گروه معادن مس
 
ربات جداکننده کاتد در سرچشمه
گروه معادن >مس - با به بهره‌برداری رسیدن ماشین رباتیک جداکننده کاتد مس در مجتمع مس سرچشمه، تولید مس کاتد در این مجتمع از 200هزار تن به 240هزار تن افزایش خواهد یافت.
 
به گزارش ماین نیوز، به نقل از عصرمس،  یکی از طرح‌های توسعه‌ای شرکت ملی صنایع مس ایران که در سال‌های اخیر به انجام رسیده، بازسازی و نوسازی پالایشگاه سرچشمه است. برخی از تکنولوژی‌هایی که در این طرح مورد استفاده قرار گرفته، جزو به‌روزترین فن‌آوری‌های دنیا در زمینه ذوب و پالایش هستند.

دستگاه CSM یکی از این تکنولوژی‌هاست. CSM یا دستگاه کاتد استریپینگ، یکی از تکنولوژی‌های رباتیک در حوزه پالایش الکتریکی و الکترووینینگ فلزات پایه ازجمله مس است. این دستگاه‌ها ازطریق ربات‌هایی که مخصوص استریپینگ (کندن) هستند کاتد را از بلانک‌های استینلس استیل (که در عملیات پالایش الکتریکی مورد استفاده هستند) جدا می‌کنند. این دستگاه همچنین به‌صورت تمام اتوماتیک قبل از عمل کندن کاتدها، آن‌ها را شست‌وشو می‌دهد. کاتدهای جداشده که توسط ویبراتور و تیغه دستگاه از ورق استینلس جدا شده‌اند توسط نوارهایی به ماشین بعدی که مخصوص بسته‌بندی کاتد است، منتقل می‌شود. در جریان بسته‌بندی هم، عملیات موج‌دار کردن کاتد روی آن صورت می‌گیرد و سپس برای بسته‌بندی می‌رود. دستگاه کاتد استریپینگ دارای مزایای بسیار زیادی است که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها کاهش هزینه‌های تولید مس و همچنین کاهش هزینه‌های انرژی و آسیب‌های زیست‌محیطی است؛ چراکه از انرژی الکتریکی در این دستگاه استفاده می‌شود.

«مجید عاشوری»، مجری پروژه بازسازی و نوسازی ذوب و پالایش مجتمع مس سرچشمه درباره این تکنولوژی گفت: «تکنولوژی‌ای که در پالایشگاه سرچشمه مورد استفاده قرار گرفته، از فرانسه خریداری شده است. البته ربات‌های آن ساخت آلمان است که فرانسه آن‌ها را خریداری کرده.» او درباره مزایای استفاده از این تکنولوژی در مجتمع مس سرچشمه گفت: «تا پیش از این، این کار توسط پرسنل انجام می‌شد. حالا با رباتیک شدن آن راحتی و آسایش بیشتری برای پرسنل ایجاد شده و در کنار این، ایمنی محیط کار نیز بالاتر رفته است.» به گفته عاشوری، در این پروژه برای نصب و راه‌اندازی ماشین CSM از توانمندی‌های پرسنل مجموعه و شرکت داخلی «مهد امید آرین» زیرمجموعه قرارگاه خاتم‌الانبیا و «روهام دردیس» استفاده شده است.

مهندس «سرمدی» مدیر نصب و راه‌اندازی ماشین CSM هم در این‌باره گفت: «با بهره‌برداری از این ماشین رباتیک، ظرفیت تولید کاتد مس کارخانه پالایشگاه سرچشمه از 200هزار تن به 240هزار تن افزایش پیدا می‌کند.» سرمدی همچنین هزینه تامین ماشین و آماده‌سازی زیرساخت این پروژه را اعتباری بالغ بر 80میلیارد تومان اعلام کرد که توسط شرکت ملی صنایع مس ایران تامین شده است.

منبع:عصر مس
تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۹
کد مطلب: 36345
 
۱ نظر
 


رضا
مس تکنار : مدیرعامل مجتمع معدن مس تکنار بردسکن: واحد لیچینگ این مجتمع با ظرفیت ساالنه 50 هزار تن فعال شده است که با اجرای طرح توسعه واحد تغلیظ می توانیم ساالنه 10 هزار تن کنسانتره مس تولید داشته باشیم (3547)
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۰:۵۳:۲۱