گروه معادن
 
سرمایه‌گذاری معدنی بخش خصوصی امریکا بر روی ماه
ماموریت ناممکن، ممکن می‌شود؟
گروه معادن - «مون‌اِکسپِرِس»، «دیپ‌اسپِیس‌اینداستریز»‌ و «پِلَنتری‌ریسورسِز» شرکت‌های خصوصی هستند که برای دستیابی به امکان استخراج مواد معدنی از اجرام آسمانی و فضای خارج از زمین در تلاشند.
 
به گزارش ماین نیوز، در بین این ۳ شرکت مون‌اِکسپرس ۲۰ میلیون دلار دیگر به سرمایه‌گذاری شخصی خود در این زمینه افزود تا بتواند در ۱۱ ماه آینده و پایان امسال میلادی به این موفقیت برسد که هم به ثروت تریلیون دلاری که در ذخایر معدنی انباشته در ماه موجود است، دست یابد، هم جایزه ۲۵میلیون دلاری «گوگِل‌ایکس‌پرایز» را به‌دست آورد – این جایزه به نخستین شرکت خصوصی که روی ماه فرود آید، وعده داده شده - و هم دورانی جدید را در تاریخ فضانوردی جهان رقم بزند.شرکت خصوصی مون اِکسپِرِس در امریکا ۲۰ میلیون دلار دیگر به سرمایه خصوصی خود اضافه کرد تا نخستین ماموریت یک مجموعه غیردولتی به ماه در طول تاریخ تا اواخر امسال میلادی (دی ۱۳۹۶) از سوی این شرکت انجام شود و مالکان میلیاردر آن را به ثروت تریلیون دلاری برآمده از حجم انبوه ذخایر مواد معدنی موجود در آن نزدیک‌تر کند. مون‌اکسپرس نخستین شرکت خصوصی است که موفق به دریافت مجوز دولتی برای سفر به فضایی فراتر از مدار زمین شده است.

براساس اطلاعات منتشر شده در این خبر که ۳۱ ژانویه (۱۲ بهمن) منتشر شد، با افزودن این مبلغ میزان کلی سرمایه‌گذاری خصوصی که صرف این طرح شد به ۴۵ میلیون دلار می‌رسد که شامل مبالغ مربوط به دیگر مجموعه‌های سرمایه‌گذار مانند «صندوق سرمایه‌گذاران پیتر تِیل»، «کولوبورِیتیو فاند» و «اوتودِسک» نیز می‌شود. آنچه می‌تواند انگیزه بیشتری به سرمایه‌گذاران برای سپردن سرمایه در این بخش بدهد، تغییری است که دونالد ترامپ در گروه ناسا (سازمان ملی هوانوردی و فضایی امریکا) داده و در آن افرادی مانند «چالز میلر» و «کریس شانک» را در تیم جدید ناسا منصوب و علاوه بر آنها «برایدن استاین» را به عنوان نامزد پیشتاز برای سمت مدیرعاملی ناسا معرفی کرده است.

همه حمایت‌های مالی، به سرمایه‌گذاری برای بهره‌برداری تجاری از اجرام فضایی (شامل سفر به ماه) منتهی می‌شود که اگر کاوشگر جدید قمری ام‌یکس۱‌ از شرکت مون‌اکسپرس موفق به این کار شود، نه تنها جایزه ۲۰ میلیون دلاری «گوگِل‌لونارایکس‌پرایز» را می‌برد، بلکه آغازگر یک عصر جدید در اکتشاف فضایی - آن هم از سوی یک شرکت خصوصی - می‌شود. تاکنون تنها ماموریت‌های فضایی که پشتوانه مالی دولتی داشته‌اند، از ایالات متحده امریکا، چین و روسیه روی ماه فرود آمده‌اند. سال گذشته میلادی (۲۰۱۶) دولت ایالات متحده قانونی تاریخی وضع کرد که براساس آن به شرکت‌های خصوصی اجازه داده می‌شد با مشاوره با اداره هوانوردی امریکا، کاخ سفید، وزارت امور خارجه و ناسا در اکتشاف تجاری صلح‌آمیز از ماه شرکت داشته باشند. و حالا چالشی که مون‌اکسپرس به عنوان شرکت پیشتاز در این زمینه با آن رو به رو است، هماهنگی با الزاماتی است که برای دریافت جایزه ایکس‌پرایز باید با آنها کنار بیاید، از جمله ایجاد فضای فرود فضاپیما بر ماه یا سیاره‌های دیگر به طور امن و آرام و بدون صدمه به ناو یا سرنشینان، سفر ۵۰۰ متری به سراسر سطح سیاره و فرستادن فیلم و عکس با کیفیت بالا به زمین که همه این کارها باید قبل از پایان امسال میلادی انجام شود.

«ناوین جین» یکی از موسسان و رییسان مون‌اکسپرس در این‌باره می‌گوید: این شرکت اکنون همه سرمایه‌ای را که برای فرود آوردن فضاپیمای رباتیک کوچک خود بر سطح ماه در ماه نوامبر یا دسامبر ۲۰۱۷ (آذر یا دی ۱۳۹۶) به آن نیاز دارد، در اختیار دارد و از این سفر فضایی اهداف دوگانه‌ای را دنبال می‌کند؛ یکی استخراج مواد گرانبهایی مانند هلیوم۳، طلا، فلزات گروه پلاتینیوم، فلزات نادر زمینی و آب از اجرام آسمانی و دیگری کمک به پژوهشگران در توسعه دارایی‌های فضایی بشر برای نسل‌های آینده. استخراج هلیوم۳ می‌تواند تاثیر چشمگیری بر سلامت زمین و محیط‌زیست داشته باشد.

هلیوم۳ منبعی پاک و عاری از رادیواکتیو از انرژی است که می‌تواند انرژی مورد نیاز برای رآکتورهای سوخت هسته‌ای را تامین کند. از نظر تئوری، مقدار کوچکی از این ماده برای تامین سوخت پاک و کافی در انرژی‌رسانی به کل صنایع کافی است، اگر نگوییم به کل سیاره. به همین دلیل چینی‌ها هم اعلام کرده‌اند که تصمیم به استخراج هلیوم۳ از ماه دارند. طرح دیگر ذخیره آب بر سطح ماه است که پس از آن هیدروژن واکسیژن موجود در آب از هم جدا و در تامین سوخت موشک‌هایی که در ماموریت‌های مربوط به اعماق بیشتر فضا و سیاراتی فراتر از ماه به کار می‌آیند، استفاده می‌شود و ماه می‌تواند جایگاهی برای تامین سوخت فضاپیما باشد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۲۵
کد مطلب: 36108
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت