گروه معادن
 
یک کارشناس:
فناوری نانو راه رفع مشکلات فعالیت معدنی است
گروه معادن - رییس کمیته نانو خانه معدن ایران گفت: چالش های اکتشاف، استخراج و فرآوری صنعت معدنکاری با استفاده از فناوری نانو به عنوان راه حلی اصلی رفع می شود.
 
به گزارش ماین نیوز، «رقیه قاسم‌پور» امروز (سه شنبه) افزود: جمهوری اسلامی ایران رتبه ششم را در تولید علم نانو فناوری در سطح جهان به خود اختصاص داده است. این شاخه از علوم به عنوان علم محض نیست و در بخش صنعت و معدن کاربردهای زیادی دارد.

وی گفت: نانو می‌تواند تغییر و تحول زیادی را به بخش معدن فراهم آورد و تاثیر این دانش بر عرصه معادن و صنایع معدنی کشور قابل دیدن است.

وی خاطرنشان ساخت: ابزار فناوری نانو نقش موثری در تحریم شکنی دارد و می تواند در رفع مشکلاتی که دشمنان در شرایط ویژه برای کشور رقم می زنند، نقش موثری داشته باشد.

به گفته قاسم پور، با توجه به اینکه جمهوری اسلامی از نظر تنوع مواد معدنی با اکتشاف 68 ماده، در جایگاه دهم جهان است ورود نانو فناوری به صنعت معدنکاری پویایی این بخش را به دنبال دارد.

وی یادآوری کرد: شناسایی نزدیک به 60 میلیارد تن ذخیره معدنی موجب شده است ایران در شمار 15 کشور شاخص در این زمینه قرار گیرد و کاربرد نانو در سه بخش شناسایی، استخراج و فناوری می تواند بسیار سودمند باشد.

به گفته قاسم پور، نانو فناوری در زمینه استخراج مواد معدنی همراه با مساله تامین آب و تصفیه پساب‌ها برای جلوگیری از مشکلات زیست‌محیطی می‌تواند بسیار کارگشا باشد و فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در این زمینه اهمیت بسیاری دارد.
به گفته وی، شیوه‌های قدیمی فرآوری مواد معدنی با مصرف زیاد آب، قابلیت آن را دارد که با فناوری‌های جدید ادغام شود و میزان مصرف آب را کاهش دهد.

رییس کمیته نانو خانه معدن گفت: بهره گیری از نانو در شناسایی رگه های معدنی که مورد بهره برداری قرار نگرفته، می تواند نقش موثری داشته باشد و در کاهش هزینه های سنگین حفاری های بزرگ نقش آفرین باشد.

وی اضافه کرد: صنعت معدنکاری کشور در زمینه فرآوری مواد معدنی با ضعف امکانات روبرو است و این امر مساله خام فروشی را به دنبال دارد که از سوی مسئولان مورد نکوهش قرار گرفته است، بنابراین می توان با استفاده از نانو فناوری از ارزش افزوده بالای مواد معدنی بهره گرفت.

به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی ایران برنامه 10 ساله توسعه فناوری نانو را از سال 1384 به اجرا گذاشت و برنامه 10 ساله دوم در افق 1404 پیش بینی شده است.
جایگاه کشور در تولید علم نانو (انتشار مقالات معتبر بین المللی) از رتبه پنجاه و ششم در سال 2000 میلادی (1379 خورشیدی) به جایگاه هفتم در سال 2014 (1393) رسید و سال های 2015 و 2016 نیز رتبه ششم جهان را از آن خود ساخت.

متخصصان کشور بر این باورند که جمهوری اسلامی شایستگی کسب رتبه پنجم در تولید علم نانو را دارد.

تولید بیش از 250 محصول در هشت بخش صنعتی مبتنی بر فناوری های داخلی (تا سال 1393) و استفاده از این فناوری برای بهبود کیفیت زندگی مردم مانند تصفیه آب و پساب ها و تولید نانو داروها نشانه ورود کشور به صنعتی سازی این فناوری است.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۱۴
کد مطلب: 36433
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا