گروه معادن سنگ آهن
 
مديرعامل شركت گل گهر اعلام كرد :
رشد ۲۳درصدي صادرات در سال ۹۵
گروه معادن >سنگ آهن - مجتمع معدني و صنعتي گل گهر به عنوان بزرگ ترين شرکت معدني ايران از ذخاير قابل توجه برخوردار است و همواره يکي از قطب هاي مهم اقتصادي استان کرمان به شمار مي رود.
 
به گزارش ماین نیوز، اين مجموعه همواره در حال توسعه است و در سال 95 چند طرح توسعه اي مهم را به مرحله راه اندازي رسانده است؛ از همين رو گفت وگويي با ناصر تقي زاده مدير عامل اين مجموعه معدني و صنعتي انجام داده ايم که مشروح آن در پي مي آيد:

دستاوردهاي شرکت گل گهر در سال 95 چه بوده است؟
شرکت گل گهر در سال 95 دستاوردهاي مهمي در سطح ملي، استاني و محلي داشته به طوري که اين شرکت طرح هاي بزرگي را در سال جاري اجرا کرده يا در دست اجرا دارد. از جمله اين طرح ها مي توان به طرح مگامدول اول کارخانه توليد آهن اسفنجي (گوهر) شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر و واحدهاي گازي نيروگاه سيکل ترکيبي گهران شرکت گهر انرژي به ظرفيت ۳۳۲ مگاوات اشاره کرد که در آستانه افتتاح رسمي قرار دارند.اجراي پروژه گندله سازي 2 شرکت نيز از جمله پروژه هايي است که مي تواند ايران را از واردات گندله بي نياز و گندله مورد نياز فولادسازان داخلي را تامين کند.کارخانه 500 هزار تني نورد شركت جهان فولاد در بردسير نيز از جمله طرح هايي است که در سال 95 افتتاح شد و به بهره برداري رسيد.

همچنين انعقاد قرارداد طرح فولادسازي و نورد گرم به روش اسلب نازک شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر و انعقاد قرارداد طرح احداث کارخانه احياي مستقيم شماره ۲ شرکت جهان فولاد سيرجان از طرح هاي در دست اجراي شرکت است.با اجراي پروژه هاي شرکت گل گهر در آينده نزديک مجموعه توليد سالانه با افزايش قابل توجهي همراه خواهد شد. همچنين با اجراي پروژه هاي گل گهر از خروج ميليون ها دلار ارز از کشور جلوگيري شده است.شرکت گل گهر همچنين در سال جاري با رتبه بندي سازمان مديريت صنعتي، در جمع 100 شرکت برتر ايران در جايگاه 59 قرار گرفت که دستاوردي براي شرکت محسوب مي شود.

رويکرد و اولويت هاي گل گهر در سال جاري چيست؟
حرکت در مسير سياست هاي اقتصاد مقاومتي و تکيه بر توانمندي هاي داخل، افزايش توليد و صادرات، برنامه افزايش سود سهامداران، کاهش هزينه هاي توليد، افزايش کيفيت محصولات، بومي سازي تجهيزات مورد نياز شرکت با استفاده از توان تخصصي کارشناسان داخلي، تقويت ارتباط با مراکز تحقيقاتي و دانشگاهي از اهم اولويت ها در سال جاري است و در عين اجراي فاز دوم نيروگاه، اجراي مگا مدول شماره 2 توسعه آهن فولاد گل گهر، آغاز عمليات اجرايي ذوب و نورد 3 ميليون تني شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر، فولاد آلياژي بردسير نيز از جمله پروژه هاي مهمي است که در سال جديد با پشتکار و همت مهندسان توانمند پيگيري و اجرا خواهند شد.

شرايط براي فروش توليدات گل گهر در سال 95 چگونه بوده و در بازار ملي و بين المللي سنگ آهن چه شرايطي حاکم است؟
شرکت گل گهر درسال گذشته با توليد نزديک به 13ميليون تن کنسانتره بالاترين ميزان توليد اين محصول در کشور را ثبت کرد. همچنين با توليد بيش از 7 ميليون تن گندله و عبور از مرز 20 ميليون تن توليد محصول (کنسانتره و گندله) به رکورد قابل توجهي در اين حوزه دست يافتيم.توليد در شرکت گل گهر در سال گذشته در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 25 درصد افزايش در هر دو محصول را نشان مي دهد.در بخش صادرات نيز اين شرکت در سال جاري عملکرد موفقي داشته است؛ به طوري که در سال 95 شاهد افزايش 23 درصدي صادرات بوديم.فروش داخلي انواع محصول توليدي در اين شرکت در سال گذشته به رقم 9 ميليون تن رسيد که نسبت به دوره مشابه سال قبل 47 درصد افزايش داشت.

درخصوص بازار سنگ آهن بايد گفت تا چند سال پيش به دليل بالابودن قيمت سنگ آهن در بازارهاي جهاني، بيشتر برنامه ها براي صادرات سنگ آهن به خارج بود اما از حدود دو سال پيش با نوسانات شديد قيمت سنگ آهن و روند نزولي آن برنامه ها به سمت جلوگيري از خام فروشي تغيير کرد؛ هر چند از چند ماه قبل قيمت سنگ آهن به صورت تدريجي روند صعودي به خود گرفته است.البته بايد گفت با توجه به توسعه طرح هاي فولادي در کشور و ضرورت تامين مواد اوليه آن از داخل، حرکت در جهت توازن در زنجيره فولاد ايجاد شده و از خام فروشي جلوگيري شده است.پيش بيني ها بر اين است که در سال 2017 ميلادي به دليل افزايش تقاضاي چين، قيمت سنگ آهن در بازارهاي جهاني روند افزايشي خواهد داشت.

در زمينه طرح هاي بزرگي که قرار بود مدتي قبل با حضور رئيس جمهوري به بهره برداري برسند توضيح دهيد.
در اواخر سال قبل قرار بود مجموعه گل گهر براي افتتاح چند طرح بزرگ اقتصادي ميزبان رياست جمهوري باشد و چند طرح بزرگ شرکت گل گهر به بهره برداري برسد که با بهره برداري از طرح هاي گل گهر علاوه بر ايجاد تحول و شکوفايي اقتصادي در سطح ملي و منطقه اي، براي صدها نفر ازجوانان منطقه فرصت هاي شغلي مستقيم و غيرمستقيم ايجاد مي شود.از جمله اين طرح ها طرح مگامدول اول کارخانه توليد آهن اسفنجي (گوهر) شركت توسعه آهن و فولاد گل گهر و واحدهاي گازي نيروگاه سيکل ترکيبي گهران شركت گهر انرژي به ظرفيت 332 مگاوات افتتاح و قرارداد طرح فولادسازي و نورد گرم به روش اسلب نازک شركت توسعه آهن و فولاد گل گهر و قرارداد طرح احداث کارخانه احياي مستقيم شماره 2 شركت جهان فولاد سيرجان منعقد شد.

ظرفيت سالانه اين طرح سالانه 7/ 1 ميليون تن است و براي راه اندازي آن در مجموع 3200 ميليارد ريال و 63 ميليون يورو سرمايه گذاري شده است؛ ضمن اينکه براي 220 نفر اشتغال مسقيم و 880 نفر فرصت شغلي غيرمستقيم ايجاد کرده است.همچنين با توجه به نزديکي مواد اوليه (معدن و واحدهاي کنسانتره و گندله سازي)، هزينه حمل و نقل به حداقل ممکن مي رسد که به اين ترتيب شاهد کاهش قيمت تمام شده خواهيم بود و آهن اسفنجي با کمترين قيمت توليد خواهد شد.همچنين ظرفيت واحدهاي گازي نيروگاه سيکل ترکيبي گل گهر 332 مگاوات است که تامين برق موردنياز شبکه سراسري و همچنين طرح هاي توسعه منطقه معدني و صنعتي گل گهر از دستاوردهاي ملي و منطقه اي اين طرح محسوب مي شود. براي اين طرح 1010 ميليارد ريال و 305 ميليون يورو سرمايه گذاري شده و با افتتاح آن براي 120 نفر اشتغال ايجاد مي شود.

مشارکت گل گهر در تکميل زنجيره ارزش فولاد با چه رويکردي دنبال مي شود و چه نتايج و خروجي داشته است؟

تکميل زنجيره ارزش از سياست هاي بخش صنعت و معدن کشور محسوب مي شود و در اين زمينه تاکنون موفقيت هاي زيادي به دست آمده است. با تکميل زنجيره ارزش فولاد از فروش خام مواد معدني جلوگيري و مواد اوليه موردنياز فولادسازان کشور تامين خواهد شد. از جمله اقدامات مهم شرکت گل گهر مي توان به افتتاح گندله سازي2 شرکت اشاره کرد که مي تواند کشور را از واردات گندله بي نياز کند. اين پروژه در سال 90 با هدف توليد سالانه 5 ميليون تن در دستور کار قرار گرفت. اجراي اين پروژه مزيت هاي بسياري داشت که از جمله در بخش طراحي و مهندسي، کاهش هزينه هاي توليد، افزايش کيفيت محصول، بهبود پارامترهاي زيست محيطي و کاهش توقفات خط توليد و... است. يکي از موفقيت هاي منحصر به فرد در پروژه گندله سازي 2 اجراي عمليات راه اندازي آن در مدت 45 روز است که به اذعان شرکت اتوتک يک رکوردشکني در سطح جهاني است.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۶
کد مطلب: 37231
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد