گروه معادن مس
 
اشتهای چین به مس، دنیا را درمی‌نوردد
گروه معادن >مس - تازه‌ترین آمار منتشرشده از واردات مس در چین در سال گذشته میلادی، نشان از افزایش واردات کنسانتره مس در این کشور دارد. چین برای وارد کردن این میزان مس، تمام دنیا را زیر پا گذاشته است؛ از شیلی و پرو در امریکای لاتین گرفته تا افغانستان.
 
به گزارش ماین نیوز به نقل از عصرمس، چین در هفته گذشته آمار واردات مس خود در سال گذشته را منتشر کرد. براساس این آمار، واردات کنسانتره مس این کشور از امریکای لاتین در سال 2016 میلادی با جهش بی‌سابقه‌ای روبه‌رو شده است.

«بیزینس اینسایدر» در گزارشی با اشاره به این آمار نوشته است در این سال، واردات چین از شیلی نسبت به سال 2015 با 26.7 درصد رشد به 4.47 میلیون تن رسیده. در سال 2015 نیز نسبت به سال قبل‌تر واردات کنسانتره مس از شیلی 27 درصد رشد داشت که نشان از علاقه چینی‌ها به مس شیلی دارد. این درحالی است که شیلی در هفته‌های گذشته با اعتصاب در بزرگ‌ترین معدن و اصلی‌ترین تولیدکننده مس خود روبه‌رو بوده. معدن مس اسکوندیدا درحالی وارد هفته سوم اعتصاب 2500 کارگر خود می‌شود که آخرین پیشنهادهای شرکت «بی‌اچ‌پی بیلتون»، سهامدار اصلی اسکوندیدا برای خاتمه اعتصاب مورد قبول کارگران معترض قرار نگرفته است.

در کنار این، باید به واردات مس چین از کشور پرو نیز اشاره کرد. براساس آمار منتشرشده از واردات چین پس از شیلی، پرو دومین کشور صادرکننده مس به این کشور است. در سال 2016 چین از پرو 4.61 میلیون تن مس وارد کرده است. به‌طور کلی، واردات چین از پرو و شیلی بیش از 55درصد از کل واردات کنسانتره مس این کشور را تشکیل می‌دهد.

اشتهای چین به مس سایر نقاط دنیا، تنها محدود به واردات نیست بلکه امروز چین در بسیاری از پروژه‌های استخراج و فرآوری مس حضور دارد. چین در حال حاضر در پروژه‌های Toromocho و Las Bambas که در امریکای جنوبی و بر کمربند پرذخیره آند قرار دارند، حضور دارد. اگرچه واردات گسترده مس توسط چین، خبر خوشی برای بازار مس است؛ با این حال بسیاری معتقدند میل سیری‌ناپذیر چین به مس نباید باعث آسیب زدن به کشورهایی باشد که به سرمایه‌گذاری در آن‌ها دست زده است.

یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های چینی در زمینه گسترش استخراج مس، مربوط به معدن مس عینک افغانستان است. طرح عملیاتی بهره‌برداری از معدن مس عینک که دومین ذخیره مس جهان را در خود دارد، از سال 2008 تاکنون به تعویق افتاده است. شرکت چینی China Metallurgical Group) MCC) که در سال 2008 قراردادی 30ساله برای بهره‌برداری از این معدن منعقد کرده، هنوز مطالعات امکان‌سنجی خود را به دولت افغانستان تحویل نداده است تا مشخص شود آیا این شرکت برای آسیب نزدن به سایت‌های باستانی اطراف معدن و نیز محیط‌زیست افغانستان فکری کرده یا نه؟

با این حال، هفته جاری با خبری آغاز شد درباره تصمیم شرکت MCC برای شروع کار در این معدن، به‌رغم آسیب‌های احتمالی که به محدوده باستانی معدن وارد خواهد شد. شبکه خبری «سی‌ان‌بی‌سی» در گزارشی با اشاره به مستندی با عنوان «مس عینک را نجات دهیم» که در این زمینه منتشر شده، این خبر را اعلام کرده است. این شبکه خبری همچنین از «ذبیح‌الله سروری»، سخن‌گوی وزارت معادن و نفت افغانستان از صحت این خبر پرسیده است. سروری در پاسخ، انجام هرگونه عملیات در این معدن را منوط به تکمیل مطالعات امکان‌سنجی کرده است. اما براساس مستند «مس عینک را نجات دهیم» تاکنون مناطق کوهستانی سایت و دیوارهای اطراف مناطق مس عینک تخریب شده‌اند. اگرچه تمام بقایای باستان‌شناسی ازجمله مواد عصر برنز باقی مانده است. منطقه معدن مس عینک، یکی از مناطق ثبت‌شده در میراث جهانی یونسکو است و تخریب آثار باستانی موجود در آن، تبعات غیرقابل برگشتی به‌دنبال خواهد داشت.

چین که در سال‌های گذشته به‌خاطر کاهش رشد اقتصادی خود، مصرف مس را کاهش داده بود، حالا با اجرای برخی طرح‌های زیرساختی و زیست‌محیطی، تحرکی به رشد اقتصادی خود داده است که به‌تبع بر بازار مس هم در ماه‌های اخیر اثرگذار بوده. با این حال، نگرانی‌ها نسبت به برخی طرح‌های سرمایه‌گذاری این کشور در سایر کشورها هنوز پابرجاست.


منبع:عصرمس
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۳
کد مطلب: 36145