گروه معادن
 
یک مسئول در وزارت صنعت و تجارت:
امسال یک میلیارد تن ذخیره معدنی در کشور کشف شده است
گروه معادن - مدیرکل دفتر امور اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان اسفندماه، یک میلیارد و 78 میلیون تن ذخیره مهم و اساسی معدنی در سراسر کشور کشف شده است.
 
به گزارش ماین نیوز، اسدالله کشاورز روز پنجشنبه در همایش «گرامیداشت روز مهندس و معرفی ظرفیت های معدنی قم»، در قم افزود: گواهی کشف این میزان مواد معدنی از سوی وزارت صنعت صادر شده و استان ها نیز در محدوده اختیارهای خود برای کشف مواد معدنی گواهی صادر کرده اند.

وی با اشاره به آزادسازی محدوده های بلاتکلیف برای اکتشافات معدنی، اضافه کرد: 127 پهنه با مساحت 485 هزار کیلومتر مربع در 11 ماه امسال کشف شده که بخشی از عملیات اکتشافی اولیه توسط سازمان زمین شناسی انجام شده است.

وی ادامه داد: از تعداد پهنه کشف شده، 102 پهنه برای استحصال مواد به بخش خصوصی واگذار شده و 25 پهنه نیز به دلیل مخالفت سازمان محیط زیست و یا استقبال نکردن بخش خصوصی واگذار نشده است.

کشاورز گفت: فرایند شناسایی تعدادی از پهنه های واگذار شده به دلیل وسعت و شرایط جغرافیایی طولانی شده، ولی شناسایی 17 پهنه به اتمام رسیده است.
وی افزود: در این 17 پهنه، بالغ بر 300 نقطه امید بخش و محدوده ظرفیت دار مواد معدنی غنی وجود دارد که فضای اکتشاف مقدماتی و تفصیلی را در آینده طی می کند.

وی گفت: سال گذشته در مرحله نخست 17 هزار و 600 محدوده با مساحت 152 هزار کیلومتر مربع آزادسازی و اجازه اکتشاف داده شد.

کشاورز اضافه کرد: 2 هزار و 500 محدوده به صورت قانونی ثبت شده و برای تعدادی دیگر نیز پروانه اکتشاف صادر خواهد شد.
وی افزود: هفته آینده نیز در مرحله آزادسازی دیگری، بیش از 6 هزار محدوده با وسعت 86 هزار کیلومتر مربع آزادسازی می شود.

وی گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت اهتمام ویژه ای بر بخش معدن برای برون رفت از شرایط فعلی نفتی دارد که امروز در آن گرفتار شده ایم.

مدیرکل دفتر اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر بهره وری بیشتر از ذخایر معدنی کشور، افزود: هزینه واردات گچ بیشتر از هزینه ای است که صرف استخراج و بسته بندی آن در کشور می شود و متاسفانه با وجود این که متوسط عمق اکتشاف در جهان 80 متر است، در کشور 20 متر است.

وی افزود: هنوز نمی دانیم در اعماق پایین تر چه مواد معدنی و با ارزشی در کشور وجود دارد، در صورتی که مطالعات نشان می دهد تا عمق یک هزار و 100 متری مواد معدنی موجود است.

وی تاکید کرد: اگر هم اندیشی و هم فکری مناسبی داشته باشیم می توانیم در کنار حفظ منابع طبیعی و محیط زیست، بخش معدن را نیز حفظ و اشتغالزایی خوبی در کشور ایجاد کنیم.

کشاورز گفت: استان قم با وجود کوچک بودن از نظر وسعت، تنوع معدنی بسیار خوبی دارد و بزرگ ترین معدن منگنز خاورمیانه، بزرگ ترین محدوده املاح، انواع سنگ های شن، ماسه و آهک در این استان وجود دارد.

وی افزود: باید همراهی بین دستگاه های اجرایی مختلف استان ایجاد تا زمینه برای کار کردن فراهم شود.

67 معدن فعال با بیش از 27 تنوع معدنی از جمله سنگ آهک، سنگ گچ، مرمریت، باریت، سنگ لاشه ورقه، گرانیت، منگنز، خاک صنعتی و نمک آبی با ذخایر 900 میلیون تن و با سرمایه گذاری 20 هزار میلیارد ریال در استان قم وجود دارد؛ در معادن استان قم، 2 هزار تن به صورت مستقیم و 9 هزار تن به صورت غیرمستقیم مشغول به فعالیت هستند.

همایش گرامیداشت روز مهندس و معرفی ظرفیت های معدنی قم با حضور مسئولانی استانی و کشوری از بخش صنعت و معدن در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم برگزار و از کتاب جامع «صنعت، معدن و تجارت قم» نیز رونمایی شد.

پنجم اسفندماه روز بزرگداشت حکیم خواجه نصیرالدین طوسی، به عنوان روز مهندس نامگذاری شده است.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۳
کد مطلب: 36460
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا