گروه معادن سرب و روی
 
شرکتهای ایرانی برنده کنسرسیوم معدن سرب و روی شدند
گروه معادن >سرب و روی - لیدر کنسرسیوم معدن سرب و روی مهدی آباد گفت: این شرکت سالانه با حدود 100 میلیون تن باطله برداری و استخراج از معادن بزرگ کشور ، بزرگترین شرکت معدنی کشور محسوب می شود.
 
به گزارش ماین نیوز، بهرام شکوری با بیان اینکه همه اعضای کنسرسیوم معدن سرب و روی مهدی آباد یزد در زمینه روی صاحب تجربه اند افزود : شرکت آریا جنوب بعنوان دارنده بزرگترین معدن بخش خصوصی اکتشافات وسیعی را در کشور انجام داده و بزرگترین معدن مولیبدن خاورمیانه و چهاردهمین معدن دنیار را کشف کرده است .

وی گفت : شرکت کلر (به ضم کاف) بزرگترین معدن سنگ آهن کشور اکتشاف و به بهره برداری رسانده و چند کارخانه فرآوری را در 8 ماه راه اندازی کرده که رکورد جدیدی در کشور است .

شکوری افزود : شرکت مس کنی یکی دیگر از شرکتهای کنسرسیوم است که صاحبان آن شرکت پرلیت را دارند که کارهای عمرانی بسیار زیادی از جمله تونل توحید و رسالت را اجرا کرده اند و یکی از شرکتهای مهم و فعال در حوزه مس و معادن هستند .

وی گفت : شرکت فنی مهندسی کاهن ربا یکی دیگر از اعضای کنسرسیوم است ، این شرکت در حوزه روی شرکت شماره یک هست و نخستین کارخانه روی در کشور را این شرکت ایجاد کرد و صاحب فرآوری روی هستند .

شکوری افزود : انجمن سرب و روی ایران عضو دیگر کنسرسیوم با 475 هزار تن ظرفیت نصب شده بعلت کمبود کنسانتره روی با 30 درصد ظرفیت کار می کند که این انجمن مصرف کننده بخشی از روی معدن مهدی آباد خواهند بود و در نهایت اتحادیه سرب و روی ایران عضو دیگری است که مصرف کننده کنسانتره روی در کشور هستند .

وی گفت : این مجموعه همه در حوزه معدن ، فرآوری و فناوری معدنی و بعنوان مصرف کنندگان روی حضور دارند و همه از بخش خصوصی واقعی هستند که می توانند این معدن را در حوزه اکتشاف ، استخراج و کنسانتره پیش ببرند .

شکوری با بیان اینکه ما در معدن سرب و روی مهدی آباد می توانیم 4 درصد روی دنیا را تولید کنیم افزود : یکسال از قرارداد 4 ساله معدن سرب و روی مهدی آباد صرف مطالعات معدن شامل اکتشاف و فرآوری محصول است و همزمان روی مجوزها و زیرساخت ها کار می کنیم و 3 سال هم صرف احداث کارخانه خواهد شد و بعد از دوره چهارساله بهره برداری از کارخانه را شروع خواهیم کرد.

وی گفت : همه ساله توام با باطله برداری استخراج ماده معدنی هم استخراج می شود و با شرکتهای خارجی بزرگی ما صحبت کردیم ، گلینکور که صاحب فناوری است و 60 درصد بازار روی دنیا را در اختیار دارد برای مشارکت در این طرح اظهار علاقه کردند و باتوجه به اینکه 246 میلیارد دلار گردش مالی دارد از سرمایه خوبی برخوردار است و مطمئنا ورود مجموعه هایی مثل گلینکور می تواند این شرکت را در اندازه های جهانی قرار دهد .

شکوری افزود : همزمان با شرکتهای دیگر خارجی از جمله اسپانیایی ها که علاقمند ورود به بازار ایران هستند تا سهم ایتالیایی ها در صنعت روی را در ایران داشته باشند صحبت کردیم .

وی گفت : ما دو سناریو داریم یکی اینکه با خارجی ها مشارکت کنیم و این طرح را فعال کنیم و سناریو دیگر این است که در دنیا اتفاقاتی بیافتد و خارجی ها نتوانند وارد این طرح شوند ، خوشبختانه خودمان صاحب فناوری هستیم و با سرمایه کنسرسیوم هم می توانیم این طرح را انجام دهیم .

شکوری افزود : ما به آقای نعمت زاده قول دادیم تا 2 سال آینده حداقل 25 درصد طرح را محقق کنیم که هم به محصول برسیم و هم کارخانجات داخلی منتفع شوند و کنسرسیوم بتواند بخشی از سرمایه مجدد را از محل تولید محصول بدست بیاورد .

وی گفت : امیدواریم با همکاری وزارت صنعت ، معدن و تجارت و ایمیدرو همچنین وزارت نیرو و سازمان محیط زیست این طرح را بتوانیم قبل از موعد مقرر در قرارداد به بهره برداری برسانیم و همه منتفع شویم .
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۲
کد مطلب: 36734
 
مرجع : خبرگزاری صدا و سیما