بازار فولاد اژدهاي زرد در تلاطم

روزنامه دنیای اقتصاد , 9 خرداد 1396 ساعت 12:37

اخيرا بيلت چين در بازار جنوب شرق آسيا عرضه نشده، چرا که قيمت ها خيلي بالا رفته و بازار داخلي چين رونق بهتري يافته و اغلب خريداران بيلت صادراتي چين به ساير بازارهاي جايگزين روي آورده اند.


به گزارش ماین نیوز، بيلت صادراتي چين اخيرا 10 تا 15 دلار، رشد قيمت داشته و420 تا 435 دلار در هر تن معامله شده است. از طرفي رونق بازار مقاطع داخلي تمايل به صادرات را بين عرضه کننده هاي بيلت کمتر کرده و اغلب آنها در بازار داخلي متمايلند تا به نوردکاران عرضه کنند يا براي مصرف خود از آن استفاده کنند. از اين رو خريدارها در جنوب شرق آسيا به بازارهاي جايگزين روي آورده اند. بيلت چين تا 450 دلار در هر تن سي اف آر رسيده و خريداري ندارد، در حالي که فيليپين از ويتنام درنرخ 425 دلار بيلت خريده است.

شکايت پاکستان از چين
در اين بين دولت پاکستان تحقيقات اوليه در مورد اعمال تعرفه آنتي دامپينگ بر ميلگرد وارداتي از چين انجام داده است. ظاهرا تعرفه اوليه پيشنهادي 52/ 52 درصد است. در تحقيقات مشخص شده توليدات چين با قيمت هاي پايين به بازار فولاد پاکستان آسيب مي رسانند و پرونده مربوط به اين ادعا 26 نوامبر 2016 باز شده و به زودي راي نهايي آن اعلام مي شود. قابل ذکر است در سال 2016 پاکستان 3.2 ميليون تن فولاد از چين وارد کرد که 3 درصد کل صادرات فولاد چين را در بر داشت.

بازار ورق تخت چين در انتظار رکود
اخيرا قيمت ورق تخت صادراتي چين با توجه به بهبود بازار فولاد اين کشور با افزايش قيمت روبه رو شده است؛ البته قيمت ها نسبت به اواسط آوريل پايين تر است چون تقاضاي داخلي و صادراتي آن مطلوب نبوده است. در اين راستا انتظار مي رود ماه آينده افت قيمت در پيش باشد.اخيرا اغلب صادرکننده هاي چيني ورق تخت خود را 440 تا 450 دلار در هر تن (فوب حمل جولاي) پيشنهاد مي دهند که 5 تا 10 دلار رشد هفتگي داشته ولي نسبت به اواسط آوريل 10دلار پايين تر است. فعالان بازار معتقدند قيمت ها بالاست و تقاضاي خريداران خارجي در سطح متوسط است و البته محموله هاي کوچکي نيز در بازارهاي آسيايي فروخته شده است.در اين شرايط بيشتر بازار داخلي است که از قيمت هاي صادراتي حمايت مي کند، به طوري که در بازار داخلي قيمت 8 دلار نسبت به هفته قبل و تا 134دلار در 6 هفته اخير رشد داشته است. اين در حالي است که فعاليت بازار داخلي هم اخيرا کم شده و موجودي ورق تخت تجار چيني که 6 هفته اخير تا 3/ 4 درصد افت داشته رو به بالاست که اين نشان مي دهد تمايل به خريد کم شده است.

جو منفي بر بازار سنگ آهن چين حاکم است
هفته گذشته ميلادي سنگ آهن وارداتي در چين مجموعا 25/ 5 دلار در هر تن افت داشت، چرا که خريدها کمتر شده و عرضه افزايش يافته است. به اين ترتيب سنگ آهن خلوص 62 درصد استراليا آخرين بار 5/ 1 دلار در هر تن ارزان تر شده و 57 دلار و 75 سنت در هر تن (سي اف آر چين) شنيده شد. خريدارها در بازار چين منتظرند چون معتقدند افت قيمت ادامه دارد.در اين شرايط مشکل مازاد عرضه روز به روز جدي تر مي شود، به طوري که موجودي سنگ آهن در بنادر چين اخيرا به 140ميليون تن رسيده است.در اين بين قيمت بيلت در بازار داخلي چين 5/ 1 دلار افت روزانه داشت، اما قرارداد ميلگرد در بورس شانگهاي 3 دلار بالا رفته و قرار داد سنگ آهن در بورس داليان نيز 90 سنت رشد داشته است. ولي در کل جو بازار منفي است و احتمال تداوم افت قيمت بالاست، به طوري که موسسه تحقيقاتي بي ام اي برآورد ميانگين قيمت سنگ آهن در سال جاري را از 70 دلار به 65 دلار در هر تن (سي اف آر) کاهش داده است.در اين ميان با توجه به عدم توازن موجود در ظرفيت هاي توليدي صنايع بالادستي و پايين دستي فولاد در بازار جنوب شرق آسيا و ريسک هاي بالاي موجود در مدل توليدي نورد فولاد، تعدادي از فولادسازان اين منطقه به دنبال افزايش توانايي در توليد فولاد خام هستند.

گرچه کارخانه ها در جنوب شرق آسيا سال هاي اخير توجه بيشتري به واحدهاي فولادسازي يکپارچه داشته اند و دو شرکت در حال آماده سازي براي راه اندازي پروژه هاي بزرگ کوره بلند هستند، نتيجه نهايي به عوامل زيادي بستگي دارد.در ويتنام يک پروژه خطوط توليد کوره بلند با ظرفيت حدودا 7 ميليون تن در سال در فاز اول پروژه، ژوئن تا جولاي سال جاري پس از تاخيري طولاني راه اندازي مي شود.

ظاهرا مجوزهاي دولتي گرفته شده و منتظر مجوز محيط زيستي هستند.در اندونزي هم بزرگ ترين توليدکننده فولاد اين کشور توليد فولاد خام را پس از راه اندازي کوره بلند 2/ 1 ميليون تني خود از سر مي گيرد. خط توليد زغال سنگ اخيرا راه اندازي شده و 2 تا 3 ماه زمان مي برد تا خط توليد چدن راه بيفتد. اين پروژه با هدف افزايش کارآمدي و رقابت پذيري راه اندازي مي شود، چرا که تکنولوژي کوره هاي قوس الکتريکي در اندونزي قدرت رقابت کمتري دارد چون هزينه تامين برق بالاست و عرضه انرژي محدوديت دارد.

در مالزي نيز از تکنولوژي توليد يکپارچه استقبال شده است. يک شرکت چيني قصد دارد پايان سال جاري تا اوايل 2018 کوره بلندي در خط توليد يکپارچه آن با ظرفيت 3.5 ميليون تن راه اندازي کند.از طرفي به رغم فوايد آشکار تکنولوژي يکپارچه، عواملي وجود دارد که بر روند استفاده از آن و راه اندازي اين پروژه ها در جنوب شرق آسيا تاثير منفي دارد. لزوم سرمايه گذاري بالا و مسائل تکنيکي و زيست محيطي پيچيده از جمله اين عواملند.


کد مطلب: 38070

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/38070/بازار-فولاد-اژدهاي-زرد-تلاطم

ماین نیوز
  http://www.minews.ir