گروه معادن مس
 
اکتشافات پنهان، کلید توسعه پایدار است
گروه معادن >مس - برای توسعه پایدار در زمینه صنایع معدنی، ذخیره معدنی حرف اول و آخر را می‌زند. این همان نکته‌ای است که باعث شده است در سال‌های اخیر شرکت‌های معدنی دنیا با درک ضرورت‌های آن با شتاب بیشتری برای افزایش ذخیره به اکتشافات پنهان روی بیاورند.
 
به گزارش ماین نیوز، به نقل از مس پرس، همچنین، کمبود مواد معدنی در جهان در کنار روند روبه‌رشد تقاضا و نوسان قیمت مواد معدنی موجب شده است که حجم سرمایه‌گذاری‌های مربوط به پروژه‌های معدنی و پروژه‌های اکتشافی افزایش یابد. همچنین، طی سال‌های گذشته شانس شناسایی و کشف معادنی با کلاس جهانی که در سطح زمین رخنمون داشته باشد، کاهش پیدا کرده است؛ بنابراین، شرکت‌های معدنی سیاست اکتشاف کانسارهای پنهان، اگزوتیک، اسکارن و کانسارهای عمیق را در دستور کار قرار داده‌اند تا فرصت حیات و توسعه پایدار را برای خویش فراهم سازند.

در این میان، شرکت ملی صنایع مس ایران هم مانند شرکت‌های بزرگ معدنی دنیا این رویکرد اکتشافی را در دستور کار قرار داده است. ولی نکته مهم این است که به‌دنبال کشف ذخایر پنهان رفتن، نیازمند استفاده از آخرین تکنولوژی روز دنیا و دانش‌های جدید اکتشافی است که در سال‌های اخیر به‌دلیل وجود تحریم‌ها امکان انتقال این دانش وجود نداشته است. برجام این فرصت گران‌بها را در اختیار شرکت مس قرار داد تا با مشارکت شرکت‌های بین‌المللی پیشرو در حوزه اکتشافات و نهادهای علمی معروف دنیا اقدام به اکتشاف کانسارهای پنهان و اگزوتیک کند.

دستاورد این سیاست -تمرکز روی اکتشافات کانسارهای پنهان و اگزوتیک- تشکیل سه جوینت‌ونچر اکتشافی با شرکت Jogmec ژاپن، شرکت بین‌المللی Resorvior انگلیسی-کانادایی و شرکت گرجستانی I.M.B بوده است. علاوه بر این، شرکت مس با همکاری دانشگاه شهید باهنر کرمان و دانشگاه تبریز، دو جوینت‌ونچر با نهاد دانشگاهی UBC کانادا برای انجام اکتشافات عمیق در مناطق جنوب‌شرق و شمال‌غرب ایران ایجاد کرده است تا فعالیت‌های اکتشافی خود را در پنج پهنه ایران شروع کنند.

درمجموع باید گفت شرکت مس هم‌اکنون دست‌یابی به تولید 400هزار تن مس محتوا را بر مبنای ذخایر موجود و معادنی که در آینده نزدیک به مرحله‌ بهره‌برداری می‌رسند برای سال 98 هدف‌گذاری کرده است و تأکید کرده است که با این میزان ذخیره، تولید 400هزار تن مس طی سی‌سال آینده امکان‌پذیر است. ولی همان‌طور که اشاره شد با در نظر گرفتن این‌که ایران بر روی کمربندی سرشار از مس قرار گرفته است برای رسیدن به توسعه پایدار و تولید بیش از 400هزار تن و تثبیت نام خود در بین کشورهای بزرگ تولیدکننده مس دنیا باید به سمت کشف ذخایر پنهان با استفاده از آخرین تکنولوژی روز دنیا برود که این دستاورد مهم در سال 95 به یمن برجام و سیاست‌های آینده‌نگرانه شرکت مس مهیا شد.


منبع:مس پرس
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۶
کد مطلب: 36822