گروه معادن
 
رییس کمیسیون معادن اتاق ایران عنوان کرد؛
اشتغالزایی هشت میلیون نفری با حمایت از ۸ هزار کارآفرین
گروه معادن - رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی،صنایع،معادن ایران ضمن تاکید بر ایجاد اشتغال به عنوان دغدغه دولت های قبلی و فعلی گفت : دولت دوازدهم می تواند با حمایت های لازم از هشت هزار نفر کارافرین، امکان اشتغال سالیانه را به میزان هشت میلیون نفر فراهم کند.
 
به گزارش ماین نیوز، « بهرام شکوری » تصریح کرد: هریک از کارآفرینان در صورت پشتیبانی های لازم دولت، می توانند اشتغال حداقل یک هزار نفر را در بخش های ذیربط فراهم کنند و به این ترتیب به شکل گسترده ای در سطح کشور موضوع سیاست ایجاد اشتغال توسط بخش خصوصی به اجرا گذاشته می شود.

وی تاکید کرد: کارآفرینان جامعه حمایت های حاکمیت را نیاز دارند و این مهم موجب اعتماد می شود تا پشتوانه ای شود برای شغل آفرینی و کارآفرینی که جمعیت جوان کشور به آن نیاز جدی دارد.

** ذخایر عظیم معدنی پشتوانه ای برای ایجاد اشتغال
رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران یادآور شد: ایران بر روی کمربند مس و سنگ آهن واقع شده و دولت می تواند حمایت لازم را به عمل آورد تا مواد معدنی از معادن استخراج و تا مرحله کالای مصرفی پیش برود، ضمن جلوگیری از خام فروشی، پشتوانه وسیعی برای اشتغال را فراهم سازد و بیکاری را در جامعه ریشه کن کند.

** بهره برداری از عناصر نادر خاکی در دولت یازدهم
شکوری اضافه کرد: دولت یازدهم توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران ( ایمیدرو ) موضوع بهره برداری از عناصر نادر خاکی را به عنوان یک سرفصل مهم کلید زد و امروز مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران در این مسیر پیش می رود و دستیابی به عنصر لیتیوم که برای تولید باتری خودروهای برقی مورد نیاز است، از جمله این عناصر است.
پیش از این اعلام شد سرمایه گذاری در یک معدن لیتیوم می تواند ارزش افزوده بیشتری در زمینه بهره گیری از این ماده معدنی در تولید باتری بویژه برای خودروهای هیبریدی بدست آورد.

** تحقق سند چشم انداز 1404 در بخش فولاد یک گام مهم
نایب رییس انجمن سنگ آهن ایران معتقد است: براساس سند چشم انداز 1404 موضوع دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تن فولاد خام پیش بینی شده است که یک گام مهم محسوب می شود و از این رقم حدود 15 میلیون تن برای صادرات در نظر گرفته شده است .

شکوری افزود: تحقق برنامه مزبور یک حرکت جدی در مسیر کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی است و پیش بینی می شود تا سطح 60 درصد درآمد نفت را به این ترتیب محقق کرد.

** بی توجهی به منابع غنی خاک های صنعتی
فعال معدنی موضوع بی توجهی به خاک های صنعتی را در سالهای گذشته یادآور شد و گفت : خاک های صنعتی نظیر فلدسپات و کربنات سدیم هریک در صنایع معدنی کاربرد دارد و بگونه شایسته از آنها برخوردار نشده ایم.

کارشناسان معدنی معتقدند، اغلب موارد از فلدسپات پتاسیک به عنوان ماده اصلی سازنده سرامیکها و کمک ذوب استفاده می شود در حالی که فلدسپات سدیک در تهیه شیشه و لعاب کاربرد دارد.

همچنین مهمترین و اصلی‌ترین کاربرد سدیم کربنات در تولید شیمیایی شیشه است. چنانچه سدیم کربنات در دماهای بسیار بالا حرارت ببیند و با ماسه و کلسیم کربنات ترکیب و سپس به سرعت سرد شود، شیشه تولید می شود.

خاک‌های صنعتی به طور عمده مورد مصرف بدنه کاشی، سرامیک و چینی بهداشتی بوده و به مقدار کم در تهیه لعاب، چینی مظروف، مقره‌سازی و نظایر آن به مصرف می رسد.

وزارت صنعت، معدن و تجارت، پیشتر اعلام کرد: سال 1390 حدود 351 معدن خاک های صنعتی در کشور فعال بوده و از آنها بالغ بر هشت میلیون تن انواع خاک‌های صنعتی استخراج شد.

کل ذخیره گواهی دار معادن این بخش بدون احتساب ماده معدنی سیلیس و دولومیت بالغ بر 460 میلیون تن پیش بینی شده است.

** ژئو توریسم ظرفیت خاموش معادن
رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران در ادامه خاطرنشان کرد: واقعیتی که پیش روی ما قرار دارد، بهره برداری نکردن از معادن به عنوان یکی از ظرفیت های مهم گردشگری است و در واقع ژئو توریسم امروز یک ظرفیت خاموش محسوب می شود .
شکوری گفت: معادن فعال و یا راکد که پس از استخراج ذخیره رها می شود، می تواند به عنوان یک نقطه گردشگری مورد توجه باشد، آنگونه که آفریقای جنوبی امروز یک بخش از درآمد گردشگری را از بخش معدن بدست می آورد و در کنار معدن هتل پنج ستاره احداث کرده است .

به گفته این فعال معدنی معدن سرب نخلک ( اصفهان ) از قدیمی ترین معادن کشور به حساب می آید و قدمت آن را 2 هزار سال ذکر کرده اند، فیروزه نیشابور هم شرایط مشابه دارد و در واقع قدیمی ترین معدن فیروزه جهان است که 2 هزار سال قدمت آن ثبت شده است . از این ظرفیت ها می توان برای جذب گردشگر استفاده کرد.

وزارت صنعت، معدن وتجارت شمار معادن فعال کشور را پنج هزار و 700 معدن اعلام کرده که میزان استخراج مواد معدنی از آنها پارسال 390 میلیون تن بوده که نسبت به سال 1394 رشد 6 درصدی داشته است.

ارزش صادرات بخش معدن وصنایع معدنی در سال 1395 بالغ بر 6.5 میلیارد دلار از سوی وزارت صنعت، معدن وتجارت گزارش شد که از نظر وزن و ارزش به ترتیب 30 و 14 درصد رشد را نسبت به سال قبل از آن نشان می دهد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۲۰
کد مطلب: 38344
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا