گروه صنایع معدنی فولاد
 
با پيگيري نماينده مجلس صورت گرفت:
گام نهايي براي افتتاح «ذوب آهن» ملكان
گروه صنایع معدنی >فولاد - گام نهايي براي راه اندازي کارخانه ذوب آهن ملکان برداشته شد.
 
به گزارش ماین نیوز، براساس اين گزارش، گام هاي نهايي براي راه اندازي بزرگ ترين کارخانه ذوب آهن بخش خصوصي کشور در ملکان که حدود يک دهه از زمان کلنگ زني و آغاز عمليات اجرايي آن طي شده است، پس از پيگيري‎هاي مداوم نماينده شهرستان و رئيس سابق کميسيون اجتماعي مجلس در زمينه حل مشکلات سرمايه در گردش اين واحد توليدي و قبول تعهد همکاري بانک سپه به عنوان بانک عامل حمايت کننده، برداشته شده و طي چند ماه آينده شاهد بهره‎برداري از فاز نخست کارخانه خواهيم بود. با راه اندازي فاز نخست اين کارخانه براي 600 نفر به صورت مستقيم و براي بيش از هزار نفر به صورت غيرمستقيم اشتغال ايجاد خواهد شد که اين موضوع مي تواند نقطه عطفي در حل مشکل بيکاري جنوب آذربايجان شرقي باشد.

اسماعيل جبارزاده، استاندار آذربايجان‎شرقي حل مشکلات بخش توليد را وظيفه اصلي همه مسوولان اعلام کرد و گفت: تا رفع تمام موانع توليد در کنار توليدکنندگان هستيم. وي افزود: پيشرفت شهرستان ملکان در چند سال گذشته نسبت به بسياري از شهرستان هاي ديگر چشمگير بوده و دورنماي توسعه اين شهرستان را فوق العاده روشن و ارزشمند مي دانيم. وي با اشاره به مشکلات مالي کارخانه ذوب آهن شمال غرب، بر همکاري همه مسوولان استان براي راه اندازي اين واحد صنعتي تاکيد کرد و گفت: مشکل تامين بخشي از سرمايه ثابت اين شرکت براي خريد تجهيزات و راه اندازي خط توليد نورد را از طريق دستگاه هاي ملي پيگيري خواهيم کرد.

جبارزاده اظهار کرد: با افتتاح اين واحد يک زنجيره توليد آهن شکل مي گيرد و انتظار داريم فناوري و توانمندي توليد به صورت کامل در اين واحد صنعتي ايجاد شود. پيگيري‎هاي مسوولان استان و در راس آن، نماينده ملکان در مجلس شوراي اسلامي باعث شد در نهايت عضو هيات مديره بانک سپه اواسط خرداد امسال با حضور در ملکان و بازديد از مراحل عمليات اجرايي اين واحد صنعتي قول تامين مالي ذوب آهن ملکان را از سوي بانک سپه بدهد. پرتو افکنان، عضو هيات مديره بانک سپه در اين ديدار اظهار کرد: اين موسسه مسووليت تامين مالي راه اندازي کارخانه ذوب آهن ملکان را عهده دار شده است و درباره راه اندازي و شروع به کار کارخانه ذوب آهن ملکان يک نگاه ملي - استاني وجود دارد و از طرف مجلس نيز موضوع اتمام اين طرح به شدت پيگيري مي‎شود. وي با بيان اينکه کارخانه ذوب آهن ملکان جزو طرح‎هاي اولويت دار ملي و استاني است، گفت: بر اساس توافق صورت گرفته و مصوبه کارگروه‎هاي مختلف استاني و پيگيري‎هاي استانداري، مجلس و وزير صنعت، معدن و تجارت، اين طرح جزو طرح‎هاي اولويت‎دار قرار گرفته است و بانک سپه موظف شده نسبت به تامين مالي اين طرح اقدام کند.

عضو هيات مديره بانک سپه گفت: درخواست صاحبان اين طرح تسهيلات 350ميلياردي براي سرمايه در گردش بعد از افتتاح طرح است که کارشناسان با نظر مساعد در حال بررسي آن هستند تا اين واحد توليدي به بهره برداري برسد. علي بيگ زاده، رئيس اداره صنعت، معدن و تجارت ملکان نيز با اشاره به اهميت راه اندازي کارخانه ذوب آهن ملکان افزود: اين کارخانه در زميني به مساحت 91 هکتار در حال احداث است که واحد نورد 82 درصد پيشرفت و واحد ذوب آلياژي آن نيز تاکنون 27 درصد پيشرفت داشته است. وي گفت: ظرفيت توليد سالانه اين کارخانه 350 هزار تن در واحد نورد و 400 هزار تن در واحد ذوب آلياژي خواهد بود و در صورت تکميل و اتمام تمام واحدهاي آن براي 1200 نفر به طور مستقيم و براي 6هزار نفر به طور غيرمستقيم شغل ايجاد خواهد شد.

وي با بيان اينکه کارخانه ذوب آهن ملکان از سه واحد بزرگ احياي مستقيم، ذوب و ريخته گري و واحد نورد تشکيل مي شود، گفت: در واحد احيا سنگ آهن که به صورت گندله است، طي فرآيندي به صورت محصولات شمش درمي آيد و سپس اين محصول براي توليد انواع ميلگردهاي ساختماني به واحد نورد ارسال شده و مازاد آن به ساير واحدهاي نورد به منظور توليد ميلگرد، نبشي و تسمه تحويل خواهد شد. بيگ زاده تاکيد کرد: از آنجا که رعايت الزامات زيست محيطي براي کنترل آلاينده هاي منتشره همچون ذرات معلق جامد، گازهاي متصاعد شده و آب‎هاي آلاينده مورد تاکيد مسوولان و سازمان‎هاي متصدي است، درطراحي واحدهاي احياي مستقيم، ذوب و ريخته گري و نورد الزامات زيست محيطي لازم براي کنترل آلاينده هاي منتشره مورد توجه قرار گرفته است.
تاریخ انتشار : شنبه ۳ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۹
کد مطلب: 38492
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد