گشایش ۵ فاز پارس جنوبی در اسفند

ضریب بازیافت میدان‌ها را افزایش خواهیم داد

روزنامه گسترش صمت , 23 بهمن 1395 ساعت 13:34

وزیر نفت با بیان اینکه نفت ثروت بزرگی است و مجاز نیستیم از آن نادرست برداشت کنیم، گفت: افزایش ضریب برداشت از مخازن نفتی مسئله مهمی است که باید به آن توجه کرد و برای آن در سطح خواص بسیج شد.


به گزارش ماین نیوز، بیژن زنگنه در شبکه خبر، به تشریح عملکرد وزارت نفت در بخش‌های مختلف نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی پرداخت. وی افزود: به‌طور طبیعی برنامه‌ای که برای ما تعیین شد در زمینه تولید نفت به‌ویژه از میدان‌های مشترک بود و تا حدود زیادی این برنامه را محقق کردیم و بقیه آن در حال اجراست. وزیر نفت بخش دیگر این برنامه را پروژه‌های پارس جنوبی عنوان کرد و ادامه داد: به قسمت اعظم اهداف تعیین‌شده از این میدان مشترک گازی نیز دست یافتیم و فعالیت در این میدان ادامه دارد.

۱۰ میلیارد دلار ارزش تولید میدان‌های پارس جنوبی
زنگنه درباره اینکه آخرین خبر درباره فازهای ۱۷و ۱۸، ۱۹ و ۲۰ و ۲۱ پارس جنوبی که حدود یک ماه پیش اعلام کردید امسال افتتاح می‌شود، چیست، اظهار کرد: منتظریم در اسفند رییس‌جمهوری این فازها را به صورت رسمی افتتاح کند، این فازها هم‌اکنون در مدار تولید هستند البته کم و کسری‌هایی دارند؛ اما در مدت ۲۰ روز تا یک ماه باید جبران کرده و کاری کنیم که این فازها در یک وضع قابل قبول پایدار افتتاح شود. وی در پاسخ به این پرسش که با افتتاح این فازها تولید ثروت در کشور چه تغییراتی خواهد کرد و چه مقدار افزایش می‌یابد، گفت: این فازهایی که اشاره کردید، فاز ۱۹ به اندازه ۲ فاز متعارف است که در کنار فازهای ۱۷ و ۱۸ و ۲۰ و ۲۱ پارس جنوبی شامل ۶ فاز می‌شوند که حدود ۱۵۰میلیون مترمکعب گازشیرین برای ما تولید می‌کند که حدود ۵۰میلیارد متر مکعب در سال می‌شود. وزیر نفت ادامه داد: این ۶ فاز همچنین حدود ۲۴۰ تا ۲۵۰هزار بشکه میعانات گازی تولید می‌کنند که ۹۰میلیون بشکه در سال می‌شود و مجموع آنها بیش از ۱۰میلیارد دلار حداقل ارزش تولیدی دارد که به اقتصادملی اضافه می‌شود.

مشعل‌های گاز به‌زودی در زاهدان روشن می‌شود
زنگنه درباره گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان به‌ویژه زاهدان که رییس‌جمهوری وعده کرده بود تا پایان امسال محقق می‌شود، هم توضیح داد: این هدف محقق می‌شود؛ هم‌اکنون جوشکاری لوله‌ها به پایان رسیده و آزمون لوله‌ها مانده است که با آب آن را آزمایش و سپس تخلیه و خشک می‌کنند و پس از آن گاز وارد لوله‌ها می‌شود. وی با بیان اینکه قرار بود رییس‌جمهوری ۲۶بهمن این خط لوله را افتتاح کنند، تصریح کرد: با تغییر برنامه، قرار شد ۱۰ اسفند مشعل‌های گاز را در زاهدان روشن کنیم. وزیر نفت در ادامه یادآور شد: هم‌اکنون نزدیک به ۹۰درصد جمعیت کل کشور از گاز طبیعی در خانه‌هایشان استفاده می‌کنند که از این تعداد حدود ۷۰درصد آن در روستاها و ۹۵درصد در شهرها هستند که با افزوده شدن سیستان و بلوچستان و به‌ویژه زاهدان که شهر بزرگی است این عدد به بالای ۹۳درصد می‌رسد. زنگنه با بیان اینکه پوشش گازرسانی در کشور یکسان نیست، افزود: بعضی از استان‌ها همانند خراسان رضوی، کرمان، آذربایجان‌غربی و فارس عقب‌تر هستند و منابع بیشتری به آنها تخصیص داده می‌شود تا به سطح دیگر استان‌ها برسد و بعضی دیگر جشن سبز شدن استان و پایان گازرسانی را گرفتند.

کاهش مصرف سوخت محقق نشد
وزیر نفت درباره نحوه مدیریتی که سبب شد با توجه به ثبت رکورد جدید مصرف، قطعی گاز نداشته باشیم و اینکه چرا مصرف از سوی جامعه کنترل نمی‌شود، اظهار کرد: ما خیلی خواهش کردیم که مردم مصرف را کاهش دهند اما در ظاهر حرف‌های ما اثر نکرد و متاسفانه تغییر تعیین‌کننده‌ای در مصرف اتفاق نیفتاد.وی با بیان اینکه در هفته گذشته مصرف گاز در بخش خانگی و عمومی به ۵۳۰میلیون مترمکعب در روز رسیده بود، که رکورد بزرگ و بدی است، افزود: میزان مصرف نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰درصد افزایش یافته است. زنگنه نحوه مدیریت برای جلوگیری از قطعی گاز در روزهای سرد سال را کار سختی دانست و ادامه داد: با توجه به سردی هوا، نگرانی در این زمینه وجود داشت، به‌ویژه برای استان‌های شمالی مازندران و گلستان که در آخر شبکه گازرسانی هستند، البته سال آینده با افتتاح خط ۴۲ اینچ دامغان – نکا- ساری مشکل آخر خط بودن مازندران و گلستان را حل می‌کنیم. وی همچنین کاهش گاز نیروگاه‌ها و شیفت دادن آنها به استفاده از سوخت‌های مایع، محدود کردن گاز بخش پتروشیمی و صنایع، قطع گاز در اداره‌های استان مازندران و تعطیلی مدارس این استان را از دیگر اقدام‌ها عنوان و از استانداری مازندران و گلستان و کارکنان شرکت ملی گاز ایران در این دو استان قدردانی کرد.

«بازیافت» مهم‌ترین چالش بخش بالادستی
زنگنه مهم‌ترین چالش بخش بالادستی صنعت نفت ایران را که در دنیا نیز به آن پرداخته می‌شود افزایش بازیافت از میدان نفتی عنوان کرد و ادامه داد: برای نمونه ما میدانی همانند آزادگان داریم که حدود ۳۴میلیارد بشکه نفت در آن کشف شده اما برآوردهایی که برای آن می‌شود این است که ۹۳درصد این نفت زیر زمین می‌ماند و فقط ۷درصد را می‌توانیم با این روش‌های کنونی استخراج کنیم؛ یعنی ۹۳درصد آن از دست می‌رود یا با هزینه‌های بسیار بالا باید آن را برداشت کنیم. زنگنه افزود: اما اگر از ابتدا، سرمایه‌گذاری لازم در این زمینه شود کار بسیار ساده‌تر خواهد بود و به‌طور حتم باید روی برداشت صیانتی و بالای نفت حساس بود. وی میزان ذخایر نفت درجای ایران را ۷۰۰میلیارد بشکه عنوان کرد و افزود: یک‌درصد افزایش برداشت این میزان برابر با ۷میلیارد بشکه برداشت است که با قیمت‌های کنونی نفت، ۳۵۰میلیارد دلار درآمد اضافه را برای کشور به همراه خواهد داشت.

