گروه صنایع معدنی فولاد
 
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران و مدیرعامل فولاد یزد:
تمرکز اصلی صنعت فولاد در سال جاری باید روی افزایش صادرات باشد
گروه صنایع معدنی >فولاد - امسال هم همچون سال گذشته با افزایش تولید رو به رو می شویم؛ در سال های گذشته ما شاهد اوج گیری سرمایه گذاری ها در حزوه فولاد و طرح های جدید فولادی در کشور بوده ایم، طرحی هایی که روی اصول و چارچوب مناسب شکل نگرفته اند ولی کم، کم به بهره برداری می رسند و این یعنی افزایش تولید در شرایطی که با رکود رو به رو هستیم.
 
به گزارش ماین نیوز، سید بهادر احرامیان عضور هیات نمایندگان اتاق تهران و مدیرعامل فولاد یزد معتقد است علارغم افزایش تولید داخلی فولاد در سال جاری در کشور ما با کاهش و یا ثبات تقاضا رو به رو خواهیم بود؛ اتفاقی که در صورت که مدیریت نشود می تواند به بحران تبدیل شود. البته این کارشناسان حوزه فولاد معتقد است باید تمرکز اصلی در صنعت فولاد روی صادرات باشد، اتفاقی که می تواند فرصت های جدید برای کشور به وجود بیاورد.

پیش بینی شما نسبت صنعت فولاد در سال جاری چیست، آیا با رشد تقاضا رو به رو می شویم؟

پیش بینی ها نشان می دهد که ما از نظر تقاضای داخلی در سال جاری با ثبات رو به رو خواهیم بود و تقاضا نسبت به سال گذشته رشد نخواهد داشت و اگر خیلی خوشبینانه نگاه کنیم با رشد بسیار کمی در تقاضا مواجه می شویم از طرف دیگر پیش بینی می شود فشار قیمت ها هم رو به پایین خواهد بود یعنی با کاهش و افت قیت در سطح جهان رو به رو می شویم که طبیعی است به کشورما هم کشیده شود و دلیل اصلی آن هم به خاطر کاهش قیمت جهانی مواد اولیه در این صنعت است. در حال حاضر به جز قیمت ورق در کشور که تقریبا هم سطح جهان است در مابقی محصولات همچون تیرآهن ما جزو کشورهایی هستیم که پایین ترین قیمت را داریم.

چرا پیش بینی ها در مورد تقاضای فولاد و تولیدات وابسته در بازار داخل ثبات را نشان می دهد؟

ببینید مهم ترین دلیل این پیش بینی به بازار مسکن باز می گردد که تاثیر زیادی روی تقاضای صنعت فولاد دارد، براساس برآوردها ما در سال جاری در حوزه مسکن با سرمایه گذاری های جدید چندانی رو به رو نخواهیم بود و حتی اگر این صنعت از رکود خارج شود ما خریدها و فروش را در مسکن های ساخته شده و مازاد خواهیم داشت؛ اتفاقی که پس از آن و با توجه به رشد احتمالی می تواند سرمایه گذاران را به سرمایه گذاری های جدید در این حوزه تشویق و سرمایه گذاری جدید در بخش مسکن را توجیح پذیر کند که آن زمان ما هم در صنعت فولاد با رشد تقاضای جدید مواجه می شویم و در بهترین حالت از سال آینده این اتفاق خواهد افتاد. از طرف دیگر در بخش پروژه های عمرانی هم پیش بینی افزایش تقاضا نخواهیم داشت زیرا اولا کل بودجه عمرانی مبلغ 60 هزار میلیارد تومان است که عدد قابل توجهی باتوجه به تعداد پروژه های عمرانی نیست و ثانیا پیش بینی می شود همین عدد هم تحقق پیدا نکند.

از نظر تولید با چه شرایطی رو به رو می شویم، آیا افزایش تولید خواهیم داشت؟

بله ما حتما امسال هم همچون سال گذشته با افزایش تولید رو به رو می شویم؛ در سال های گذشته ما شاهد اوج گیری سرمایه گذاری ها در حزوه فولاد و طرح های جدید فولادی در کشور بوده ایم، طرحی هایی که روی اصول و چارچوب مناسب شکل نگرفته اند ولی کم، کم به بهره برداری می رسند و این یعنی افزایش تولید در شرایطی که با رکود رو به رو هستیم.

باتوجه به نبود تقاضا که به آن اشاره کردید و رکود، افزایش تولید داخلی یک بحران نخواهد بود؟

ببیند افزایش تولید اگر با برنامه ریزی صورت بگیرد فرصت است نه بحران و تنها چاره ما نیز در شرایط کنونی تمرکز روی صادرات و ورود به بازارهای جدید صادراتی است؛ ما سال گذشته شاهد رکورد تاریخی صادرات 6 میلیون تن فولاد بودیم که عدد بسیار مناسبی بود و حالا باید به دنبال افزایش ظرفیت های صادراتی برویم. البته به اعتقاد من باید در سرمایه گذاری های جدید هم در کشور در حزوه صنعت فولاد بازنگری صورت گیرد و براساس نیازها و مزیت ها این سرمایه گذاری ها انجام شود؛ ببینید بررسی ها نشان می دهد که ما در چرخه فولاد تا جایی که به تولید آهن اسفنجی می رسیم مزیت های زیادی داریم و مابقی چرخه که فولادسازی و ... است به اشباه رسیده ایم بنابراین به اعتقاد من تمرکز اصلی سرمایه گذاری ما در حوزه صنعت فولاد باید روی بخش هایی مانند معدن، گنداله و آهن اسفنجی متمرکز شود.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۲۲
کد مطلب: 36987
 
مرجع : اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي تهران