گروه معادن ساير حوزه ها
 
مهم‌ترین اقدامات ایمیدرو در تامین مالی و فاینانس طرح‌های معدن و صنایع معدنی
بخش خصوصی محور توسعه
گروه معادن >ساير حوزه ها - تامین فاینانس برای پروژه‌ها و طرح‌های معدنی و صنایع معدنی از مشکلاتی بود که در سال‌های گذشته به دلیل وضع تحریم‌ها شاهد آن بودیم. اما با روی کار آمدن دولت یازدهم و دستیابی به توافق میان ایران و کشورهای ۱+۵، شرایط درباره تامین فاینانس‌ها با تغییر همراه شد.
 
به گزارش ماین نیوز، امروز شاهد ایجاد فاینانس‌های خارجی و داخلی در بخش معدن و صنایع معدنی هستیم که بخش عمده آن به همت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) انجام شده است.

در همین زمینه، گزارش عملکرد سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در بخش فاینانس خارجی و داخلی طرح‌های بخش معدن و صنایع معدنی در ۶ ماه دوم سال گذشته اعلام شد.به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری ایمیدرو در گزارشی عملکرد ۶ ماهه دوم سال ۹۵ را در بخش‌های مختلفی همچون تسهیلات مالی خارجی و داخلی ارائه کرد.


تسهیلات مالی خارجی(فاینانس)
حسن یونسیان گفت: پیگیری به منظور نهایی کردن قراردادهای ۵ طرح فولادی برای سرعت بخشیدن به استفاده از اعتبارات اسنادی و طرح‌های بافت و سبزوار با توجه به تغییر محصول برای ارائه به بانک صنعت و معدن و بانک مرکزی، اخذ مصوبات شورای اقتصاد بابت تغییر محصول طرح‌های بافت و سبزوار، مکاتبات و مذاکره‌ها برای تمدید اعتبارات اسنادی طرح‌های سفیددشت، معرفی دوباره طرح زغال سنگ پروده۴ طبس در فهرست استفاده‌کنندگان از تسهیلات خارجی کشور چین، پیگیری تسویه وام جعاله از بانک صنعت و معدن دریافتی بابت بیمه هرمس از محل فروش شمش آلومینیوم دریافتی از شرکت آلومینیوم المهدی، واریز ۱۱ میلیون یورو از محل فروش شمش‌ها به حساب بیمه ساچه بابت بدهی طرح هرمزآل به بانک یونی کردیت و مذاکره و توافق با بیمه ساچه بابت تقسیط بدهی مربوط به طرح هرمزآل دردوره ۲/۵ ساله از اقدامات ایمیدرو در راستای فاینانس خارجی طرح‌ها در مدت یادشده بوده است.


تامین مالی داخلی
یونسیان تصریح کرد: ایمیدرو برای تامین مالی داخلی طرح‌ها اقداماتی همچون انتشار و فروش مرحله نخست اوراق مشارکت، عقد قرارداد و تهیه مدارک نخستین صندوق جسورانه در حوزه اکتشاف در فرآیند سازمان بورس، عقد قرارداد و انجام مقدمات تامین مالی ارزی برای پروژه پترولیوم کک که در انتظار هماهنگی با بانک‌های داخلی به منظور پذیرش پروانه‌های بهره‌برداری معادن به عنوان ضمانت است و فراخوان استفاده از خدمات مشاور بین‌المللی برای تهیه گزارشات فنی و اقتصادی، ۳ طرح براساس استانداردهای جهانی و قابل ارائه در بورس‌های بین‌المللی را انجام داده است.


بروکراسی را کاهش دهیم
حال با توجه به اینکه دولت تدبیر و امید برای ۴سال آینده هدایت قوه مجریه را در دست دارد انتظار می‌رود فاینانس‌های خارجی و داخلی با سرعت بیش از گذشته به مرحله اجرا برسد.
تامین مالی خارجی و داخلی برای پروژه‌های معدنی و صنایع می‌تواند توسعه این بخش را با سرعت بیشتری رقم زند و بیش از گذشته این بخش را به اهداف پیش‌بینی شده برای چشم‌انداز ۱۴۰۴ نزدیک کند. در همین زمینه مشاور مدیرعامل شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) درباره جذب سرمایه‌های خارجی و تامین فاینانس، اظهار کرد: با توجه به کمبود منابع و در کنار آن وجود ظرفیت توسعه در بخش معدن بدون شک باید به دنبال فاینانس و سرمایه‌گذاری خارجی باشیم. در واقع هر دو موضوع باید دنبال شود زیرا منابع داخلی برای این توسعه کافی نیست.رضا اشرف سمنانی افزود: تامین مالی از خارج الزامی است و کاری است که باید به طور قطع در ۴ سال آینده نیز انجام شود زیرا حجم فعالیت‌ها بالاست و همان‌طور که پیش‌تر بیان شد، ظرفیت در بخش معدن بالاست. وی ادامه داد: در نتیجه جذب سرمایه و فاینانس خارجی ارزش افزوده، اشتغالزایی (به طور مستقیم و غیرمستقیم) افزایش می‌یابد و این موضوع حاکی از آن است که به طور حتم جذب منابع خارجی را افزایش دهیم.مشاور مدیرعامل شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) همچنین در ادامه با اشاره به ایجاد بسترهای لازم برای جذب فاینانس یا سرمایه خارجی، تصریح کرد: باید محیط کسب‌وکار درست باشد یعنی بروکراسی کم باشد.اشرف سمنانی بیان کرد: سرمایه‌گذار خارجی وقتی وارد ایران می‌شود شرایط خود را با دیگر کشورها مقایسه می‌کند. مجموع شرایط موجود در ایران چه از نظر زمانی و چه مقرراتی و ریسک‌هایی که در کشور وجود دارد باعث می‌شود سرمایه‌گذار در ایران بماند یا نماند. وی ادامه داد: در نتیجه فاکتورهای یاد شده و زیربناها باید دیده شود. به طور نمونه مالیات، حقوق گمرکی، حقوق دولتی و... مسائلی است که باید در بسته‌های ارائه شده بررسی شود.اشرف سمنانی اظهار کرد: به هر میزان این مقررات ثبات داشته و آسان باشد و به هر میزان که تسهیل‌کننده باشد، جاذبه را برای سرمایه‌گذار خارجی افزایش می‌دهد. همچنین بهتر است برخی معافیت‌های مالیاتی برای زمان مشخص ایجاد شود. در این زمینه ۲روش وجود دارد. در روش نخست مالیات را افزایش می‌دهیم تا درآمد افزایش پیدا کند اما در روش دوم برعکس است. وی افزود: در روش دوم با کاهش مالیات می‌توان کارها را زیاد کرد. با حجم کار بیشتر تولید را افزایش می‌دهیم که افزایش تولید منجر به افزایش مالیات می‌شود. این روش در جهت توسعه‌ای عملکرد بهتری دارد. این در حالی است که اشتغال کشور هم باید از طریق توسعه رخ دهد زیرا بدون توسعه نمی‌توانیم اشتغال را افزایش دهیم. به گفته اشرف سمنانی، با توجه به موضوع یاد شده باید توسعه را در دستور کار قرار دهیم و توجه کنیم که توسعه با جذب سرمایه انجام می‌شود. مشاور مدیرعامل شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) در پاسخ به این پرسش که بخش خصوصی در جذب سرمایه‌های خارجی و تامین فاینانس چه اقدامی می‌تواند انجام دهد، بیان کرد: به اعتقاد بنده باید محور بخش خصوصی باشد، زیرا به هر میزان بروکراسی به بخش خصوصی بیاید کوچک‌تر خواهد شد. اشرف سمنانی افزود: باید بروکراسی موجود در بخش دولتی کاهش پیدا کرده و بخش خصوصی محور توسعه باشد زیرا می‌تواند سریع‌تر تصمیم‌گیری و مدیریت کند. دولت باید اقدامات نظارتی و حمایتی را انجام دهد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۵۳
کد مطلب: 38168
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت