گروه صنایع معدنی فولاد
 
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت تاكيد كرد:
پيگيري تكميل زنجيره فولاد در خوزستان
گروه صنایع معدنی >فولاد - معاون وزير صنعت، معدن و تجارت و رئيس هيات عامل ايميدرو گفت: آينده کشور در گرو توسعه و توليد است و با توجه به بيانات مقام معظم رهبري در باب توليد و اشتغال، هم دولتي ها و هم ملت بايد در اين مسير فعاليت کنند.
 
به گزارش ماین نیوز، مهدي کرباسيان اظهار کرد: آينده کشور به توسعه و اشتغال وابسته است و کشور بايد جايگاه خود را در افق 1404 به عنوان قدرت منطقه حفظ کند که اين مساله تنها با تعامل، هماهنگي، استفاده از ظرفيت هاي داخلي و ارتباط با جهان امکان پذير است.وي با بيان اينکه وقتي طرحي صنعتي راه اندازي مي شود، يعني اشتغال و توليد ايجاد خواهد شد و اين مساله توقف ناپذير خواهد بود، تصريح کرد: در سال 92 در ابتداي دولت يازدهم، طرح فولاد شادگان غيرفعال بود اما اکنون افراد بسياري در آن مشغول به کار هستند و شاهد افتتاح فاز اول اين کارخانه هستيم.

وي اظهار کرد: در بخش آهن اسفنجي کارخانه فولاد شادگان 170 نفر فعال هستند که 70درصد از آنها جوانان شادگاني اند و راه اندازي اين کارخانه به معناي اشتغال دائم است.کرباسيان با بيان اينکه قرار است اين طرح توسعه پيدا کند تا به توليد 800 هزار تن شمش فولادي برسد، افزود: با پيگيري هايي که انجام مي گيرد، ظرفيت توليد اين کارخانه در افق 1404 به حدود 4 ميليون تن مي رسد.وي افزود: شهرک صنعتي شادگان بايد فعال شود، زيرا فولاد به تنهايي اشتغال وسيعي ندارد و صنايع پايين دست هستند که اشتغال وسيعي ايجاد مي کنند. تکميل زنجيره فولاد يک موضوع بسيار مهم است که بايد در خوزستان پيگيري شود؛ زيرا يکي از نکات مهم در استان دسترسي به دريا و وجود انرژي فراوان است.

کرباسيان در ادامه با اشاره به اينکه يکي از مباني توسعه کشورها، ميزان مصرف فولاد از سوي مردم است، افزود: اکنون سرانه مصرف فولاد براي هر نفر حدود 210 تا 250 کيلوگرم است که پيش بيني مي کنيم در افق 1404، هر نفر ايراني بيش از 350 کيلوگرم فولاد مصرف داشته باشد که اين موضوع با سرمايه گذاري و توليد محقق مي شود و نمي توان به تنهايي کار را با شعار پيش برد.

وي درباره ايجاد بخش فولادسازي کارخانه فولاد شادگان اظهار کرد: بايد در 18 ماه آينده، فولادسازي کارخانه شادگان فعال شود تا اقدامي پايدار باشد. کارخانه احياي مستقيم به روش ايراني (Persian Reduction/ PERED) اولين طرح ايراني ما است. ايران از نظر آهن اسفنجي و توليد آن در دنيا اول است و دليل آن وجود منابع و معادني است که خداوند در اختيار کشور قرار داده است.
کرباسيان گفت: طرح هاي فولادي که تاکنون در کشور ايجاد شده، با مدل ميدرکس اجرا شده اند که ژاپني ها آن را به کشور وارد کرده اند، اما طرح آهن اسفنجي در فولاد شادگان، نخستين طرح با مدل ايراني است که در کشور به بهره برداري رسيده است.وي افزود: تفاوت مدل «ميدرکس» با «پرد» در استفاده کمتر از آب و انرژي در طرح «پرد» است؛ همچنين از نظر کيفيت نيز توليدات مدل «پرد» از کيفيت بهتري برخوردار است.کرباسيان اظهار کرد: در سال 95 بيش از 6ميليون و 800 هزار تن فولاد صادر کرديم و توانستيم رکورد صادرات را در کشور بزنيم. در سال 94 نيز بيش از چهار ميليون تن فولاد صادر کرديم، اين در حالي است که ميزان صادرات در سال 91 حدود 200 هزار تن بود.