در صیانت از مخازن موفق نبودیم
وزیر نفت درباره اینکه چقدر در برداشت صیانتی از مخازن موفق بودید، اظهار کرد: برداشت صیانتی یک امر نسبی است اما به نظر من خیلی در این کار به دلایل مختلف موفق نبودیم که بخشی از آن شعار دادن است. وی با تاکید بر اینکه برداشت صیانتی ما خوب نبوده است و افزایش بازیافت قابل‌ملاحظه‌ای نداشتیم، یادآور شد: همیشه در برنامه‌های توسعه‌ای هدف‌گذاری کردیم که سالانه یک واحددرصد افزایش بازیافت داشته باشیم که این مورد زیاد تحقق نیافته است. وی ضریب بازیافت کنونی نفت را در ایران ۳۰درصد عنوان کرد و گفت: شک نکنید این رقم باید بالا برود و بالا هم می‌رود؛ اکنون خیلی‌ها می‌گویند میدان‌های آزادگان و یادآوران که ضریب بازیافت آن ۶ تا ۷درصد است می‌تواند به بالای ۲۰درصد هم برسد.

رشد ۲/۳ برابری صادرات در ۴ ماه اخیر
زنگنه درباره وضع صادرات نفت کشور ادامه داد: صادرات نفت هم‌اکنون به سطح پیش از تحریم‌ها نزدیک شده است و وضع خوبی دارد؛ صادرات نفت خام و میعانات کشور در ۵ ماه نخست سال ۹۲، ۱/۲میلیون بشکه در روز بود که در ۴ماه اخیر به ۲/۸میلیون بشکه در روز رسیده و این نشان از افزایش۱/۶میلیون بشکه‌ای صادرات دارد. وزیر نفت درباره مقدار فروش نفت ایران اظهار کرد: فروش امسال کشور حدود ۴۰میلیارد دلار است که وصول بخشی از آن در سال آینده خواهد بود و براساس برآوردها و با احتساب هر بشکه نفت ۵۵ دلار، سال آینده ارزش صادرات نفت خام و میعانات به ۴۵ تا ۵۰میلیارد دلار خواهد رسید. زنگنه در زمینه وصول مطالبات نفتی ادامه داد: مشکلات بسیار کمی وجود دارد که به دلیل تحریم‌ها هم نیست و مطالبات وزارت نفت گرفته می‌شود.

میلیاردها دلار کمک به توسعه مترو
زنگنه درباره طرح توسعه مترو که وزارت نفت در شورای اقتصاد مطرح کرده است، اظهار کرد: مدت زمان زیادی است که این طرح ارائه شده که براساس هر یک نفر که مترو جابه‌جا می‌کند مبلغی به ازای صرفه‌جویی در میزان سوخت از سوی وزارت نفت برای بازپرداخت ارقام فاینانس شده واریز می‌شود. وی تصریح کرد: در صورت تصویب این طرح، میلیاردها دلار به توسعه مترو در کشور کمک می‌شود. وی درباره برنامه‌های وزارت نفت برای استفاده از موتورهای کم‌مصرف در خودروها اظهار کرد: وزارت نفت از طریق ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید می‌تواند به سازندگان خودروهایی که مصرف سوخت بالایی دارند برای اصلاح خط تولید کمک کند؛ یکی از برنامه‌های وزارت نفت جایگزین کردن تاکسی‌های فرسوده با تاکسی‌های پایه گازسوز است که تاثیر بسیار زیادی در محیط‌زیست، کاهش دی اکسیدکربن، ارتقای فناوری و کاهش مصرف سوخت دارد. زنگنه در زمینه برنامه‌ریزی‌ها برای جهش دوم صنعت پتروشیمی افزود: امسال با اجرای برنامه‌های وزارت نفت و بهره‌برداری از واحدهای آماده، ارزش محصولات پتروشیمی ۶میلیارد دلار بالا می‌رود.


کد مطلب: 36205

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/36205/ضریب-بازیافت-میدان-ها-افزایش-خواهیم

ماین نیوز
  http://www.minews.ir