گروه معادن مس
 
مجری پروژه احداث کارخانه پالایشگاه خاتون‌آباد مطرح کرد:
رشد تولید و اشتغال‌زایی، دو دستاورد پالایشگاه خاتون‌آباد
گروه معادن >مس - پالایشگاه خاتون‌آباد به‌منظور تولید مس کاتدی گرید LME A با ظرفیت 200 هزار تن در سال و ایجاد اشتغال‌زایی در استان کرمان در حال احداث است.
 
به گزارش ماین نیوز، به نقل از مس پرس، مهندس «احمد محمدی دهج» مجری پروژه احداث کارخانه پالایشگاه خاتون‌آباد با بیان این مطلب و با اشاره به این‌که پالایشگاه مس خاتون‌آباد در دو فاز در 30 کیلومتری شرق شهربابک و 50 کیلومتری غرب سرچشمه در حال احداث است، گفت: این پروژه در کنار کارخانه ذوب خاتون‌آباد و برای تکمیل چرخه تولید مس، با ظرفیت مصرف 246 هزار تن مس آندی در سال که منجر به ایجاد ظرفیت برای 200هزار تن مس کاتدی می‌شود، در نظر گرفته شده است.

وی با بیان این‌که پروژه پالایشگاه در دو فاز 100هزار تنی در حال احداث است، اظهار داشت: تولید آزمایشی فاز اول این پروژه در بهمن‌ماه 1394 شروع شد و پایان آذرماه 1395 با ظرفیتی بالاتر از ظرفیت اسمی برای بهره‌برداری تحویل موقت شد و فاز دوم آن نیز در حال تکمیل مراحل ساخت است و تاکنون 92درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

وی افزود: میزان تولید آزمایشی مس کاتدی در فاز اول پروژه از بهمن‌ماه 1394 تاکنون بالغ بر 50هزار تن است.
مجری پروژه احداث کارخانه پالایشگاه خاتون‌آباد درباره تأثیر این پروژه بر اشتغال‌زایی استان گفت: میزان اشتغال‌زایی مستقیم هردو فاز 200 نفر بوده که هم‌اکنون فاز اول آن با 167 نفر نیرو مشغول به فعالیت است.

محمدی با تأکید بر این‌که در احداث این کارخانه، از آخرین تکنولوژی تولید مس کاتدی (ISA) در دنیا استفاده شده و در روش اجرای پروژه نیز براساس مطالعات، استفاده از کاتد دائمی stainless steel انتخاب شده است، درباره دلایل انتخاب این روش گفت: از آن‌جا که مس حاصل از تصفیه حرارتی دارای خلوص کافی برای بسیاری از کاربردها، به‌‌ویژه مصارف الکتریکی نیست؛ بنابراین، باید تحت فرآیند تصفیه تکمیلی قرار گیرد و بدین‌منظور روش الکتروشیمیایی در احداث این پالایشگاه مورد استفاده قرار گرفت.

مجری پروژه احداث کارخانه پالایشگاه خاتون‌آباد با بیان این‌که با استفاده از این روش، هم کیفیت تولید کاتدی افزایش می‌یابد و هم تأثیرات زیست‌محیطی آن به صفر می‌رسد، گفت: این پالایشگاه در جهت رعایت ملاحظات زیست‌محیطی و کاهش آلودگی‌ها، به نحوی طراحی شد که هیچ‌گونه آلاینده‌ای از سیکل تولید آن وارد محیط‌زیست نشده و کلیه پساب‌ها به شکل (Zero effluent) مناسب تصفیه خواهد شد.

منبع:مس پرس
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۳
کد مطلب: 36015