گروه معادن مس
 
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران:
شرکت مس با صادرات حدود ۱.۲ میلیارد دلار جزو پنج شرکت برتر سازمان بورس ایران است
گروه معادن >مس - مهندس احمد مرادعلیزاده در مراسم افتتاح پنجمین نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی و تجهیزات وابسته و سومین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات معدنی و راهسازی در کرمان با مقایسه عملکرد شرکت مس در طول چهار سال گذشته، اظهار کرد: شرکت مس در سال 92 با حجم بدهی معادل 900 میلیارد تومان و صندوق خالی همزمان با تحریمی که در جولای 2013 اعمال شد.
 
به گزارش ماین نیوز، به نقل از مس پرس، مهندس احمد مرادعلیزاده در مراسم افتتاح پنجمین نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی و تجهیزات وابسته و سومین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات معدنی و راهسازی در کرمان با مقایسه عملکرد شرکت مس در طول چهار سال گذشته، اظهار کرد: شرکت مس در سال 92 با حجم بدهی معادل 900 میلیارد تومان و صندوق خالی همزمان با تحریمی که در جولای 2013 اعمال شد.

وی افزود: آخرین تحریم نیز در مورد مس اعمال شد که خرید و فروش مس از ایران و با ایران تحریم شد معنی آن این بود که هیچکدام از شرکتهای ایرانی و تجار قادر به صادرات و واردات مس نبودند.

وی با بیان اینکه با رکود جهانی نیز مواجه بودیم، تصریح کرد: رکود جهانی بر قیمت فلزات، قیمت نفت اثر گذاشته بود و شرایط بدی برای کشور اثر گذاشته بود و نیاز بود که همه با یک تفکر ویژه و تدبیر مشکلات را برطرف کنیم.

مرادعلیزاده با اشاره به تدبیر برای رفع مشکلات صنعت مس، افزود: با همت مدیران و کارکنان در حوزه توسعه، تولید تصمیمات خوبی گرفته شد و مسیر توسعه که مسیر ناهموار همراه با شتاب زدگی و بدون مطالعه دقیق بازنگری شد و از نو توسعه متوازن و پایدار طراحی شد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران خاطرنشان کرد: اتکا به تولید مس از معادن کشور از جمله سرچشمه، میدوک و سونگون و معادنی که الان در حال توسعه است با تلاشی که ظرف 3 سال اتفاق افتاد، شرکت را در مسیری هموار انداخت و در این مسیر همکاران من در شرکت مس زحمات بسیار طاقت فرسایی را متحمل شدند که جا دارد از آنها تشکر کنم.

مرادعلیزاده با اشاره به اینکه در این مسیر ناملایمات و ناهمواریهای زیادی در حوزه های مختلف وجود داشت، گفت: شرایط تحریم به نحوی شرکت مس را با مشکل مواجه کرده بود که ما توسعه شرکت را به تامین منابع مالی از بانکها متکی بودیم.

وی در این زمینه ادامه داد: علاوه بر بدهی که از قبل داشتیم بدهی مجددی را مجبور شدیم به بانکها داشته باشیم و توسعه را متوقف نکنیم و واحدهای سودآور را مثل تغلیظ سرچشمه و تغلیظ سونگون را به مدار تولید برسانیم و بتوانیم با افزایش تولید از این بحران عبور کنیم.

مرادعلیزاده ابراز داشت: خوشبختانه این اتفاق افتاد گرچه حجم بدهی ها به حدود 2300 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد اما واحدهای تغلیظ در پایان سال 93 راه اندازی شد و به تولید شرکت کمک کرد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران اظهار داشت: تولید شرکت در سال گذشته از معادن کشور 285 هزار تن مس محتوا بود که بالاترین تولید بود که همت همه همکاران و پیمانکاران که با شرکت کار می کنند بوده است.

