گروه معادن
 
۱۰۰ هزار تن سولفات سدیم در شرکت املاح ایران تولید شد
گروه معادن - سولفات سدیم، نمک سدیم سولفوریک اسید است و به عنوان ماده اصلی در تهیه پودرهای شوینده کشور کاربرد دارد و تالاب کویری میقان اراک به عنوان ذخیره گاه اصلی این ماده معدنی است وشرکت املاح معدنی ایران، در 10 ماه گذشته 100 هزار تن سولفات سدیم تولید کرده است.
 
به گزارش ماین نیوز، رضا عروجی مدیر مجتمع شرکت املاح معدنی ایران در خصوص عملکرد و طرح های در دست اجرای این شرکت به سئوالات خبرنگار ما پاسخ داد.
س: شرکت املاح ایران چند درصد از سولفات سدیم کشور را تولید می کند و چه میزان آن در اراک تولید می شود؟

ج: شرکت املاح ایران 80 درصد از سولفات سدیم کشور را تولید می کند که از این میزان 70 درصد آن در اراک تولید می شود.

س: آیا صادرات در این شرکت رونق دارد؟
ج: در شرایط فعلی که استراتژی اساسی بر تامین نیاز داخلی گذاشته شده این شرمت صادرات ندارد و تمامی تولیدات برای تامین نیازهای داخلی در سطح کشور توزیع می شود.

س: آیا تولیدات این شرکت کفاف نیاز داخل را می هد یا در زمینه تامین سولفات سدیم کشور نیاز به واردات هم دارد؟

ج. خیر، همه نیازهای کشور تامین نمی شود و سالانه 80 تا 100 هزار تن از این ماده اولیه باید واردات شود تا در صنایع شوینده و سایر زیربخش ها به مصرف برسد.

س: کاربری اصلی ماده معدنی سولفات سدیم در چه حوزه ای است؟
ج:صنایع شوینده بیشترین مصرف کننده ماده معدنی سولفات صدیم به عنوان ماده پایه هستند به طوری که 40 درصد از مواد پایه این پودرها از سولفات سدیم تشکیل می شود و از این منظر تولید سولفات سدیم به عنوان نوعی محصول استراتژی محسوب می شود که توزیع سولفات سدیم تولیدی این شرکت بر اساس نظر و تصمیم ستاد تنظیم بازار کشور صورت می گیرد و شرکت املاح در این راستا هیچ دخالتی ندارد.

س: شرکت املاح ایران از ابتدای امسال تاکنون چه میزان برداشت ماده معدنی از تالاب میقان اراک داشته است؟

ج: این شرکت در سال جاری 700 هزار تن برداشت ماده معدنی از سطح در اختیار در تالاب کویری میقان اراک برداشت معدنی داشته و پیش بینی می شود که تا پایان سال این میزان به 120 هزار تن افزایش یابد.

س: گویا این شرکت طرح توسعه صنعتی برای افزایش ظرفیت تولید داشت در خصوص ان توضیح دهید؟
ج: بر اساس نظر گروه پویندگان سبز، طرح توسعه و فعالیت فعلی این شرکت به لحاظ آلودگی های زیست محیطی هیچ مشکلی ندارد و در راستای اجرای این طرح مکاتبات فراوانی با وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان محیط زیست صورت گرفته و امید است هر چه زودتر به نتیجه برسد چرا که توسعه حوزه تولید در این واحد صنعتی با هدف خودکفایی در تولید ماده معدنی سولفات سدیم دنبال می شود.

س.:مزیت های اجرای طرح توسعه شرکت املاح ایران چیست؟

ج: اجرای این طرح علاوه بر افزایش تامین نیازهای داخلی و کاهش واردات نقش موثری در صرفه جویی ارزی و اشتغال دارد و انتظار می رود که همراهی لازم در این زمینه صورت بگیرد.

س: با اجرای طرح توسعه شرکت املاح ایران چه تعداد اشتغال جدید ایجاد می شود؟

ج: این شرکت می کوشد که با به ثمر رساندن طرح توسعه قدمی در راستای کاهش معضل بیکاری در اراک بردارد و با اجرای این طرح 70 تا 100 فرصت شغلی جدید به صورت مستقیم ایجاد خواهد شد.

س: نظر محیط زیست استان مرکزی در خصوص اجرای طرح توسعه شرکت املاح معدنی ایران چیست؟

ج: این شرکت خود را متعهد به حفظ منابع پایه منطقه می داند و به هیچ عنوان قصد تخریب محیط زیست را ندارد و طبق نظر کارشناسان با اجرای این طرح آسیبی به تالاب میقان اراک وارد نمی شود و امید است اداره کل محیط زیست نیز همکاری خوبی در این زمینه با شرکت املاح داشته باشد.

س: تعهدات سال گذشته شرکت املاح ایران در خصوص تالاب میقان اراک به کجا رسیده است؟

ج: سال گذشته در راستای رفع برخی نگرانی های زیست محیطی در خصوص تالاب میقان تعهداتی از سوی شرکت املاح معدنی ایران پذیرفته شد که تمامی موارد با جدیت تمام دنبال شده است،یکی از نگرانی ها در خصوص آب گذرهای زیر جاده ای بود که این مهم تا پایان سال جاری به اتمام می رسد و در هر دهنه چهار لوله موازی به قطر یک متر قرار می گیرد.

نگرانی دیگر در زمینه ایجاد فضای سبز بود که عملیات اجرای این طرح نیز آغاز شده و سهم در نظر گرفته شده برای سال 95 حداکثر تا فرودین ماه سال 96 اجرایی می شود.

س: چه میزان فضای سبز باید توسط شرکت املاح ایران انجام شود؟

ج: سالانه 50 هکتار فضای سبز به شکل بوته کاری و بر اساس شرایط تالاب میقان اراک باید ایجاد شود.

س: تعهدات دیگر شرکت املاح معدنی ایران در زمینه سطح جاده به کجا رسیده است؟
ج. تا زمانی که عملیات آب گذرهای زیر جاده به اتمام نرسد نمی توان عملیات سطح جاده را اجرایی کرد اما، در این خصوص نیز برنامه و تمهیدات لازم پیش بینی شده و این مهم نیز در دستور کار قرار دارد.

نگرانی دیگر مطرح شده برای تالاب میقان اراک انتقال باطله های تولید بود که در این راستا نیز مشاور گرفته شده است.
طرح اولیه مشاور در خصوص انتقال باطله ها به دلیل اینکه پمپ های پیش بینی شده در اجرای این طرح قابل ساخت در کشور نبود با مخالفت همراه شد و هم اکنون طرح دیگر که از سوی گروه پویندگان سبز نیز پیشنهاد شده بود در دست بررسی است و منتظر گزارش نهایی مشاور هستیم.

س: در خصوص مشکل قطعی سیستم برق شرکت املاح معدنی اقدامی انجام گرفته است؟
ج: بله در این خصوص پست اختصاصی برق برای شرکت ایجاد شد و قبل از ایجاد این پست مشکلات زیاد بود اما با استقرار این پست اختصاصی نگرانی ها به کلی رفع شده است.
دستگاه های این شرکت به قطعی برق بسیار حساس است و اگر 16 ثانیه برق قطع شود سولفات سدیم داخل دستگاه ها به یکدیگر می چسبد و برای جداسازی آن ها باید تمام دستگاه ها تخلیه شود و با این کار 24 ساعت توقف در کار ایجاد می شود.

س: تولید نمک هیدرومیل در واحد گرمسار شرکت املاح ایران به کجا رسیده است؟
ج: نمک با روش هیدرومیل برای امور صنعتی کاربرد دارد و تولید آن از نیمه دوم امسال در واحد گرمسار با ایجاد 60 نفر اشتغال مستقیم جدید آغاز شده است.
شرکت املاح معدنی ایران از سال 1363 تاسیس شده که واحد گرمسار این شرکت در سال 73 و مرحله نخست واحد اراک آن در سال 1379 و مرحله دوم آن در سال 1384 به بهره برداری رسیده است.

واحد کارخانه ای شرکت املاح معدنی ایران در اراک در زمینی به وسعت 32 و شش دهم هکتار ایجاد شده و فعالیت آن به صورت شبانه روزی است.
87 درصد سهام شرکت املاح معدنی ایران مربوط به سازمان تامین اجتماعی شرکت سهامی عام است و جزء شرکت های بورسی نیز است.
شرکت املاح ایران برابر پروانه بهره برداری، سالانه حق برداشت معدنی 600 هزار تن سولفات سدیم از تالاب کویری میقان اراک را داراست که قانون اجازه 25 درصد بیشتر یا کمتر از آن را نیز داده شده است.

پروانه اولیه این شرکت 10 ساله صادر شده و پروانه تمدید شده نیز 25 ساله است که اعتبار قانونی آن از سال 90 به مدت 25 سال آغاز شده اما تمدید از سال 89 صورت گرفته است.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۵۵
کد مطلب: 36212
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا