گروه صنایع معدنی فولاد
 
مدیرعامل فولاد تکنیک:
مصرف فولاد ایران تا ۱۴۰۴ به ۳۷.۵ میلیون تن می‌رسد
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شرکت فولاد تکنیک با ارائه گزارشی با عنوان «ترسیم چشم‌انداز بازار فولاد با نگاهی به الزامات و امکانات زیربنایی کشور» در مورد میانگین تولید فولاد دنیا در 10 سال گذشته، گفت: میانگین تولید فولاد دنیا در 10 سال گذشته یک میلیارد و 287 میلیون تن بوده که این میزان در سال 2012 میلادی، به یک میلیارد و 545 میلیون تن رسیده، همچنین میانگین مصرف فولاد دنیا در 10 سال گذشته یک میلیارد و 271 میلیون تن بوده که این میزان در سال 2012 میلادی به یک میلیارد و 537 میلیون تن رسیده است.
به گزارش ماین نیوز، محمد ابکاء در چهارمین همایش چشم انداز صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار افزود: به‌رغم کوشش‌های بسیار، هنوز جایگزین محکمی برای فولاد پیدا نشده به همین دلیل تولید و مصرف آن در حال افزایش است.

وی با اعلام میزان تولید فولاد در منطقه منا (شمال آفریقا و خاورمیانه) نیز گفت: در سال 2012 میلادی میزان تولید در این منطقه 33.5 میلیون تن بوده که 14.5 میلیون تن از این میزان در دست ایران است.

مدیرعامل فولادتکنیک با بررسی آمار تولید و مصرف فولاد در کشور، گفت: در سال گذشته میزان تولید فولاد خام در کشور 14 میلیون تن و میزان مصرف 20 میلیون تن بود.

وی با اشاره به پیش‌بینی مصرف فولاد خام در کشور در افق 1404 اظهار کرد: با فرض رشد اقتصادی 6 درصدی در افق 1404 پیش‌بینی می‌شود که میزان مصرف فولاد خام به 37.5 میلیون تن برسد. در صورت رشد اقتصادی 8 و 10 درصدی در افق 1404 پیش‌بینی می‌شود میزان مصرف فولاد خام در کشور به ترتیب به 42.1 و 50.5 میلیون تن برسد.

وی با بیان اینکه در زنجیره تولید فولاد کشور عدم توازن وجود دارد، در مورد چالش مصرف گاز و برق در واحدهای فولادی اظهار کرد: در حال حاضر میزان مصرف گاز در واحدهای فعال سالانه 8 میلیارد مترمکعب است که با توجه به بهره‌برداری از واحدهای جدید باید برنامه‌ریزی برای تامین گاز این بخش از صنعت (18میلیارد مترمکعب گاز) انجام شود.

وی همچنین گفت: در سال گذشته 12هزار و 500میلیون کیلووات ساعت برق در واحدهای فولادی مصرف شد که در افق 1404 پیش‌بینی می‌شود این میزان به 56هزار میلیون کیلووات ساعت برسد. بر این اساس برای تامین این میزان مصرف برق باید 10هزار مگاوات نیروگاه جدید احداث شود که به 10میلیارد یورو اعتبار نیاز دارد.

به گفته وی، تامین آب واحدهای فولادی نیز مسائل خاص خود را دارد. در حال حاضر میزان مصرف آب در واحدهای فولادی 118میلیون مترمکعب است که با توسعه واحدهای فولادی این میزان به 318میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد.

وی در مورد مشکلات حمل و نقل ریلی گفت: پیش‌بینی می‌شود در افق 1404 حجم بار خطوط ریلی کشور به 350میلیون تن برسد که 105میلیون تن از آن متعلق به صنعت فولاد است. سال گذشته حجم بار خطوط ریلی کشور 35میلیون تن بود که 25میلیون تن از آن متعلق به صنعت فولاد بود. بنابراین توسعه حمل و نقل ریلی هم باید در دستور کار قرار گیرد.

وی در جمع‌بندی صحبت‌های خود گفت: تدوین سیاست راهبردی جامع، ایجاد نهاد سیاست‌گذاری واحد، مشارکت واحدهای دولتی، شبه دولتی و خصوصی در تدوین سیاست‌ها و تمهیدات لازم به‌منظور اجرایی شدن تصمیم‌گیری‌ها از جمله اقدامات بنیادین برای توسعه صنعت فولاد است. از سوی دیگر تثبیت و تسهیل مقررات به نحوی که سرمایه‌گذاران برای مشارکت جلب شوند، از دیگر اقداماتی است که منجر به توازن در زنجیره تولید فولاد از معدن تا تولید نهایی می‌شود.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۳۳
کد مطلب: 3842