامه داد: با انجام فعالیت‌های خلاقانه و نوآورانه از حالت پیری نجات یافتیم و در بررسی‌های نیمه دوم سال ۹۵، تعداد بخش‌های پیر این مجموعه را کاهش دادیم و افزایش کارآفرینی و کاهش بروکراسی سازمانی را شاهد بودیم.مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی درباره واگذاری‌ها اظهار کرد: بعد از سال ۸۸ میزان واگذاری‌ها کاهش یافت و در سال ۹۲ با سیاست‌های ایمیدرو توسعه مشارکتی با محوریت بخش خصوصی مورد توجه قرار گرفت و به طور کامل به سمت احیا رفتیم.وی عنوان کرد: از تعداد کل ۶ واحد ایمیدرو ۵ واحد به بخش خصوصی واگذاری شد و در این مجموعه‌ها تنها کار نظارتی می‌کنیم.جعفری اعلام کرد: بین سال‌های ۹۲ تا ۹۵ میزان اکتشافات و بهره‌برداری در کشور افزایش و روند نوسازی بهبود یافت.

بومی‌سازی فناوری تولید آهن اسفنجی
مدیر شرکت MME در تهران نیز در این نشست با تشریح اقدامات این مجموعه در راه‌اندازی فناوری بومی تولید آهن‌اسفنجی(PERED) گفت: MME تنها شرکت معدنی ایمیدرو است که مجموعه اصلی آن در سال ۱۹۹۶م و در آلمان تاسیس شد. حسن کرباسچی در نشست مدیران ایمیدرو عنوان کرد: فعالیت این مجموعه مربوط به طرح‌های فولادسازی و احیاست و در این زمینه متخصصان ایرانی، موفق به تولید فناوری بومی تولید آهن‌اسفنجی شدند که مزیت‌های بیشتری نسبت به فناوری میدرکس دارد. کرباسچی با بیان اینکه ایران بزرگترین تولیدکننده آهن‌اسفنجی دنیاست، اعلام کرد: با توجه به این ظرفیت، توجه‌ها به بومی‌سازی فناوری تولید آهن‌اسفنجی معطوف شد و موفق شدیم در کارخانه شادگان و با استفاده از فناوری پرد در کمتر از ۲۴ ساعت آهن‌اسفنجی با متالیزاسیون ۹۳درصد تولید کنیم.مدیر شرکت MME در تهران تاکید کرد: با توجه به اینکه ایران بزرگترین تولیدکننده آهن‌اسفنجی در دنیاست، این فناوری نقطه عطفی در صنعت فولاد کشور خواهد بود.


کارخانه ۸۰۰ هزار تنی «روی»
وارد مدار تولید می‌شود
مدیر مجتمع معدنی مهدی‌آباد گفت: کارخانه ۸۰۰ هزار تنی «روی» در یک برنامه ۴ساله وارد مدار تولید می‌شود. امین صفری در نشست مدیران ایمیدرو در سخنانی اظهار کرد: پروژه مهدی‌آباد بعد از گذشت ۱۸سال به نتیجه رسید و سال گذشته با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت قراردادهای آن امضا شد. وی اعلام کرد: بعد از معدنی در استرالیا، ایران بزرگترین ذخیره روی دنیا را دارد. قصد داریم در یک برنامه ۴ ساله، کارخانه ۸۰۰ هزارتنی روی وارد مدار تولید شود. تحقق تولید ۸۰۰ هزار تن روی؛ ۲/۵ درصد میزان تولید روی جهان را افزایش خواهد داد. وی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود و در درخواست از رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: تقاضا داریم با ایجاد تعامل بین ایمیدرو و مسئولان استانی یزد و به منظور پیشرفت در امور، موانع پیش روی این کارخانه برداشته شود.


حجم کار اکتشاف در دوسال گذشته چشمگیر بوده است
رئیس مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران گفت: درحال‌حاضر اکتشافات عمومی با حجم بالایی در حال انجام است و موضوع فرآوری در اولویت برنامه‌های ما در امسال خواهدبود.غلامرضا ملاطاهری در این گردهمایی اظهار کرد: حجم کار اکتشاف در دو سال گذشته چشمگیر بوده و تاکنون در مرکز تحقیقات، این حجم از آنالیز نمونه را شاهد نبوده‌ایم.ملاطاهری عنوان کرد: ایمیدرو در تامین نرم‌افزار و سخت‌افزارهای مورد نیاز این مجموعه همکاری لازم را با ما داشته و درحال‌حاضر از صددرصد ظرفیت مرکز تحقیقات استفاده می‌کنیم.


ارائه گزارش تست‌های فناوری طرح تیتانیوم
مجری طرح تیتانیوم گفت: هدف اجرای این طرح، احداث کارخانه‌های «تولید کنسانتره تیتانیوم به ظرفیت تولید ۱۳۰هزار تن» و «تولید سرباره تیتانیوم به ظرفیت تولید ۷۰هزار تن» است.
بهروز رادفر در نخستین نشست مدیران ایمیدرو در سال ۹۶ گفت: فعال شدن این طرح پس از دهه‌ها معطلی، از جمله برنامه‌های ایمیدرو در دولت یازدهم بود که در نهایت عملی شد و درحال‌حاضر گزارش تست‌های فناوری واحد کنسانتره ارائه شده است. ذخیره معدن تیتانیوم کهنوج در جنوب استان کرمان، ۴۰۰ میلیون تن ذخیره معدنی قطعی دارد و با ادامه فعالیت‌های اکتشافی پیش‌بینی می‌شود، ذخایر بیشتری کشف شود. براساس برآوردها در این منطقه تا ۳۵ یا ۴۰ سال آینده ذخیره تیتانیوم وجود دارد.



توجه به اصول حاکمیت و دستیابی به کسب‌وکار پایدار
عضو شورای علمی انجمن حسابداران خبره با ارائه مطالبی در زمینه حاکمیت شرکتی در عصر جهانی‌سازی گفت: اقتصاد دانش‌محور، الحاق سازمان تجارت جهانی، پیوند دانشگاه با بخش صنعت و همچنین تقویت کار تیمی از الزامات جهانی در توسعه اقتصادی است. غلامحسین دوانی در نخستین نشست مدیران ایمیدرو در سال ۹۶ اظهار کرد: برای کسب‌وکار پایدار هیچ چیزی مناسب‌تر از اصول حاکمیت خوب که همان پاسخگویی، شفافیت و مسئولیت اجتماعی است، نخواهد بود. وی در تعریف نوین حکومتداری اعلام کرد: حکومتداری تنها شامل دولت نمی‌شود بلکه بخش خصوصی و افراد و گروه‌های جامعه مدنی را نیز در بر می‌گیرد و سیستم، رویه‌ها و فرآیندهایی که به نوعی در برنامه‌ریزی، مدیریت و تصمیم‌گیری دخیل هستند را نیز شامل می‌شود. دوانی در تعریف پیش شرط‌های توسعه کسب‌وکار اظهار کرد: بازنگری قانون اساسی و اصل۴۴، طراحی نقشه‌راه سرمایه‌گذاری و اشتغال، طراحی و تدوین نقشه جامع آموزش و اشتغال و بازنگری قانون تجارت از ضروریات توسعه کسب‌وکار است که در مدیریت کلان اقتصاد باید مورد توجه مدیران ارشد کشور باشد.

افزایش دو برابری تولید کنسانتره سرب در سال ۹۵
مدیر مجتمع سرب و روی نخلک در سخنانی گفت: تولید کنسانتره سرب در سال ۹۵ و در مقایسه با مدت مشابه سال پیش تا دو برابر افزایش یافت. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، حمید منتظری در نشست مدیران ایمیدرو اظهار کرد: شرکت کیمیا گوهران در پروژه معدن نخلک گروه حرفه‌ای را در گروه فلزی سرب به کار گرفت و از فعالیت‌های این مجموعه می‌توان به نصب سیستم هوی مدیا برای باطله ماده معدنی نام برد. وی افزود: مجتمع معدنی سرب نخلک از ابتدای فروردین تا پایان اسفند ۹۵، ۲ هزار و ۴۱۹ تن کنسانتره سرب تولید کرد. این رقم در مدت مشابه سال پیش از آن، یک هزار و ۷۷۶ تن بود. منتظری گفت: میزان تولید این شرکت در ماه اسفند، ۱۶۰ تن کنسانتره سرب بود که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال ۹۴ (۱۰۰ تن)، ۶۰ درصد رشد نشان می‌دهد. وی افزود: براساس یک برنامه ۶ ماهه، خط جدید فلوتاسیون در این مجموعه نصب خواهد شد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۴
کد مطلب: 38880
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت