بازدید دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و رئیس هیات عامل ایمیدرو از منطقه ویژه لامرد

برنامه ایران برای ایجاد «آلوم شهر» لامرد

روزنامه گسترش صمت , 28 فروردين 1396 ساعت 12:29

چهارشنبه ۲۳ فروردین منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر لامرد، میزبان اکبر ترکان دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی، مهدی کرباسیان رئیس هیات عامل ایمیدرو و سید محسن علوی نماینده مردم شهرستان لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی بود.


به گزارش ماین نیوز، این هیات در سفر خود به منطقه ویژه لامرد از پروژه آلومینیوم جنوب (سالکو) بازدید کرد تا آخرین اتفاقات رخ داده در این پروژه را بررسی کند. .

نیمی از نرخ آلومینیوم برق است
دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در جلسه جمع‌بندی بازدید مدیران ارشد، سهامداران و اعضای هیات مدیره آلومینیوم جنوب، اظهار کرد: زمانی که میدان‌های نفتی پارس جنوبی شروع به کار کردند صحبت از آن بود که آیا ما معادل ۲۸فاز پارس جنوبی مصرف داخلی داریم یا خیر. در آن زمان مبنای گفت‌وگوها بر آن بود که باید به دنبال روش‌های دیگر استفاده از گاز مانند تبدیل کردن گاز به پتروشیمی، صادر کردن گاز با خط لوله یا تبدیل آن به برق و انواع محصولات انرژی بود. اکبر ترکان یکی از بخش‌های توسعه را صنایع انرژی بر دانست و گفت: جنوب استان فارس آب ندارد اما دارای گاز است.

اینکه جنوب فارس را با تکیه بر انرژی و صنایع انرژی‌بر فعال کنیم تشویقی برای ایجاد پروژه آلومینیوم جنوب شد.وی تصریح کرد: در صورتی که پروژه آلومینیوم فقط بر مبنای احیا باشد، تمامی ارزش افزوده‌ای که باید به‌دست‌اید را کسب نخواهیم کرد. در هر کیلوگرم آلومینیوم ۱۳/۵ کیلووات ساعت برق مصرف می‌شود حال اگر نرخ برق را ۱۰سنت حساب کنیم به معنای آن است که ۱/۳دلار در هر کیلوگرم آلومینیوم هزینه برق محاسبه می‌شود و این موضوع بسیار مهم است.دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در ادامه افزود: باید بتوانیم این منطقه را به شهر آلومینیوم تبدیل کنیم که مجموعه بزرگی از صنایع پایین دست آلومینیوم را در بر دارد.ترکان همچنین اظهار کرد: باید بسته‌های سرمایه‌گذاری در صنایع پایین دست آلومینیوم تعریف شود. وی در این نشست که مسئولان و مدیران مناطق ویژه صنایع انرژی‌بر لامرد و پارسیان حضور داشتند گفت: لازم است با ایجاد شهرک آلومینیوم در لامرد و تعریف بسته‌های سرمایه‌گذاری در صنایع پایین‌دستی آلومینیوم، سرمایه‌گذاران زیادی را جذب کنیم.

ترکان افزود: در نظر داریم (در ۳فاز) ظرفیت آلومینیوم در لامرد را به یک میلیون تن افزایش دهیم که سبب متحول شدن استان به ویژه در بخش تولید و اشتغال خواهد شد. ترکان تاکید کرد: این طرح باید در زمان مقرر به بهره‌برداری برسد. دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی همچنین در حاشیه این بازدید و در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: پروژه آلومینیوم جنوب برای تولید ۳۰۰هزار تن آلومینیوم در نظر گرفته شده که یک اثر تولیدی و اقتصادی بسیار مهم برای این منطقه به شمار می‌رود. ترکان گفت: جنوب فارس بهترین و مهم‌ترین مخازن نفتی و گازی را در اختیار دارد. در نتیجه استفاده از گاز در محل و توسعه صنایع انرژی‌بر، یک راهکار درست است. به گفته وی، آلومینیوم، یک صنعت انرژی‌بر بوده و نصف نرخ تمام شده آن، آن برق است. در نتیجه هرچه در این صنعت حرکت رو به جلو داشته باشیم موجب اشتغالزایی و صنعتی شدن این منطقه خواهد شد. قرار است در طراحی آینده این منطقه یک «آلوم‌شهر» داشته باشیم. این شهر آلومینیوم از کارخانه آلومینیوم جنوب مذاب دریافت می‌کند و در پایین دستی به ورق، رول و قطعات ریخته‌گری تبدیل می‌کند.

نخستین ذوب در شهریور ۹۷
براساس گزارش ارائه شده، بیشتر تجهیزات مورد نیاز این طرح از ماه‌ها قبل سفارش‌گذاری شده و بخشی از آن تا تیرماه وارد کشور می‌شود. براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، تا شهریور ۹۷ طرح آلومینیوم جنوب نخستین ذوب را تولید خواهد کرد. رئیس هیات عامل ایمیدرو نیز در این برنامه اعلام کرد: این سازمان تاکنون ۱۹۰ میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت‌های طرح آلومینیوم جنوب در لامرد هزینه کرده است. کرباسیان ضمن تشکر از بانک صادرات ایران برای گشایش اعتبار (ال سی) این طرح افزود: از شرکت «ان اف سی» چین انتظار داریم که در زمان مقرر (مهر ۹۷) طرح را به بهره‌برداری برساند تا در مراحل اجرایی طرح، دچار عقب ماندگی نشویم. وی تامین زیرساخت‌ها را حائز اهمیت خواند و افزود: ایمیدرو با همه مشکلات مالی موجود، تاکنون ۱۹۰ میلیارد تومان هزینه کرده که امیدواریم ایجاد دیگر پروژه‌های زیرساختی همچون سیل بند، تامین گاز و.... در اولویت قرار گیرند. کرباسیان بر لزوم ایجاد صنایع پایین دستی آلومینیوم در منطقه ویژه لامرد تاکید کرد و افزود: قرار است با مشارکت ایمیدرو، سالکو (شرکت صنایع آلومینیوم جنوب) و شرکت غدیر، یک شرکت مشترک برای تامین پودر آلومینا تاسیس شود تا بتوانیم قراردادهای بلندمدت از بوکسیت گینه یا برزیل داشته باشیم. وی ادامه داد: بانک صادرات برای تامین منابع مالی مورد نیاز طرح‌های صنایع پایین‌دستی این منطقه اعلام آمادگی کرده است. رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به رعایت استانداردهای زیست‌محیطی در طرح آلومینیوم جنوب گفت: ایمیدرو در اجرای همه طرح‌های خود، رعایت مسائل زیست‌محیطی را در اولویت قرار داده است؛ از جمله اینکه در بندر پارسیان یک مشاور نروژی جذب کرده تا با مشاور ایرانی همکاری کند. کرباسیان در پایان افزود: رعایت زمان‌بندی، دقت و کیفیت در اجرای طرح آلومینیوم جنوب برای ما بسیار اهمیت دارد و امیدواریم فاز ۲ این طرح را نیز عملیاتی کنیم.

هزار فرصت شغلی در طرح آلومینیوم جنوب
رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: درحال‌حاضر، حدود یک هزار نفر در اجرای طرح آلومینیوم جنوب در منطقه ویژه لامرد مشغول کار هستند. مهدی کرباسیان در جریان بازدید از منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر لامرد ضمن بیان این مطلب گفت: تا حدود یک سال پیش، کمتر از تعداد انگشتان دست در این پروژه فعالیت می‌کردند. وی افزود: این میزان اشتغال، نشان‌دهنده توسعه اشتغال در کشور و محقق شدن منویات رهبر معظم انقلاب درباره تولید و اشتغال است. رئیس هیات عامل ایمیدرو هدف خود از بازدید منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر لامرد را بررسی میزان پیشرفت طرح آلومینیوم جنوب، اعلام و تصریح کرد: با وضعیتی که طرح دارد، پیش‌بینی می‌کنیم این طرح در مهر ۹۷ راه‌اندازی شود. فاز نخست طرح آلومینیوم جنوب برای ایجاد ظرفیت ۳۰۰هزار تنی آلومینیوم تعریف و اجرایی شده است. این پروژه از جمله طرح‌های راکد ایمیدرو بود که در دولت یازدهم فعال شد. کرباسیان همچنین در ادامه بازدید خود، از نیروگاه برق در دست احداث منطقه ویژه اقتصادی لامرد بازدید کرد و مدیر پروژه، توضیحات لازم را ارائه داد.

افتتاح ۱میلیارد دلار پروژه در امسال
در حاشیه این بازدید، رئیس هیات عامل ایمیدرو در جمع خبرنگاران و در پاسخ درباره حضور سرمایه‌گذاران خارجی در منطقه ویژه لامرد، اظهار کرد: یکی از اقدامات خوبی که در دولت یازدهم انجام شد، تامین مالی پروژه آلومینیوم جنوب (حدود ۱میلیارد و ۱۰۰میلیون دلار) بود که درحال‌حاضر بیش از ۷۰۰نیروی ایرانی در آن مشغول به کار هستند. مهدی کرباسیان افزود: نکته بسیار مهم آن است که این پروژه امروز فعال است و امید است با فعال‌سازی سایر قسمت‌ها، تا ۱۵۰۰ نیروی انسانی -که بیشتر آنها بومی استان و شهرستان هستند- مشغول به کار شوند. وی درباره سایر پروژه‌های موجود در منطقه ویژه لامرد، بیان کرد: بحث اصلی درباره این موضوع آن است که پروژه‌های پایین دستی آلومینیوم نیز فعال شود تا بتوانیم شمش آلومینیوم را در صنایع پایین‌دستی استفاده کنیم. کرباسیان اظهار کرد: فاز ۲ آلومینیوم جنوب نیز در دستور کار قرار دارد و در این باره با ۲ شرکت معتبر چینی مذاکره شده و در حال گفت‌وگو با آنها هستیم.

امیدوار هستیم این مذاکرات عملی شود و بتوانیم ۳۰۰هزار تن فاز دوم را با مشارکت یا تامین مالی از سوی آنها آغاز کنیم. رئیس هیات عامل ایمیدرو همچنین تصریح کرد: نزدیک به ۴۰درصد از تولید ناخالص داخلی کشور به وزارت صنعت، معدن و تجارت برمی‌گردد. بدیهی است یکی از اصلی‌ترین وظایف این وزارتخانه، تولید و ایجاد اشتغال است. ما نیز در این زمینه پس از تعطیلات نوروزی، در چندین جلسه با حضور مهندس نعمت‌زاده این موضوع را بررسی کردیم و بسته‌های پیشنهادی نیز تهیه شده که در آنها نیز معدن به طور جدی مطرح شده است. کرباسیان ادامه داد: ما به عنوان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران نیز برنامه‌ریزی کرده‌ایم که امسال نزدیک به ۲میلیارد دلار پروژه جدید آغاز و نزدیک به ۱میلیارد دلار از پروژه‌های قدیمی افتتاح شود. در نتیجه این موضوع را در دستور کار قرار داده‌ایم. وی اشتغال را یکی از نکات مهم دانست و گفت: برای حدود ۹هزار نفر در ۲سال گذشته، شغل جدید در حوزه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایجاد کرده‌ایم و امیدوار هستیم با پروژه‌های جدید این میزان اشتغال افزایش یابد.

ظرفیت لازم برای استقرار پتروشیمی‌ها در لامرد
نماینده مردم شهرستان‌های لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی نیز در جلسه جمع‌بندی بازدید مدیران ارشد، سهامداران و اعضای محترم هیات مدیره آلومینیوم جنوب اظهار کرد: سایت صنایع انرژی بر لامرد با حمایت مدیران و مسئولان، دوران توسعه و پیشرفت خود را طی کرده و امید را در دل جوانان منطقه زنده نگه داشته است. سیدمحسن علوی بیان کرد: اقداماتی برای تسهیل ارائه خدمات به منطقه ویژه لامرد انجام شده و زیرساخت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری در سایت صنایع انرژی بر فراهم شده است. وی افزود: انتقال آب دریا و خرید تضمینی ۱۳ میلیون متر مکعب، آغاز به کار ساخت آزاد راه لامرد پارسیان با اعتبار ۳۶۰ میلیارد تومان ازسوی پیمانکار بومی، ارتقای فرودگاه بین‌المللی لامرد به اداره کل و پایان عملیات ساخت بیمارستان دوم لامرد تا یک سال آینده، از دیگر زیرساخت‌های ضروری است. علوی گفت: ظرفیت لازم برای استقرار این پتروشیمی‌ها در سایت صنایع انرژی بر لامرد وجود دارد و تمام امکانات و زیرساخت‌ها فراهم است که حمایت و همت مدیران کشوری برای استقرار آن را می‌طلبد.

برگزاری مناقصه فاز راه‌اندازی بندر پارسیان
در جلسه جمع‌بندی بازدید مدیران ارشد، سهامداران و اعضای محترم هیات مدیره آلومینیوم جنوب، مدیر بخش سواحل و بنادر مشاور سازه‌پردازی ایران که مشاور طراح و برگزارکننده مناقصه بندر پارسیان است نیز درباره ساخت اسکله پارسیان، اظهار کرد: بندر پارسیان در قسمت جنوب شرق قرار دارد که ۴۱میلیون تن ظرفیت در اختیار دارد. فرهاد مجد گفت: درحال‌حاضر مناقصه فاز راه‌اندازی بندر در جریان است. ساخت این بندر در ۳فاز انجام می‌شود و مطالعات بازار طرح برای ۹میلیون تن در فاز راه‌اندازی انجام شده است. به گفته مجد، پاکت‌های مناقصه در روز یکشنبه دریافت و سه‌شنبه جلسه بازگشایی برگزار می‌شود. ۷ کنسرسیوم در این مناقصه حضور دارند. امیدوار هستیم در دهه نخست خرداد درباره روش انجام کار به نتیجه دست پیدا کنیم همچنین امیدوار هستیم نیاز آلومینیوم جنوب (سالکو) را با احداث این بندر تامین کنیم.


کد مطلب: 37086

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/37086/برنامه-ایران-ایجاد-آلوم-شهر-لامرد

ماین نیوز
  http://www.minews.ir