گروه معادن
 
غول معدنی جهان به دنبال دنیایی بدون کربن
گروه معادن - «بی‌اچ‌پی بیلتون»، بزرگترین شرکت معدنی جهان، حکومت‌ها را دعوت کرده است تا نقش بیشتری در زمینه پروژه‌های جداسازی و ذخیره دی‌اکسید کربن داشته باشند.
 
به گزارش ماین نیوز به نقل از عصرمس، پروژه‌های جداسازی و ذخیره دی‌اکسید کربن که تحت عنوان (Carbon capture and storage (CCS از آن یاد می‌شود، امروز یکی از اصلی‌ترین راهکارهای جهانی برای جلوگیری از گازهای گلخانه‌ای و به‌ویژه دی‌اکسید کربن هستند. این پروژه‌ها در حال حاضر به تنها امید جهانیان برای جلوگیری از گرم شدن کره زمین تبدیل شده‌اند. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی «ماینینگ» حالا بی‌اچ‌پی بیلتون، پیشقدم شده و از سایر کشورها خواسته است که برای جلوگیری از انتشار دی‌اکسیدکربن بیشتر در هوا تلاش کنند.

«فیونا وایلد»، مدیر تغییرات آب‌وهوایی این شرکت می‌گوید که بی‌اچ‌پی تلاش در این جهت را یکی از راه‌های کاهش گازهای گلخانه‌ای در سطح جهانی و جلوگیری از تغییرات آب‌وهوایی و همچنین حمایت از میلیون‌ها شغل می‌داند.

یکی از مهم‌ترین روش‌های جمع‌­آوری و ذخیره‌سازی دی‌اکسید ‌کربن (CCS) استفاده از مخازن و سازندهای طبیعی است. در حال حاضر پیشرفت‌های زیادی در این زمینه به وقوع پیوسته است و بزرگ‌ترین پروژه‌های CCS جهان تحت عنوان «پترا نوآ» در تگزاس برای یک نیروگاه تولید برق با ساخت مخازن و سازندهای جمع‌آوری دی‌اکسید کربن اجرا شده است. با این حال به گفته وایلد این تلاش‌ها هنوز کافی نیست و صنایع و حکومت‌ها باید تلاش بیشتری در این زمینه داشته باشند. وایلد همچنین گفت: «اگرچه پروژه‌های CCS و فرآیندهای آن‌ها در سال‌های اخیر پیشرفت زیادی داشته است، اما نیاز است این پروژه‌ها به‌لحاظ اقتصادی نیز ثبات داشته باشند.» مدیر تغییرات آب‌وهوایی بی‌اچ‌پی معتقد است در حال حاضر چالش‌هایی بر سر راه صنایع معدنی برای اجرای پروژه‌های CCS وجود دارد. به گفته او: «صنایع نیازمند همراهی حکومت‌ها هستند تا بتوانند پروژه‌های زیست‌محیطی جمع‌آوری دی‌اکسید کربن را تبدیل به پروژه‌های اقتصادی کنند.»

بی‌اچ‌پی بیلتون خود در سال‌های گذشته با همراهی دانشگاه «پکینگ» چین، به دنبال راه‌حل‌هایی است که ازطریق آن‌ها بتواند پروژه CCS را در صنعت فولاد چین اجرا کنند. این شرکت همچنین 1.47 میلیارد دلار در یک پروژه CCS سرمایه‌گذاری کرده است که در کانادا قرار دارد. این اولین پروژه جهان برای کنترل گازهای ناشی از صنعت زغال‌سنگ در سطح تجاری و صنعتی است.

آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید انتشار کربن در سطح جهان به‌طور متوسط 2.3 درصد در بین سال‌های 2003 و 2013 افزایش یافته است. شرکت ملی صنایع مس ایران در یازدهمین دوره همایش بین‌المللی مدیریت سبز، موفق به دریافت گواهی‌نامه محاسبه ردپای کربن ازسوی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور شد. این اولین‌بار در کشور است که یک شرکت موفق به دریافت این گواهی‌نامه می‌شود. براساس این گواهی‌نامه، شرکت مس گام‌های اثرگذاری در زمینه کاهش کربن تولیدی به انجام رسانده است.


منبع:عصرمس
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۱۱
کد مطلب: 36167