با همکاری صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی و صندوق کارآفرینی امید

صندوق پشتیبانی از صنعت سنگ ایران در راه است

روزنامه گسترش صمت , 30 خرداد 1396 ساعت 15:04

صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی می‌تواند پشتوانه خوبی برای فعالیت‌های پرریسک معدنی باشد، اما شاید در این میان، مدت بازپرداخت وام‌ها کار را برای معدنی‌ها سخت کند.


به گزارش ماین نیوز، با این حال این صندوق در تلاش است مشکلات موجود در زمینه نقدینگی را تا حدودی برطرف کند. این صندوق با همکاری صندوق کارآفرینی امید و انجمن سنگ ایران به دنبال تشکیل صندوق پشتیبانی از صنعت سنگ ایران است تا بتواند تسهیلاتی به فعالان حوزه سنگ ارائه دهد.

وام‌های کوتاه‌مدت ۲۶ درصدی به کار معادن نمی‌آید
در شرایطی که معادن نیاز به تزریق نقدینگی برای توسعه و بهبود فعالیت‌های خود دارند، مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی عنوان کرد بانک‌های عامل وام‌هایی با سود بیش از نرخ مجاز و کوتاه‌مدت می‌دهند که به کار معادن نمی‌آید.به گزارش ایسنا، محمدرضا عربی مزرعه شاهی، با بیان اینکه سال گذشته شرایط بانک‌ها برای پرداخت وام مناسب نبود، اظهار کرد: شرایط در سال گذشته برای ضمانت بانک‌های معدنی مناسب نبود و بانک مرکزی صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی را محدود کرده بود؛ به طوری که پرونده‌های ما در آنجا انباشته شده بودند و بانک‌ها تمایلی برای همکاری نداشتند.

وی ادامه داد: با مذاکراتی که انجام شد و با بهبود شرایط، امکانی فراهم شد که در ۳ماه گذشته نزدیک به ۸۰ میلیارد تومان ضمانت تسهیلات برای فعالان معدن داشتیم.مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی در ادامه با اشاره به اوضاع نابسامان وام و حمایت‌های مالی از فعالان معدنی تصریح کرد: فعالیت معدنی نیاز به سرمایه‌گذاری بادوام دارد و وام‌هایی که دریافت می‌کنند باید زیاد باشد، اما متاسفانه وضعیت به گونه‌ای است که بانک‌ها تمایلی به ورود در این حوزه ندارند، در پرداخت تسهیلات بسیار سختگیرانه عمل می‌کنند و آنچه با ارقام ۲۰۰ - ۳۰۰ میلیون تومان ارائه می‌شود دردی از معدنکاران دوا نمی‌کند.عربی مزرعه‌شاهی بیان کرد: از طرف دیگر بانک‌ها وام‌های خود را در کوتاه‌مدت ارائه می‌کنند و زمان آنها ۳ تا ۶ ماهه است، در حالی که وام بخش معدن حداقل باید ۳ تا ۵ سال مهلت بازپرداخت داشته باشد که اگر این مشکل بانک‌ها هم برطرف شود نرخ سودی که از فعالان معدنی خواسته می‌شود بهره‌ای بالاتر از نرخ مصوب است و به ۲۳ تا ۲۶ درصد می‌رسد که در عمل، فعالان بخش معدن نمی‌توانند با این وضعیت تامین نقدینگی کنند.


معادن بی‌بهره از تسهیلات رونق کسب‌وکار
با وجود اینکه حجم زیادی از تسهیلات به کسب و کارها پرداخت شده، می‌توان گفت حوزه معدن در این زمینه مظلوم واقع شده؛ به گونه‌ای که بانک‌ها تمایل چندانی به ورود به این حوزه نشان ندادند زیرا حوزه معدن دیر بازده است و سرمایه‌شان دچار خواب می‌شود.در همین باره مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی گفت: موضوعی که باید به شکل جدی به آن توجه شود این است که سال گذشته حوزه معدن از منابعی که برای رونق کسب و کارهای کوچک و متوسط در نظر گرفته شده بود هیچ بهره‌ای نبرد و در این صندوق هیچ شواهدی مبنی بر استفاده معدنکاران از این اعتبارات نداریم.وی درباره برنامه‌های صندوق بیمه فعالیت‌های معدنی در امسال اظهار کرد: به تازگی صحبت‌هایی شده که قراردادی میان صندوق فعالیت‌های معدنی و صندوق سرمایه‌گذاری امید عقد شود تا این صندوق بتواند اعتبارات لازم را برای صنایع کوچک مثل سنگ با ارقامی کوچک تامین کند و به عنوان سرمایه در گردش در اختیار بگذارد.مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی ادامه داد: در سال گذشته، این صندوق، بانک‌هایی مانند رفاه، ملت و صنعت و معدن را بانک عامل قرار داده بود و امسال نیز در حال رایزنی با دو بانک دیگر است تا آنها را به فهرست بانک‌های عامل صندوق بیمه فعالیت‌های معدنی اضافه کنیم.عربی مزرعه شاهی اضافه کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در امسال، اگر نظام بانکی برخلاف سال گذشته همکاری‌های لازم را انجام دهد و تسهیلات را در قالب نرخ‌های مصوب بانکی و زمان‌های معقول برای فعالیت‌های معدنی ارائه کند، این صندوق می‌تواند در این سال بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان ضمانت‌نامه تسهیلات برای دریافت وام صادر کند.


سقف تسهیلات افزایش یابد
قراردادی که قرار است میان صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی و صندوق سرمایه‌گذاری امید منعقد شود می‌تواند گامی موثر در جهت توسعه صنعت سنگ کشور باشد.

درباره همکاری میان صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی و صندوق سرمایه‌گذاری امید، دبیر انجمن سنگ ایران گفت: این همکاری برای صنعت سنگ در حال اجراست. در همین راستا یک تفاهمنامه میان انجمن سنگ ایران و صندوق کارآفرینی امید و شرکت شهرک‌های صنعتی منعقد شده تا کارهای مشترکی انجام شود. یکی از این اقدامات مشترک، ایجاد صندوق پشتیبانی صنعت سنگ کشور در بخش معدن و فرآوری است.احمد شریفی تصریح کرد: موضوع تشکیل صندوق پشتیبانی از صنعت سنگ کشور در جلسه مشترک روز یکشنبه با صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی (با حضور دکتر عربی مزرعه شاهی) و صندوق کارآفرینی امید (با حضور دکتر یوسفیان) مطرح شد و دکتر عربی مزرعه شاهی نیز در این باره قول مساعد دادند که با ۱۵ میلیارد تومان - ۱۰میلیارد تومان آن از سوی صندوق کارآفرینی امید و ۵میلیارد تومان آن از سوی صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی تامین می‌شود - این صندوق تشکیل شود.

وی ادامه داد: این کار به طور مشترک از سوی صندوق کارآفرینی امید تا سقف ۱۰۰میلیون تومان به واحدهای معدنی و فرآوری با معرفی انجمن سنگ ایران انجام می‌شود. به گفته شریفی، صحبت‌ها درباره این تفاهم جمع‌بندی شد و قرار است برای جزییات آن دکتر عربی مزرعه شاهی مصوبه هیات مدیره را بگیرد تا پس از آن ما نیز آیین‌نامه اجرایی را تنظیم کرده و شاهد عملیاتی شدن آن باشیم.دبیر انجمن سنگ ایران در پاسخ به پرسش درباره اینکه تشکیل صندوق پشتیبانی از صنعت سنگ ایران تا چه اندازه در توسعه این صنعت تاثیرگذار است، اظهار کرد: سقف ۱۵میلیارد تومان رقم بزرگی نیست. قرار است با اجرایی شدن این ۱۵میلیارد تومان، این سقف از سوی هر دو طرف (صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی و صندوق کارآفرینی امید) افزایش پیدا کند. به هر میزانی که صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی رقمی را به این صندوق اختصاص دهد، ۲برابر آن از سوی صندوق کارآفرینی امید به صندوق پشتیبانی از صنعت سنگ داده می‌شود. در نتیجه فضا برای افزایش سرمایه این صندوق وجود دارد. شریفی افزود: کمک بزرگی که این صندوق می‌تواند کند آن است که در بخش معادن، تبدیل ضایعات معادن به جدول، سنگفرش و مبلمان شهری از اولویت‌های پرداخت این تسهیلات باشد. کنسرسیوم‌ها نیز یکی دیگر از اولویت‌ها برای توسعه صادرات است و قرار است کنسرسیوم‌ها در اولویت پرداخت باشند. در بخش فرآوری نیز واحدهای فرآوری که در زمینه تولید با مشکلاتی همچون تامین ماشین‌آلات برای تولیدی با استاندارد صادراتی روبه‌رو هستند، می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.


کد مطلب: 38410

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/38410/صندوق-پشتیبانی-صنعت-سنگ-ایران-راه

ماین نیوز
  http://www.minews.ir