وی با اشاره به انسجام در پایین بردن قیمت تمام شده مس، خاطرنشان کرد: قیمت تمام شده مس در سال 92 به ازای هر تن، مبلغ 4900 دلار بوده که امسال خوشبختانه رد پایان سال 95 به 3800 دلار کاهش پیدا کرد و تقریباً قیمتی که اکنون مس تولید می کنیم متوسط قیمت تمام شده شرکتهای معتبر در دنیا است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به رفع تحریمها و توافق برجام اشاره و بیان کرد: با رفع تحریم ها توانستیم با کالایی که از قبل مانده بود و با اقبال شرکتهای بین المللی به ایران و مذاکرات موفق شرکت مس هم در فروش کالاهای موجود موفق بودیم و هم فروش آتی را تا پایان سال 2018 در مزایده بین المللی همه کالاهایمان را با بالاترین قیمت به فروش رساندیم اگر چه اکنون تعهدمان به دولت و همه تولیدکنندگان داخلی تامین کالا برای شرکتهای ایرانی است و صادرات مان را به تعویق انداختیم تا بازار داخل را تامین کنیم.

مرادعلیزاده تصریح کرد: این تلاشها در شرکت مس سبب شد که این شرکت در سال 1395 با فروش 7100 میلیارد تومان و با صادرات حدود 1.2 میلیارد دلار جزو پنج شرکت برتر سازمان بورس ایران شده و جزو سازمانهایی است که توانسته اعتبار بین المللی خود را مجدداً احیا کند.

وی با بیان اینکه بدهی بانکی شرکت پرداخت شده است، اظهار کرد: امروز وضعیت نیروی انسانی را سامان داده ایم و یک ثبات نسبی در سازمان و شرکت ایجاد شده و با این شرایط و با طراحی توسعه پایدار و متوازن امیدواریم بهتر و بیشتر از گذشته مسیر توسعه را طی کنیم و به 400 هزار تن ظرفیتی که از قبل طراحی شده بود دسترسی پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون توانسته ایم فاز اول توسعه را نهایی کنیم و با طرحهایی که در دست اقدام است در دو سال آینده به 400 هزار تن خواهیم رسید.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به موضوع محیط زیست پرداخت و گفت: در استان کرمان خصوصاً در شهربابک و منطقه خاتوان آباد با عملکرد ذوب خاتوان آباد و با مشکلانی که از ناحیه غبار داشت مشکلانی را ایجاد کردیم که تعهد کردیم تا پایان سال 98 اشکالات آنجا را برطرف کنیم.

مرادعلیزاده ادامه داد: در دو سه سال اخیر عملکرد و بهره برداری از ذوب خاتوان آباد به نحوی بوده است که خوشبختانه رفع آلودگی انجام شده و الان شرایط خوشبختانه در حد استاندارد است و مشکلات جانبی را طی یکسال آینده برطرف کنیم.

وی با اشاره به برنامه طراحی شده در حوزه محیط زیست، بیان داشت: با تولید اسید و صنایع پایین دستی می توانیم در سه سال آینده صنعت مس را به صنعت سبز ایران تبدیل شود و بر اساس یکی از موسسات بین المللی شرکت مس الان جزو 15 شرکت برتر در حوزه کاهش انرژی، حوزه برق و آب و اصلاح مصرف سیستم آب شناخته شده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران از تامین 50 درصد از نیازهای شرکت مس از داخل استان کرمان خبر داد و افزود: شرکتهای توانمند داخل استان توانسته اند در سال گذشته حدود 45 میلیارد تومان به ساخت قطعات کمک کنند.

مرادعلیزاده ادامه داد: از 700 میلیارد تومان تجهیزات و قطعاتی که برای تامین و نگهداری در صنعت مس نیاز داریم در حال حاضر حدود 22 تا 25 میلیون یورو یعنی حدود 100 میلیارد تومان خرید خارجی داریم.

وی اضافه کرد: بیش از 85 درصد از صنایع، تجهیرات و موادی که نیاز داریم از صنایع داخلی کشور تامین می شود که از این مقدار 50 درصد از بازار استان کرمان تامین می شود که برگزاری این نمایشگاه می تواند نقش قوی تر و کامل تری را رد آینده ایفا کند.

منبع :مس پرس
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۲ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۶
کد مطلب: 38638