گروه معادن فلزات گرانبها
 
مرحله اول کارخانه تولید طلای سقز پایان امسال به بهرەبرداری می‌رسد
گروه معادن >فلزات گرانبها - معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان گفت: مرحله اول کارخانە تولید طلای سقز با ایجاد 500 شغل مستقیم تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.
 
به گزارش ماین نیوز، حسین فیروزی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه مواد اولیه این کارخانه از معدن طلای شیخ چوپان و کرویان سقز تامین می شود افزود: این طرح از ظرفیت‌های مطلوب ایجاد اشتغال برای جوانان سقز است و با اتمام آن بصورت مستقیم برای 500 نفر شغل ایجاد می شود.

به گفته وی سرمایەگذاری این طرح توسط شرکت طلای کردستان وابستە بە شرکت شستا از زیرمجموعە‌های وزارت کار، تعاون و رفاە اجتماعی انجام می‌شود و طلای شهرستان سقز بعد از لاستیک بارز دومین سرمایەگذاری، بزرگ این شرکت در کردستان است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استاندار کردستان با اشاره به سفر 2 روزه خود به شهرستان های سقز و بانە گفت: با توجە به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان 'اقتصاد مقاومی؛ اشتغال، تولید' نهادهای استان برای تحقق این هدف تدوین برنامە جامع اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید برای کل استان با برش شهرستانی را آغاز کرده اند.

فیروزی افزود: در انجام این مهم همە ادارات و ارگان‌های ذی‌ربط توصیف و تدوینی از وضعیت موجود استان در بخش تولید و اشتغال را در سند جامع جمع بندی می کنند و برای تحقق اهداف تعین شدە در بخش تولید و اشتغال، نحوه مداخلات مدیریتی، ابزارها و منابع مورد نیاز و روش‌های اجرایی تعریف می شود.

وی گفت: برای رسیدن بە فهم مشترک و اجماع نظر، جلساتی در شهرستان‌های استان با حضور برخی از مدیران استانی برگزار می‌شود کە اولین جلسە در این خصوص مربوط بە شهرستان‌های سقز و بانە بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان افزود: برگزاری جلسە هماهنگی امور اقتصادی و تبیین روش‌های تدوین برنامە جامع تولید و اشتغال از جملە جلسات مهم در سقز بوده و بازدید از چند واحد تولیدی مستقر در شهرک صنعتی این شهرستان از جملە کارخانە در دست احداث تولید سیگارت از آن جملە بود.

فیروزی با بیان اینکە کارخانە تولید سیگارت سقز کە با سرمایەگذاری خارجی ایجاد شدە است در آیندە نزدیک بە بهرەبرداری می‌رسد افزود: با افتتاح این کارخانە و در مرحله اول به طور مستقیم برای 150 نفر شغل ایجاد می‌شود.

وی بازدید از مجتمع گردشگری زوزان سقز را از دیگر برنامەهای انجام شدە در این سفر عنوان کرد و گفت: برای توسعە این مجتمع گردشگری در فاز 2 و 3 توسط بخش خصوصی و تامین تسهیلات آن بە میزان 120 میلیارد ریال از محل صندوق توسعە ملی اقدام شدە است.

به گفته وی بیش از 120 میلیارد ریال هم توسط بخش خصوصی در این پروژە سرمایەگذاری شدە و تا پایان سال جاری بە بهرەبرداری می رسد و بخش شیلات و آبزی‌پروری، دام و طیور، کشاورزی و معدن از دیگر ظرفیت‌های سقز برای تولید و اشتغال است.

معاون هماهنگی اقتصادی و توسعە منابع استاندار کردستان همچنین بازدید از منطقە ویژە اقتصادی بانه را از برنامەهای سفر بە این شهرستان عنوان کرد و گفت: با وجود اینکە مصوبە ایجاد این منطقە بە سال 87 بر می‌گردد بە دلیل برخی مسایل حقوقی تا سال 93 عملا کاری انجام نشدە بود.

فیروزی ادامە داد: از سال 93 بحث تملک زمین این طرح آغاز و در سال 95 نیز تامین زیرساخت‌های آن شروع شدە و مجوزهای مربوط بە محیط زیست اخذ و تا پایان اردیبهشت سال جاری برق‌ رسانی آن نیز بە اتمام می‌رسد.

به گفته وی شرکت شهرک‌های صنعتی استان همزمان با اجرای زیرساخت‌ها، آمادە دریافت درخواست‌های سرمایەگذاران است و نزدیکی به مرز از جملە مزیت‌های منطقە ویژە اقتصادی بانە است.

وی افزود: تسهیل در واردات مواد اولیە و صادرات محصول نهایی، معافیت های مالیاتی و بهرەمندی از وام بانکی کم بهرە از دیگر مزیت‌های سرمایەگذاری در منطقە ویژە اقتصادی بانە است.

به گفته وی، وجود مرز رسمی سیرانبند پتانسیلی مطلوب برای توسعە و رشد شهرستان بانە بوده و در سال گذشتە از این مرز 45 میلیون دلار صادرات شامل میوە و محصولات کشاورزی و سیمان بە عراق صورت گرفتە است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعە منابع استاندار کردستان با بیان اینکه هم اکنون 400 نفر از محل این مرز امرار معاش می‌کنند افزود: مرز سیرانبند ظرفیت بسیار خوبی برای ایجاد اشتغال و افزایش صادرات را دارد بە گونەای کە می‌توان آن را مهمترین مزیت اقتصادی بانە نامید.

فیروزی افزود: هم اکنون دستگاە‌های متولی اقدامات خوبی برای ساماندهی و تامین زیرساخت‌های مرز سیرانبند انجام دادە‌اند و با اجرای درست برنامە جامع ساماندهی مرز، زمینە اشتغال بیش از یک هزار نفر و افزایش صادرات بیش از چهار برابر کنونی دست یافتنی است.

سقز در 190 کیلومتری شمال غربی سنندج و بانه در 242 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۱۱
کد مطلب: 37057
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا