گروه معادن مس
 
نماینده مردم شهربابک از استقلال مجتمع مس شهربابک خبر داد
گروه معادن >مس - نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: اکنون مس سرچشمه، میدوک و خاتون آباد به صورت جزیره ای مدیریت می شوند، برای آنکه مدیریت این معادن چابک تر و سبک تر شود و همچنین بار هزینه ای آنها را کاهش دهیم، به این نتیجه رسیدیم که مس میدوک و خاتون را از زیر نظر مس سرچشمه خارج کرده و مجتمع مس شهربابک را تشکیل دهیم اما همه این معادن زیر نظر شرکت ملی مس کرمان به فعالیت خود ادامه خواهند داد و شرکت ملی مس کرمان در بورس عرضه شود.
 
به گزارش ماین نیوز، علی اسدی استان کرمان را بهشت معادن ایران دانست و اظهار کرد: پهنه بخشی از معادن استان کرمان در شهربابک است، حدود ۴۰ درصد مردم شهربابک ارتباط مستقیم با معادن دارند.

نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی از اقدامات خود در مجلس در خصوص نفع بردن مردم استان کرمان از معادن استان، تصریح کرد: از ابتدای ورودم به مجلس، مباحث مالی معادن را مطرح کردم؛ شایان ذکر است که شرکت های معدنی که در استان کرمان فعالیت می کنند، متاسفانه گردش مالی آنها خارج از استان کرمان است، بنابراین اگر گردش مالی بانک ها در استان توسط شرکت های بزرگ معدنی صورت نگیرد، قطعا تسهیلات بانک‌ها در استان کم است.

وی گردش مالی شرکت های بزرگ معدنی استان کرمان را در تهران اعلام کرد و افزود: ۴۰ درصد مالیات ارزش افزوده یک شرکت ثبت شده در هر منطقه ای که فعالیت می کند، باید به شهرداری آن منطقه برای عمران و توسعه آن شهرستان پرداخت کند، اما متاسفانه شرکت‌های بزرگ معدنی استان در تهران ثبت شده‌اند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از پیگیری‌های خود در خصوص گردش مالی شرکت‌های معدنی استان در استان سخن به میان آورد و بیان کرد: در لایحه برنامه توسعه ششم آورده‌ایم که شورای عالی معادن کشور باید به استان‌ها منتقل و به عنوان شورای عالی معادن استان با ریاست استاندار به فعالیت خود ادامه دهد.

وی اضافه کرد: بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان بهره مالکان از طریق معادن واریز به خزانه و در بودجه کل کشور هزینه می شد، اما در سال جاری ۱۲۰۰ میلیارد تومان آن را در بخش معادن باید هزینه شود (در گذشته باید ۶۵ درصد بهره مالکانه باید به معادن بازگردانده می شد) اما اکنون صد در صد بهره مالکانه معادن باید به معادن بازگردانده شود و مشخص شده که این این پول در چه مواردی هزینه شود، بطور مثال؛ ۱۵ درصد آن باید صرف خسارات آن منطقه، ۳۵ درصد هزینه اکتشافات و ... شود.

اسدی از گردش مالی شرکت های معدنی و صنعتی در شهرستان و استان خبر داد و عنوان کرد: قائم وزیر کشور قول مساعد در این خصوص داده است و به دنبال اجرایی کردن این موضوع هستیم.

افزایش گردشگر خارجی در دولت تدبیر و امید

وی صنعت گردشگری را مهمترین بخش اقتصادی کشور دانست و اظهار کرد: برخی از کشورها درآمد حاصل از صنعت گردشگری آنها ده ها برابر درآمد نفت است، ایران شرایط پذیرش گردشگر را در حجم بسیار زیادی دارد، اما متاسفانه تاکنون موفق به جذب گردشگر نشده‌ایم که این ضعف ممکن است در بخش‌های زیرساخت، شرایط سیاسی و اجتماعی و ... باشد.

نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در دولت تدبیر و امید شرایط کشور به سمت افزایش گردشگر سوق پیدا کرده است، قابل توجه است که رشد گردشگری استان کرمان در این دوره ۳۰ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: صنعت گردشگری به سمت و سوی مناسبی در حال حرکت است و اگر این شرایط را تا دو سال آینده ادامه دهیم، معتقدم که صنعت گردشگری در ایران رونق بسیار زیادی پیدا خواهد کرد، قابل ذکر است که هر گردشگر می‌تواند ۷ شغل ایجاد کند.

اسدی از ثبت جهانی میمند سخن به میان آورد و بیان کرد: شهربابک به واسطه میمند زمینه و رشد صنعت گردشگری را دارد، همچنین دریاچه مخرگه جاذبه بسیار خوبی دارد، امیدواریم ثبات و آرامشی که اکنون در کشور وجود دارد، ادامه پیدا کند تا گردشگری و سایر مسایل اقتصادی رونق پیدا کنند.

وی از آغاز به کار سرمایه گذار بخش خصوصی برای غار ایوب خبر داد و بیان کرد: غار ایوب یک مکان بسیار پر جاذبه است، مخصوصا در تابستان این منطقه گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از طرح مطالعات جامع گردشگری با همکاری شرکت مس خبر داد و تصریح کرد: بوم گردی در شهربابک رو به گسترش است، اما شهرستان شهربابک به هتل های پنج ستاره نیاز دارد.

وی حضور سرمایه گذاران خصوصی در شهربابک را امیدوار کننده دانست و بیان کرد: در صنایع جانبی مس چند سرمایه گذار ورود پیدا کرده اند، زمینه رشد سرمایه گذاری در شهربابک مخصوصا در بخش های صنایع جانبی مس و معادن زیاد است.

اسدی ادامه داد: از ظرفیت های شهرستان شهربابک استفاده نشده است، بنابراین سرمایه گذاران داخلی و خارجی شرایط سرمایه گذاری در شهربابک را مساعد می‌دانند، همچنین یکی از مهمترین امتیازات شهربابک این است که در مسیر جاده بین المللی قرار دارد.

شهربابک، شهر فیروزه

وی از قدمت فیروزه شهربابک سخن گفت و تصریح کرد: شهربابک در گذشته به شهر فیروزه مشهور بوده است، منتهی معدن مس میدوک رگه هایی از فیروزه در داخل آن است و برنامه‌ریزی‌های شده است که رگه های فیروزه را جمع آوری کنند و به افرادی نیز آموزش‌های لازم برای تبدیل سنگ فیروزه به نیاز بازار داده‌ایم، شایان ذکر است که در چند روز گذشته یک پکیج از این محصولات به چین فرستادیم و چینی‌ها از آنها استقبال کرده‌اند.

آینده اکتشافات معادن درخشان است

عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس شورای اسلامی گفت: برای رفع آلایندگی های کارخانه خاتون آباد شهربابک تاکنون ۵۷۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده است و اقدامات لازم آغاز شده است و تا پایان سال جاری به اتمام می رسد.

وی وضعیت اکتشافات معادن در کشور را ضعیف دانست و خاطر نشان کرد: پس از انقلاب در بخش اکتشاف اقدامات مناسبی صورت نگرفته است و اکنون کمیسیون صنعت و معدن بسیار گله‌مند است که در بخش اکتشافات آن طوری که باید، انجام نشده است.

اسدی با بیان این مطلب که بخش خصوصی راغب سرمایه گذاری در بخش اکتشاف نیست، افزود: بخش دولتی باید در بخش اکتشاف فعالیت کند و متاسفانه دولت اعتبار زیادی برای اکتشافات هزینه به دلایل مختلف نکرده است، اکنون مجلس درصدی از بهره مالکانه معادن را به اکتشافات جدید در آن منطقه اختصاص داده ایم و پیش بینی می کنم که اکتشافات سالهای خوبی در پیش داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه مسئولیت تحقیق و تفحس از مس استان کرمان را به وی سپرده اند، اظهار کرد: ما به دنبال مچ گیری نیستیم، به دنبال این هستیم که بر عملکرد شرکت های پیمان کاری که در مس فعالیت دارند، نظارت و قراردادهای کارگران را یکنواخت کنیم و مشکلات آنها را با مسئولین شرکت مس انتقال دهیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اعتقاد بر شفاف سازی قراردادهای پیمانکار با شرکت مس و حقوقی که به کارگران پرداخت می نمایند، مطرح کرد: معادنی که در گلستان واگذار شده بود، کارشناسی نبوده است و غیر متخصصین وارد این فضا شده بودند، قابل ذکر است که این معادن غیر استاندارد هستند، بلافاصله پس از حادثه معدن گلستان نمایندگانی را به آنجا برای تحقیق و تفحص فرستادیم و مسئولین کشور را به مجلس فراخواندیم و بررسی این حادثه اکنون در کمیسیون صنعت و معدن آغاز شده تا علت حادثه مشخص شود و خاطیان به دادگاه معرفی خواهند شد.

وی اقبال استان کرمان را در این دانست که استاندار کرمان یک فرد اقتصادی است، بیان کرد: اقدامات دولت در شهربابک راضی کننده نبوده است.

استقلال مجتمع مس شهربابک

اسدی با بیان اینکه معین اقتصادی شهربابک هنوز در مرحله مطالعات ظرفیت‌ها و پنانسیل‌های این شهرستان است، اضافه کرد: اکنون مس سرچشمه، میدوک و خاتون آباد به صورت جزیره‌ای مدیریت می‌شوند، برای آنکه مدیریت این معادن چابک‌تر و سبک‌تر شود و همچنین بار هزینه‌ای آنها را کاهش دهیم، به این نتیجه رسیدیم که مس میدوک و خاتون را از زیر نظر مس سرچشمه خارج و مجتمع مس شهربابک را تشکیل دهیم اما همه این معادن زیر نظر شرکت ملی مس کرمان به فعالیت خود ادامه خواهند داد و شرکت ملی مس کرمان در بورس عرضه شود.

وی با اشاره به اینکه برای آنکه درآمدهای معادن شهربابک در شهرستان صورت گیرد، بیان کرد: تاکنون هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت مس با استقلال مجتمع مس شهربابک موافقت کرده‌اند و اکنون در حال طی مراحل اولیه است، شایان ذکر است که برای چابک‌سازی مدیریت مالی و انسانی آن نیز در اختیار مجتمع مس شهربابک قرار می‌گیرد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به دنبال این هستیم که منابع مالی از تهران به داخل استان انتقال دهیم و به شدت دنبال این موضوع هستم و جاهایی که باید وارد عمل شوم حتما این کار را خواهم کرد، حتی با استیضاح‌های مکرر وزیران حتما گردش مالی شرکت‌های بزرگ معدنی و صنعتی را داخل استان خواهم آورد.

وی پتانسیل معادن در شهربابک را بسیار بالا می‌داند و افزود: اگر چاه فیروزه‌ای که در شهربابک است راه اندازی شود، یک میدوک جدید در شهربابک خواهد بود که حدود ۱۲۰۰ نفر نیرو در آن به صورت مستقیم و غیر مستقیم مشغول به کار خواهند شد.

اسدی با اعلام این خبر که بخش خصوصی روی ۱۴ پهنه معدنی در شهربابک حاضر به سرمایه گذاری است، بیان کرد: در شهربابک با وجود اینکه در جوار معادن است، حدود ۳۰۰۰ نفر بیکار تحصیل کرده دارد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۶
کد مطلب: 37872
 
مرجع : خبرگزاری ايسنا