گروه معادن مس
 
تقاضای مس در چین در اواسط دهه ۲۰۲۵ به اوج خود خواهد رسید
گروه معادن >مس - چین تقریبا نیمی از مصرف مس جهان را به‌خود اختصاص داده است. از این رو، با توجه به میزان تقاضای مس در چینبراساس شاخص رشد ساخت‌و‌ساز و همچنین با علم بر تداوم ساخت و توسعه زیرساخت در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته، پیش‌بینی می‌شود تا سال 2030 شاهد اختلاف سالانه 10 میلیون تنی عرضه و تقاضای مس خواهیم بود.
 
به گزارش ماین نیوز، به نقل از مس پرس، در سه ماه ابتدای سال 2017، بازار مس تکان‌های بسیاری به خود دید و قیمت مس جهش قابل توجهی را تجربه کرد. با وجود این جهش که به‌دلیل وعده‌های رییس جمهور جدید آمریکا و احتمال افزایش تقاضای مس چین در آینده‌ای نزدیک بوده، احتمالاشاهدکسری عرضه مس در کوتاه‌مدت خواهیم بود که بزرگترین دلیل آن وقفه‌های تولیدی است.

از آن رو که احتمال می‌رود در چشم‌انداز بلندمدتی از بازار مس، شاهد بهره‌برداری پروژه‌های معدنی متعددی تا سال 2028 باشیم، انتظار می‌رود که عرضه معدنی مس نیز افزایش قابل توجهی را طی این دوره تجربه کند. این در حالی است که در چشم‌اندازهای کوتاه‌مدت و میان‌مدت، پیش‌بینی می‌شود که بازار مس، با افزایش قیمت ناشی از کسری عرضه تراز خود را با کاهش تقاضا بازیابی کند. با این تفاسیر، پرسشی پیش خواهد آمد که در این دوره، چه میزان مس مورد نیاز خواهد بود.
پاسخ به این پرسش را بایستی از پیش‌بینی تقاضای مس، به ویژه در چین جستجو کرد. از ابتدای قرن حاضر، مصرف مس تصفیه شده در چین، با رشد 6 برابری از مرز 10 میلیون تن نیز گذر کرد و این کشور، هم‌اکنون، تقریبا 50 درصد از تقاضای جهانی مس را به‌خود اختصاص داده است. در سال‌های اخیر، رشد تولید ناخالص داخلی چین کاهش یافته و شاخص مصرف به جای سرمایه‌گذاری، نیروی محرکه پیشبرد رشد محسوب خواهد شد. در نتیجه، انتظار می‌رود که تقاضای مس تصفیه شده در چین، تا اوایل یا اواسط دهه 2020 افزایش قابل توجهی داشته باشد.

برای تعیین این که افزایش تقاضای مس تصفیه شده در چین، در چه زمانی به اوج خود می‌رسد، می‌توان ازشاخص املاک و مستغلات شهری در این کشور بهره جست. در چین، شهرها طی یک رتبه‌بندی بر اساس اولویت‌های توسعه دولتی از دهه 1980 به چند رده تقسیم می‌شوند. این رده‌بندی، از دهه 1990، علاوه بر بررسی شاخص‌هایی چون جمعیت، اندازه اقتصادی و رتبه سیاسی، شاخص‌های دیگری از جمله توسعه املاک و مستغلات (ساخت و ساز)، رونق تجاری و میزان جهانی بودن را نیز مد نظر قرار داده است. جریانات اخیر چین، حاکی از تورم قیمتی و رکود عرضه در شهرهای رده اول و دوم این کشور است. این جریانات همچنین از کاهش فعالیت‌های ساختمانی در شهر‌های رده‌های پایین‌تر نیز خبر می‌دهد. پیش‌بینی می‌شود که این تغییرات تا اواخر دهه 2010 ادامه پیدا کند.

اکنون بر اساس یک مدل پایین به بالای اقتصادی (Bottom-Up) که بر اساس برخی پارامترها در آن، نتیجه‌ای کلی استنتاج می‌شود، پیش‌بینی می‌شود که با شتاب‌گیری جریان نوسازی ساختمان‌های موجود در کشور چین که بخش عظیمی از آن‌ها کیفیت پایینی دارند، موجی از فعالیت‌های ساخت و ساز مسکونی در دهه 2020 به راه بیافتد. نمودار 1، میزان تخریب و نوسازی واحدهای مسکونی و گسترش سهام مسکن در مناطق شهری چین را بر حسب میلیون متر مربع نشان می‌دهد. همانطور که از نمودار 1 مشخص است، در اواسط دهه 2020، شاهد افزایش ساخت ساز و متعاقب آن افزایش تقاضای مس در چین خواهیم بود.


منبع:مس پرس
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۸
کد مطلب: 36930