گروه صنایع معدنی فولاد
 
خیاط در گفت‌وگو با ماین نیوز خبر داد:
تولید بیش از ۷۰۰ هزار تنی آهن و فولاد ارفع در ۹۵
صادرات برایمان صرفه ندارد/احتمال تقسیم سود واقعی برای اولین بار
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع میزان تولید این شرکت در سال جاری را بیش از 750 هزار تن اعلام کرد.
 
علیرضا خیاط در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز توضیح داد: باید با استفاده از فناوری‌های جدید قیمت‌‌های تمام شده را کاهش دهیم و چاره‌ای جزء این وجود ندارد. هزینه‌های پرسنلی که دست دولت است و هر سال با توجه به تورم افزایش پیدا می‌کند. همچنین در حوزه انرژی نیز به نظر می‌رسد، دولت به دنبال افزایش قیمت است. در زمینه مواد اولیه و داده‌های فولاد نیز ثابت بوده و نمی‌توان کار به‌خصوصی در این زمینه انجام داد. تنها موردی که در این میان باقی می‌ماند، موضوع فناوری است.

وی گفت: باید سعی ما بر این باشد با استفاده از فناوری‌های جدید قیمت تمام شده را کاهش دهیم.

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع تصریح کرد: در حال حاضر موضوع استفاده از فناوری‌های جدید به کاهش هزینه‌های تولید و صرفه‌جویی در مصرف انرژی کمک می‌کند.

خیاط درباره شرکت میدرکس افزود: کوبه استیل شرکت آمریکایی میدرکس را خریده‌ است. البته میان ما و میدرکس کمی فاصله ایجاد شده‌ است. شرکت «ایریتک» و «MME» لایسنس فروش میدرکس در ایران را دارند. در نتیجه بیشتر شرکت‌های داخلی با ۲ شرکت یادشده کار می‌کنند.

وی با اشاره به وضعیت فعلی شرکت آهن‌ و فولاد ارفع بیان کرد: خوشبختانه وضعیت فعلی آهن‌ و فولاد ارفع وضعیت خوبی است. تقریبا توانستیم برای ۳ ماه پیا‌پی رکورد تولید را بزنیم. یعنی در حال حاضر به رکورد تولید ماه رسیده‌ایم.

خیاط تاکید کرد: با روندی که پیش گرفته‌ایم بی‌شک سال آینده به ظرفیت اسمی ۸۰۰ هزار تن خواهیم رسید. برنامه تولید برای امسال ۷۵۰ هزار تن است که ۶ ماهه اول به دلیل برخی مسائل عقب افتادیم اما در ۶ ماهه دوم سال در حال ثبت رکورد تولید هستیم.

به گفته وی، میزان تولید آهن و فولاد ارفع در سال ۹۵ قطعا بیش از ۷۰۰ هزار تن است و سال آینده می‌توان رسیدن به ظرفیت اسمی را هدف‌گذاری کرد.

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع با اشاره به وضعیت بازار نیز گفت: بازار با نوسان همراه و است و قیمت‌ها چندان ثابت نیست اما خوشبختانه ما در بازار فروش داریم. بطورکلی تولید ما در حداکثر مقدار و فروش هم متناسب با آن انجام می‌شود.

خیاط درباره طرح‌های توسعه‌ای نیز اظهار کرد: شرایط ارفع به صورتی است که ۸۰۰ هزار تن ظرفیت اسمی را در اختیار دارد اما می‌تواند این رقم را با انجام برخی اقدامات کم‌هزینه تا ۱ میلیون تن افزایش دهد و سپس افزایش ظرفیت را برای بیش از ۱ میلیون تن در دستورکار قرار دهیم.

وی اضافه کرد: ارفع به صادرات نیز فکر کرده و آن را دنبال می‌کند. واقعیت این است مزیت شرکت‌هایی که در جنوب کشور قرار دارند مزیت بیشتری در صادرات دارند به همین دلیل عمدتا فولاد خوزستان و هرمزگان محصولات خود را صادر می‌کنند. زمانی که قیمت‌های جهانی افزایش می‌یابد، شرکت‌های واقع در جنوب کشور شروع به صادرات می‌کنند و بازار کشور بیشتر برای تولیدکنندگان داخلی (مرکزی) باقی می‌ماند. با توجه به اینکه ما هم در قسمت مرکزی ایران قرار داریم در نتیجه در صادرات ۱۰ تا ۱۵ دلار مزیت ما کمتر از شرکت‌هایی است که در جنوب کشور واقع هستند اما با این وجود برای آنکه بگوییم برند ارفع برند قابل اعتماد و اتکا است، محموله‌هایی را صادر خواهیم کرد اما فروش داخلی برای ما صرفه اقتصادی بیشتری دارد.

خیاط در پاسخ به این سوال که آیا از قیمت‌های کنونی راضی هستید یا خیر؟ اظهار کرد: قیمت‌ها نوسان بسیاری دارد اما بطورکلی نسبت به سال گذشته روند افزایشی بوده است اما وقتی قیمت افزایش می‌یابد، قیمت مواد اولیه نیز متناسب با آن افزایش پیدا می‌کند. در حال حاضر مشکلی که پیش‌ آمده آن است که قیمت جهانی روند افزایشی داشته، قیمت چین نیز افزایش زیادی داشته است در نتیجه قیمت مواد اولیه هم افزایش می‌یابد. حال در چنین شرایطی اگر قیمت ما افزایش پیدا نکند حاشیه  سود کاهش خواهد یافت. به همین دلیل قیمت‌ها باید از حالت فعلی بالاتر رود تا ما دوام پیدا کنیم. خوشبختانه وضعیت امسال خوب و حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ تومان قیمت فروش از قیمت تمام شده بالاتر بوده است.

وی درباره آخرین شرایط بورسی ارفع نیز گفت: قیمت ما در بورس قیمت متعادلی است. در چند ماهه گذشته قیمت به ۴۰۰ تا ۴۵۰ تومان هم رسید اما با توجه به افزایش سرمایه ۵۰ درصدی طبیعی است که قیمت بورس کمی پایین می‌آید. اگر این وضعیت ادامه یافته و قیمت‌ها بالا رود، امسال اولین سالی خواهد بود که می‌توانیم سود واقعی را نشان داده و بین سهام‌داران تقسیم کنیم. البته نباید فراموش کرد که بازپرداخت اصل وام دریافت شده برای ساخت کارخانه نیز در دستورکار است. امیدواریم هم بازپرداخت انجام شود و هم برای اولین بار سود واقعی را تقسیم کنیم.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری نژاد
تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۴۲
کد مطلب: 36240