گروه معادن
 
وزیر صنعت، معدن و تجارت:
محیط زیست به بهانه عبور ۴ گورخر اجازه کار در معدن «بهرام گور» را نمی‌دهد
گروه معادن - وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در هیچ جای دنیا اینگونه نیست فعالیت معدنی به خاطر حفاظت از محیط زیست انجام نشود، گفت: محیط زیست به علت عبور 4 گورخر، روی معدن منطقه «بهرام گور» دست گذاشته و اجازه کار در آنجا را نمی‌دهد.
 
به گزارش ماین نیوز، محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در بیست و یکمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق ایران با بیان اینکه اصولاً تولید عاری از مشکل نیست، گفت: تولید در شرایط کنونی درایت می‌خواهد و اینکه مسائل و مشکلات آن را به دولت و یا نظام بانکی ارجاع دهیم، مشکل حل نمی‌شود.

وی با اشاره به صادرات فرش دستباف اظهارداشت: متاسفانه به خاطر بازارهای صادراتی و نوع محصول، صادرات این کالا رو به رشد نخواهد بود چرا که مصرف کنندگان داخلی و خارجی فرشی که 100 سال عمر می‌کند را نمی‌خواهند و می‌گویند از گذشته برایمان به ارث مانده است و داریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه من نمی‌گویم صادرات فرش مهم نیست بیان داشت: صادرات این کالا از جنبه مادی و فرهنگی بر جنبه اقتصادی آن اولویت دارد.

نعمت‌زاده با تاکید بر اینکه باید به اتحادیه‌ها در زمینه صادرات بیشتر بها داد، گفت: ما در وزارت صنعت هیچ تصمیم صادراتی نمی‌گیریم مگر اینکه اتحادیه‌ها هم کنار ما باشند.

وی بیان داشت: اما در این راستا خود صادرکنندگان و اتحادیه‌ها هم باید پیش‌قدم بشوند و اگر لازم باشد ساختار اتحادیه‌ها تغییر کند باید با همفکری این کار را انجام داد و من همین‌جا اعلام می‌کنم که هیچ جلسه‌ای در مورد صادرات برگزار نمی‌شود مگر اینکه اتحادیه‌ها هم در آن حضور داشته باشند.

وی با اشاره به برجام تصریح کرد: در یک سال و نیم گذشته تلاش کردیم کارهای مشترکی با دنیا شروع کنیم و صادرات ما رشد نمی‌کند مگر اینکه بینش صادراتی داشته باشیم.

نعمت‌زاده با بیان اینکه کشورهای پیشرفته همگی نگاه صادرات محور دارند، افزود: یک بار در کره جنوبی یک راننده به من گفت که ما مثل شما پول‌دار نیستیم بلکه باید کار کنیم و صادرکنیم اما در اینجا حتی وقتی بادمجان هم که گران می‌شود می‌گویند به خاطر صادرات گران شده است.

وی در ادامه با انتقاد از سازمان محیط زیست بیان داشت: اعتقاد ما بر این است که در بخش معدن می‌توان بیشتر کار کرد اما متأسفانه در جاهایی که معادنی وجود دارد و می‌توان در آن سرمایه‌گذاری کرد محیط زیست اجازه بهره‌برداری به ما نمی‌دهد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در هیچ جای دنیا این گونه نیست، فعالیت معدنی به خاطر حفاظت از محیط زیست انجام نشود و باید در حالی که از محیط زیست حفاظت می‌شود، از معادن نیز بهره‌برداری انجام شود.

نعمت زاده گفت: یکی از معادن مهم آهن و مس در منطقه بهرام گور واقع است که محیط زیست به علت عبور 4 گورخر به روی آن دست گذاشته و اجازه کار در آنجا را به ما نمی‌دهد.

وی افزود: طی نامه‌ای به رئیس جمهور نوشته‌ام که 30 نقطه معدنی در کشور دست نخورده باقی مانده که اگر مشکلات حل شود، می‌توان از این منابع و معادن بهره‌برداری کرد.

وی همچنین به پرداخت تسهیلات به بنگاه‌های کوچک و متوسط اظهار داشت: پرداخت تسهیلات به این بنگاه‌ها که از ابتدای سال آغاز شده ادامه خواهد داشت و تاکنون به 21 هزار و 500 بنگاه کوچک و متوسط که مشکلات نقدینگی داشتند، تسهیلات پرداخت شده است.

وی افزود: سقف تسهیلات پرداختی به این بنگاه‌ها 16 هزار میلیارد تومان بود که این سقف هم‌اکنون برداشته شده است.

وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به سرمایه‌گذاری خارجی بیان داشت: 20 درصد سرمایه‌گذاری خارجی برای بهره‌گیری از منابع مالی است و 80 درصد آن به خاطر مزیت‌هایی است که به ما می‌رسد.

نعمت‌زاده تصریح کرد: چرا بخش خصوصی حاضر نیست در یک پروژه 50 میلیون دلاری سرمایه‌گذاری کند، د‌ر حالی که در پروژه‌های چند صد میلیون دلاری ریسک را می‌پذیرد.

وی با بیان اینکه در جذب سرمایه‌گذاری خارجی حتما نباید ما اکثریت باشیم، گفت: دیدگاه من این است که حتی اگر 100 درصد سرمایه‌گذاری خارجی هم باشد، به دلیل مزیت‌هایی که برای ما دارد، باید آن را بپذیریم.

نعمت‌زاده با بیان اینکه اگر بخش خصوصی نیازمند به سرمایه‌گذاری خارجی است این کار باید انجام شود، افزود: در قرارداد رنو اصرار کردم که شرکت رنو بین 50 تا 60 درصد شریک شود، اما خودروسازان راضی نبودند.

وی در ادامه در مورد حفاری‌های معدنی بیان داشت: این حفاری‌ها را باید با سال‌های قبل‌تر مقایسه کرد، نه با کشوری مثل استرالیا که اقتصادش بر پایه معدن است.

نعمت‌زاده همچنین به ساختمان پلاسکو که بر اثر آتش‌سوزی از بین رفت اشاره کرد و گفت: برخلاف تصورات، فقط 20 واحد از واحدهای تجاری این ساختمان تولیدی بوده و بقیه واحدهای تجاری مکان عرضه تولیداتی بوده که در بیرون از این ساختمان تولید می‌شده است، به همین دلیل در این حادثه ماشین آلات و تجهیزات زیادی از بین نرفت.

وی با اشاره به مشوق‌های صادراتی بیان داشت: بودجه دولت یک ستون درآمدی و یک ستون هزینه‌ای دارد که اصراری هم حتما بر تحقق یا عدم تحقق آن نیست بلکه در صورت تأمین و پیدا شدن منابع آن می‌توان آن بودجه را تخصیص داد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در بودجه سال 89 مبلغی به عنوان پاداش صادراتی لحاظ شد که تا اواسط همان سال وزارت بازرگانی و تجارت آن بودجه‌ای را که محقق شده بود به این بخش پرداخت کرد، اما در سال 90 و و 92 بودجه‌ای برای آن منظور نشد و در سال 93 هم علیرغم تلاش ما بودجه‌ای به عنوان مشوق صادراتی در نظر گرفته نشد.

نعمت‌زاده بیان داشت: در سال 93 در یارانه یک ردیف 300 میلیارد تومانی را به عنوان مشوق صادراتی در نظر گرفتم که تا حالا 50 میلیارد تومان آن را گرفته‌ایم ولی بعد از آن دولت به دلیل شرایط مالی نتوانسته است مبلغی را پرداخت کند.

وزیر صنعت معدن و تجارت با بیان اینکه به خاطر پتروشیمی 50 بار به دادگاه رفتم ولی الان آن پتروشیمی برای کشور مانده است، گفت: برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط از طریق پرداخت تسهیلات، سیف رئیس بانک مرکزی به من گفت که تو می‌خواهی به صنایع رانت بدهی در حالی که ما این کار را کردیم و الان به 21 هزار و 500 واحد صنعتی کوچک و متوسط تسهیلات پرداخت شد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۷
کد مطلب: 36243
 
مرجع : خبرگزاری فارس