گروه صنایع معدنی فولاد
 
محمدی نجیب‌زاده در گفت‌وگو با ماین نیوز مطرح کرد:
افغانستان بازاری مناسب برای صادرات فولاد ایرانی
پتانسیل معادن برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های ایرانی/5 سال آینده اتفاقات عظیمی در افغانستان رخ می‌دهد
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شرکت هرات نت‌ بلت افغانستان بیان کرد: با توجه به ظرفیت‌های معدنی افغانستان، آینده درخشانی در انتظار این کشور است.
 
عبدالحمید محمدی نجیب‌زاده در گفت‌وگو با ماین نیوز درباره شرکت هرات نت‌ بلت افغانستان اظهار کرد: این شرکت جزو یکی از شرکت‌های باسابقه افغانستان محسوب می‌شود که در سطح بازار این کشور از جمله در کابل، هرات، مزارشریف و ... فعالیت می‌کند. همچنین از کارخانه‌های متعدد ایرانی نیز برای افغانستان در زمینه فولاد همچون انواع میلگرد و ... خرید می‌کنیم.

به گفته وی، این خریدها بیشتر از فولاد مبارکه، ذوب‌آهن، مجتمع فولاد خراسان و ... صورت می‌گیرد و محصولات آنها وارد افغانستان می‌شود. در کنار ایران از کشورهای دیگر همچون چین، ترکیه، روسیه، اوکراین نیز محصول وارد افغانستان می‌کنیم اما بیشتر واردات ما از کشور ایران انجام می‌شود زیرا به افغانستان نزدیک بوده و دسترسی به آن نسبت به دیگر کشورها آسان‌تر است.

محمدی نجیب‌زاده درباره میزان واردات محصول از ایران گفت: با توجه به اینکه در سطح بازار افغانستان مشغول به کار هستیم در نتیجه میزان واردات ما ماهانه بیش از 20 هزار تن است. این رقم سالانه حدود 300 هزار تن می‌شود. البته پیش از سال 2012 این آمار بیش از امروز بود اما به دلیل برخی مشکلات سیاسی رخ داده در افغانستان در 4 سال گذشته حجم کار پایین آمد.

وی درباره ورود به صنعت معدن افغانستان تصریح کرد: با توجه به اینکه شغل اصلی ما فولاد است و سالها است در این حوزه فعالیت می‌کنیم و تجربیات خوبی در اختیار داریم، علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان هستیم اما متاسفانه مسائل سیاسی و امنیتی افغانستان ما را از این موضوع واداشته‌ است. افغانستان بزرگترین منابع معدنی را در اختیار دارد به همین دلیل ما نیز دوست داریم در صنعت معدن و فولاد سهمی داشته‌ باشیم.

محمدی نجیب‌زاده اظهار کرد: در حال حاضر کارخانه‌های زیادی در افغانستان در حوزه فولاد مشغول به کار هستند. به عنوان مثال در هرات نزدیک به 700 کارخانه فعال هستند اما ظرفیت کارخانه‌های تولیدی در افغانستان به اندازه ظرفیت‌های موجود در ایران و یا دیگر کشورها نیست. هر کاخانه روزانه 200 تا 300 تن ظرفیت تولید دارد. این کارخانه‌ها محصولات فولادی ساختمانی را تولید می‌کنند. البته وضعیت از 10 سال پیش تا به امروز بسیار بهتر شده است. اگر افغانستان این دوران گذر را پشت سر بگذارد اتفاقات خوبی را شاهد خواهد بود.

وی با اشاره به منابع معدنی فراوان این کشور بیان کرد: با توجه به این ظرفیت‌ها و با توجه به اینکه مردمان افغانستان نیز خود مردمانی سخت‌کوش هستند در نتیجه بستر‌های لازم برای رشد کشور فراهم شده و می‌تواند زمینه‌ای برای رشد صنعت باشد. بطورکلی زیرساخت‌ها در حال ایجاد است. با ایجاد این زیرساخت‌ها و فراهم شدن امنیت در منطقه آینده افغانستان درخشان خواهد بود. بی‌تردید در 5 سال آینده شاهد اتفاقات عظیمی در این کشور خواهیم بود.

وی ادامه داد: خطوط راه‌آهن  افغانستان در مرحله راه‌اندازی قرار دارند و امروز از طریق خط آهن توانسته‌ایم به کشورهای دیگر از جمله ازبکستان، ترکمنستان و ایران متصل شویم. این موضوعات اتفاقات خوبی برای افغانستان است و امیدواریم این موضوعات بتواند مشکلات را کاهش دهد.

به گفته محمدی نجیب‌زاده، صنعت فولاد افغانستان زیر نظر وزارت معدن و پترولیوم است.

مدیرعامل شرکت هرات نت‌ بلت افغانستان تاکید کرد: دوستان ایرانی و افغانستانی ما باید این نکته را در نظر داشته باشند که با توجه به اشتراکات فرهنگی بین دو کشور باید بیش از کشورهای دیگر با یکدیگر وارد همکاری شویم. پتانسیل در افغانستان بسیار است. بطورکلی افغانستان بازاری است که شاید بهتر باشد دوستان ایرانی ما بیشتر به آن وارد شوند.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری نژاد
تاریخ انتشار : شنبه ۷ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۰۸
کد مطلب: 36492