آینده درخشان کنگو در تولید مس جهانی

9 خرداد 1396 ساعت 14:57

موسسه «ولیو واک /ValueWalk» در تازه‌ترین گزارش خود به بررسی آینده کشورهای تولیدکننده مس پرداخته است و در این گزارش آورده است که «جمهوری دموکرات کنگو تنها کشوری است که دارای قابلیت افزایش حجم تولید مس مانند کشور پرو است»


به گزارش ماین نیوز، به نقل از مس پرس، «ولیو واک» که یکی از مؤسسه‌های مهم در حوزه تحلیل بازار‌های جهانی است و اطلاعات مفید و مهمی از بازار‌های سرمایه به سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهد، در این گزارش با اشاره به این‌که هم‌اکنون، جنگ قدرتی میان عرضه جهانی مس ازسوی تولیدکنندگان در حال رخ دادن است و معدن بزرگ «کوئلاوکو/Quellaveco» نیز به عرضه‌کنندگان مس افزوده شده است، می‌نویسد: «پرو از میان بزرگ‌ترین تولیدکنندگان جهانی تنها کشوری است که در پنج‌سال گذشته رشد قابل‌توجه و پایداری داشته است. در 2012 تا 2016، حجم تولید پرو حدود 77درصد رشد کرد و به 3/2میلیون تن مس در سال رسید. این امر باعث شد تا در میان رتبه‌بندی بزرگ‌ترین تولیدکنندگان مس در جهان، این کشور در جایگاه دوم قرار گیرد.»

بر اساس این گزارش، در همین دوره زمانی، سایر کشورهای تولیدکننده مس نیز برای حفظ جایگاه تولیدی خود در تلاش بودند و کشور شیلی، به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده مس و دارای مقام نخست تولید در جهان، همانند کشورهای چین و استرالیا که در مقام‌های سوم و پنجم این رتبه‌بندی قرار دارند، حجم تولید ثابتی داشتند.

«ولیو واک» با بررسی تولید آمریکا به‌عنوان چهارمین کشور بزرگ تولیدکننده مس می‌نویسد: «این کشور بر پایه یک سیاست، میزان تولید مس محتوای کنسانتره خود را از 2012 به‌طور پیوسته افزایش داد. بااین‌وجود، چشم‌انداز رشد این کشور چندان زیاد نیست؛ چرا‌که حجم تولید آن در این دوره پنج‌ساله، حدود 5/20‌درصد (240هزار تن) افزایش یافت که این میزان، حتی حدود یک‌چهارم رشد تولید کشور پرو نیز نیست.»




نکته مهم و قابل‌توجه در گزارش «ولیو واک» تأکید بر آینده کنگو به‌عنوان ششمین تولیدکننده بزرگ مس دنیاست. در این گزارش آمده است که «جمهوری دموکرات کنگو در پنج‌سال گذشته عملکرد چشمگیری از خود نشان داده است. این کشور از 2012 تا 2014، حجم تولید مس محتوای کنسانتره خود را به میزان 72‌درصد (430هزار تن) افزایش داد. بااین‌حال، تولید مس این کشور در 2015 ثابت باقی ماند و در سال بعد با اندکی کاهش به سطح 910هزار تن رسید.»

این موسسه در گزارش خود دلیل کاهش حجم تولید کنگو در سال 2016 را به قطعی منابع برق این کشور نسبت می‌دهد و می‌نویسد: «جمهوری دموکرات کنگو با این‌که یازدهمین کشور بزرگ دنیا ازلحاظ مساحت محسوب می‌شود؛ اما از مشکلات شبکه برق‌رسانی رنج می‌برد. بر پایه آمار و اطلاعات، تنها 9درصد از جمعیت این کشور به شبکه برق دسترسی دارند. حتی در مناطق شهری این کشور، نرخ برق‌رسانی تنها 19درصد است که این رقم در کل کشور در حدود یک‌درصد است.»

«ولیو واک» در جمع‌بندی پایانی گزارش خود با تأکید بر این‌که جمهوری دموکرات کنگو تنها کشوری است که دارای قابلیت افزایش حجم تولید مس مانند کشور پرو است، می‌نویسد: «برخلاف کشورهای ایالات‌متحده امریکا و استرالیا، جمهوری دموکرات کنگو ازنظر ذخایر مس هیچ مشکلی ندارد. علاوه بر این، این کشور فارغ از مشکلات نظارتی و اعتراضات و مخالفت‌های اجتماعی است. بااین‌حال که کشور کنگو مشکلات مختص خود را دارد، دولت این کشور هم‌گام با صنعت درصدد توسعه و ارتقای عرضه مس است، درحالی‌که در شیلی، قانون‌گذاران به شکل دیگری رفتار می‌کنند.» «ولیو واک» بر این باور است که هرچند کنگو قابلیت و پتانسیل‌های زیادی برای دست‌یابی به مؤثرترین تولیدکننده جهانی مس را دارد ولی باید این نکته را نیز در نظر گرفت که «مشکلات منابع برق کشور کنگو به‌راحتی قابل‌حل نیست» و باید برای مسأله انرژی فکری اساسی و پایدار کند.

در همین زمینه، این موسسه به توافق اخیر کنگو با شرکت اسکوم آفریقای جنوبی برای حل معضل برق کنگو اشاره می‌کند و می‌نویسد: «به‌رغم تردیدهایی که در توانایی کشور کنگو برای پرداخت هزینه‌های واردات برق از آفریقای جنوبی هست، این موضوع امیدهایی را برای حل مشکل برق‌رسانی به‌وجود آورده است و این راه‌حل می‌تواند نبود تعادل شبکه برق‌رسانی کنگو را تا حدی برطرف کند و اگر معامله واردات برق به کشور کنگو با موفقیت انجام شود، مسیری برای رشد عرضه جهانی مس این کشور خواهد بود.»


منبع:مس پرس


کد مطلب: 38078

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/38078/آینده-درخشان-کنگو-تولید-مس-جهانی

ماین نیوز
  http://www.minews.ir