معاون وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: توليد فولاد از 22 ميليون تن ظرفيت در سال 95، به بيش از 30 ميليون تن رسيده و رفتن به سمت بازارهاي صادراتي به معناي رقابت با اروپا و چين است. وي تصريح کرد: با توجه به موضوع جلوگيري از خام فروشي طي چهار سال گذشته توانستيم توازن توليد فولاد را در کشور برقرار کنيم. در گذشته واردکننده گندله و کنسانتره بوديم، اما اکنون در کنسانتره 54 درصد و در گندله 45 درصد افزايش توليد داريم و در اين سال ها توانسته ايم توازن فولاد را در کشور محقق کنيم. کرباسيان گفت: از هفت طرح فولادي که در دولت يازدهم قول داده بوديم فعال کنيم، دومين طرح را افتتاح کرديم؛ همچنين در خرداد و تير امسال سه کارخانه ديگر نيز به بهره برداري مي رسند و پيش بيني مي کنيم هر هفت طرح تا پايان سال افتتاح شوند.

فولاد شادگان باب خيري براي طرح هاي ديگر
استاندار خوزستان نيز گفت: نخستين طرحي که در سال 96 راه اندازي شده، فولاد شادگان است که اميدواريم باب خيري براي افتتاح طرح هاي ديگر در استان بوده و خوزستان مانند هميشه منشا توليد در کشور باشد.غلامرضا شريعتي اظهار کرد: انتظار داريم با کمک مسوولان استاني و وزارت صنعت بتوانيم منشا خيري براي استان باشيم زيرا خوزستان در زمان هشت سال دفاع مقدس تمام زيرساخت ها و امکانات خود را براي پشتيباني از کشور گذاشت و بايد اکنون تلاش ما براي مردم اين استان باشد.

وي افزود: زيبنده استان نيست که خيل عظيم افراد تحصيل کرده بيکار در استان وجود داشته باشد و انتظار داريم با سرمايه گذاري هاي زيرساختي در استان زمينه را براي توليد و اشتغال بيشتر فراهم کنيم. شريعتي تصريح کرد: شهرک صنعتي شادگان، شهرک موفقي در اين چند سال نبوده اما با افتتاح فولاد شادگان و پس از آن راه اندازي صنايع پايين دستي فولاد، اميدواريم شاهد آن باشيم تا اين شهرک نيز رونق پيدا کند.

وي ادامه داد: فولاد شادگان مي تواند نقشي راهبردي در اين زمينه ايفا کند تا زمينه براي ايجاد اشتغال مولد در شادگان مهيا شود؛ بايد با ايجاد اشتغال غيرمستقيم براي حل مشکل بيکاري تلاش کرد.شريعتي اظهار کرد: انتظار داريم بخش فولادسازي کارخانه فولاد شادگان به زودي ايجاد و راه اندازي شود و اصرار ما بر اين مساله است که اين فولادسازي به فولاد خوزستان سپرده شود تا خلق ثروت و ايجاد اشتغال نيز براي استان باشد.

وي گفت: با توجه به اينکه خوزستان در بخش صنعت و توليد جزو پيشگامان در کشور است و صنايع فولادي خوزستان نيز جزو پيشروها به حساب مي آيند، اميدواريم بخش فولادسازي کارخانه فولاد شادگان نيز به فولاد خوزستان واگذار و اين کار از خوزستان خارج نشود.شريعتي تصريح کرد: طبق برنامه ريزي هايي که انجام گرفته، توليدات اين کارخانه بايد به 5/ 3 ميليون تن فولاد برسد تا شادگان به يکي از قطب هاي فولاد در کشور تبديل شود.وي افزود: به دنبال ايجاد يک مجتمع فولاد در استان هستيم تا صنايع فولادي در خوزستان به يکديگر بپيوندند و به صورت يک شرکت مادر تخصصي فعاليت کنند. اگر اين موضوع محقق شود، خوزستان مي تواند نقش اساسي در فولاد کل منطقه ايفا کند و همچنين از اين طريق به حل مشکل بيکاري نيز کمک خواهد شد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۱۳
کد مطلب: 37934
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد