گروه معادن سرب و روی
 
سعدمحمدی در گفت‌وگوی تفصیلی با ماین نیوز خبر داد:
تولید ۷۳ هزار تن شمش روی در IZMDC در ۱۰ ماهه ۹۵
آغاز فعالیت در معدن آسارجیک ترکیه از 96/فعاليت مجدد واحد سرب شرکت ملي سرب و روي
گروه معادن >سرب و روی - مدیرعامل هلدینگ توسعه معادن روی ایران (IZMDC) گفت: گروه شرکت‌های توسعه معادن در سال 1395 تا پایان بهمن ماه نزدیک به 73 هزار تن شمش روی و حدود 2 هزار تن شمش سرب تولید کرده است.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، اردشیر سعدمحمدی درباره معدن این هلدینگ در ترکیه نیز توضیح داد: معدن روی آسارجیک در ترکیه دارای مباحث فنی و حقوقی متعدد بوده است که تقریبا تک تک آنها بررسی و منجر به نتیجه و تصمیم‌گیری شده است.

خبرنگار ماین نیوز با اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل هلدینگ توسعه معادن روی ایران گفت‌وگویی انجام داده که به شرح زیر است:

درباره ميزان توليد، فروش و صادرات هلدينگ توسعه معادن روي ايران (IZMDC) در 10 ماهه سال جاري توضيح بفرماييد.

گروه شرکت هاي توسعه معادن در سال 1395 تا پايان بهمن ماه نزديک به 73 هزار تن شمش روي و حدود 2 هزار تن شمش سرب توليد کرده است. تعداد توليد شمش روي 3 درصد بيشتر از برنامه و 22 درصد بيشتر از مدت مشابه سال گذشته است. انتظار مي رود تا پايان سال ضمن پوشش کامل برنامه سال 1395 حتي بيشتر شمش روي توليد کنيم. برنامه فروش نيز به صورت متمرکز در حال پيگيري است و مطابق برنامه صورت مي گيرد. حدود 85 درصد از فروش صادرات و بقيه در بازار داخلي به فروش مي رسد.

بازارهاي صادراتي هلدينگ کدام کشورها هستند و آيا امسال براي ورود به بازار جديدي تلاش شد؟

بازارهاي صادراتي شمش روي و سرب عمدتا کشورهاي امارات متحده عربي، ترکيه، هندوستان، کره جنوبي، هلند و ايتاليا هستند. تلاش مي کنيم با حفظ تمرکز در فروش و مديريت بازار مشتريان جديدي در اروپا داشته باشيم. حضور در نمايشگاه اختصاصي جمهوري اسلامي ايران در ايتاليا و نمايشگاه آنکيروس، آنوفر و ترک کست ترکيه و نيز شرکت در نمايشگاه هاي مرتبط با فعاليت اين هلدينگ در اين راستا بوده است.

درباره آخرين وضعيت معدن روي هلدينگ در ترکيه و کارهاي توسعه آن توضيح بفرماييد.

معدن روي آسارجيک در ترکيه داراي مباحث فني و حقوقي متعدد بوده است که تقريبا تک تک آنها بررسي و منجر به نتيجه و تصميم گيري شده است. براساس ارزيابي هاي صورت گرفته بهره برداري از اين معدن مقرون به صرفه است و گروه در نظر دارد پس از رفع موانع اوليه با برنامه ريزي لازم اکتشاف و استخراج در اين معدن را شروع کند و اين موضوع يکي از برنامه هاي اصلي گروه و شرکت معدنکاران انگوران در سال 1396 خواهد بود.

درباره آخرين وضعيت واحد سرب شرکت ملي سرب و روي ايران و مسائل محيط زيستي آن توضيح بفرماييد که گويا اين مشکلات برطرف شده است.

همانطور که مي دانيد کارخانه سرب شرکت ملي سرب و روي ايران با دانش فني شرکت بوليدن سوئد و با ماشين آلات مانسمان دماگ آلمان احداث شده و در نوع خود از کارهاي بسيار مهم و ارزنده صنعتي پس از انقلاب اسلامي است. کارخانه سرب مدتي به علت بحث هاي محيط زيست تعطيل شده بود که پس از برطرف شدن نکاتي که موردنظر سازمان هاي ذيربط بود و با تعامل و همکاري شايسته مقامات استان از تير ماه سال جاري اين کارخانه مجددا شروع بکار کرده است. درصدد هستيم موانع موجود را برطرف و براساس بودجه پيش بيني شده توليد صورت بگيرد. در رابطه با مسائل محيط زيست کليه استانداردها و الزامات ابلاغي از طرف سازمان محيط زيست رعايت و کنترل مي شود و هزينه هاي لازم جهت رفع مشکلات انجام شد. در حال حاضر مشکلي از اين بابت نداريم.

هلدينگ در زمينه بومي سازي تجهيزات و ماشين آلات موردنياز واحدهاي توليدي خود چه دستاوردهايي داشته است؟

يکي از شرکت هاي توانمند گروه شرکت آلفا ماشين پويا است که سازنده ماشين آلات و قطعات صنعتي است و گروه در اين زمينه پيشرفت هاي خوبي داشته و در حال حاضر توانمندي ساخت انواع فيلترپرس ها، مخازن، ميکسرها و برخي تجهيزات سنگين موردنياز در داخل گروه وجود دارد.

درباره آخرين پروژه هاي توسعه اي مهم در دست اجرا در واحدهاي زيرمجموعه هلدينگ به ويژه پروژه BZS و ساير پروژه ها توضيح بفرماييد.

چندين پروژه مهم توسعه اي در گروه شرکت هاي توسعه معادن روي ايران بررسي و تصويب شده است که پروژه توليد کنسانتره هيدروکسيد از پسماندها در شرکت کالسيمين در مراحل نهايي است و به اميد خدا در سه ماهه اول سال 1396 به توليد مي رسد. پروژه توليد آهک هيدراته در شرکت صنعت روي زنگان به توليد رسيده است. پروژه دو جذبي کردن توليد اسيد سولفوريک در شرکت اسيدسازان در مرحله اجرا است و در سال 1396 به بهره برداري کامل ميرسد. پروژه هاي متعدد ديگري نيز در شرکت هاي فراوري مواد معدني ايران، ملي سرب و روي ايران، قشم و کالسيمين تصويب شده که سال 1396 براي گروه سال شکوفايي اجراي پروژه هاي توسعه اي خواهد بود.

از بعد از برجام تاکنون هلدينگ با چه شرکت هايي براي همکاري مذاکره داشته و آيا نتيجه مشخصي نيز به ويژه در زمينه جذب سرمايه گذاري خارجي حاصل شده است؟

پس از برجام با شرکت هاي متعددي از کشورهاي فنلاند، استراليا و چين مذاکره شده است اما با توجه به مشکلاتي که هنوز در سيستم مبادلات بانکي وجود دارد، موفق به عقد قرارداد در زمينه جذب سرمايه نشده ايم. اميدواريم با بهبود فضاي کسب و کار امکان مشارت با شرک هاي خارجي بهتر شود.

قيمت سرب و روي را تا پايان سال جاري ميلادي چطور پيش بيني مي کنيد؟

در رابطه با قيمت سرب و روي و پيش بيني آن، براساس آنچه که موسسات و سازمان هاي ذيربط در سطح جهان منتشر مي کنند و نيز براساس تعاملي که شرکت بازرگاني توسعه صنعت روي در گروه با مشتريان دارد، پيش بيني مي کنيم روند افزايش قيمت فلزات سرب و روي را در سال 1396 نيز داشته باشيم.

هلدينگ در زمينه فعاليت هاي اکتشافي چه عملکردي در سال 1395 داشته است؟

در زمينه فعاليت هاي معدني و اکتشافي در 1395 برنامه مدوني از طرف شرکت معدنکاران انگوران که شرکت معدني گروه است، تهيه شده که براساس آن عمليات اکتشافي در محدوده چاه مير و يال شمالي تاقديس تنگل، معدن کوه قلعه، محدوده معدن يوزباشي قيدار (معدن مس)، معدن ابرکوه، معدن آب حيدر و درهشور صورت گرفته است. در زمينه استخراج و بهره برداري نيز فعاليت شرکت معدنکاران انگوران در معدن تراورتن چوکتي، معدن سرب و روي آي قلعه سي، معدن سرب و روي چاه مير، معدن مس چودرچاي و کانسار سرب و روي آب حيدر متمرکز بوده است. مجموع فعاليت هاي اکتشافي و استخراج شرکت معدنکاران انگوران در 1395 نسبت به سال قبل پيشرفت قابل ملاحظه اي داشت.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی
تاریخ انتشار : يکشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۰۲
کد مطلب: 36513