گروه معادن فلزات گرانبها
 
گروه جی‌اف‌ام‌اس از شرکت تامسون رویترز پیش‌بینی کرد
تولید جهانی طلا رو به کاهش است
گروه معادن >فلزات گرانبها - گروه جی‌اف‌ام‌اس از شرکت امریکایی تامسون رویترز برآورد می‌کند که ذخیره طلا در ۴ماه آخر سال ۲۰۱۶میلادی رو به کاهش بوده و این نتیجه نشان می‌دهد که از سال ۲۰۰۸میلادی تاکنون، سال گذشته نخستین سال تقویمی است که برای طلا رو به افت بوده است.
 
به گزارش ماین نیوز، جی‌اف‌ام‌اس، یکی از مشاوران برجسته اقتصادی در زمینه فلزات گرانبها، به ویژه در زمینه پژوهش در حیطه بازار جهانی طلا، نقره، پلاتینیوم، پالادیوم و مس به شمار می‌آید. تحلیلگران جی‌اف‌ام‌اس به طور منظم در کنفرانس‌ها و سمینارهای بین‌المللی حضور دارند و نظر آنها درباره فلزات گرانبها و کالاهای معدنی در رسانه‌ها نقل می‌شود.

براساس بررسی جی‌اف‌ام‌اس درباره ذخایر معدنی طلا، تولید این فلز گرانبها حدود ۲۲ تن یا ۳ درصد در مقایسه با سال پیش افت کرد و مقدار تولید آن در چهار ماه سوم ۲۰۱۶میلادی به مجموع ۸۲۷ تن رسید. بنابر پیش‌بینی جی‌اف‌ام‌اس، در چهار ماه چهارم ۲۰۱۶میلادی نیز میزان تولید طلا نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته کاهشی بوده و به ۸۰۱ تن خواهد رسید. این رقم افت ۲ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین در طول ۴ماه سوم سال گذشته (بیشتر شرکت‌ها هنوز اطلاعات ۴ماه چهارم را منتشر نکرده‌اند)، افریقا و اقیانوسیه تنها قاره‌هایی بودند که دستاورد آنها در این سال نسبت به سال پیش از آن (۲۰۱۵) بیشتر عنوان شده و مقدار تولید آنها به ترتیب ۶ تن و ۱ تن بود.

در مقایسه ۴ماه سوم ۲۰۱۶میلادی (از مه تا اوت برابر با اواسط اردیبهشت تا اواسط شهریور ۱۳۹۵) با همین بازه زمانی در ۲۰۱۵میلادی، آسیا بیشترین افت تولید را داشت و رقم این افت را ۱۵تن اعلام کرد که بیشتر این کاهش به بزرگ‌ترین تولیدکننده فلزات جهان(چین) برمی‌گردد. این ضرر ۱۵تنی بیش از هر عامل دیگری به تعلیق عملیات معدنکاری در برخی از معادن در استان‌های شاندوگ، شان‌سی و شین‌جیانگ مربوط است.

بخشی دیگر از تقصیرات هم شامل سختگیری در ایمنی و مقررات زیست‌محیطی می‌شود و همه اینها همراه با کاهش فعالیت عملیات کوچک‌مقیاس معدنی است که از تمدید نشدن مجوز آنها ناشی می‌شود. جی‌اف‌ام‌اس تولید طلا را در اروپا کاهشی می‌داند و رقم این کاهش را ۳ تن و رقم تولید طلا در اروپا را در ۴ماه سوم سال ۲۰۱۶ میلادی ۱۲۶ تن اعلام می‌کند. این تیم پژوهشی در ادامه، میزان افت تولید طلا در این بازه زمانی در امریکای شمالی را ۹ تن کمتر از سال گذشته می‌داند و مکزیک را به عنوان متهم اصلی این رویداد معرفی می‌کند. کاهش میزان تولید مکزیک در ۴ماه سوم سال ۲۰۱۶میلادی نسبت به همین بازه زمانی در ۲۰۱۵ برآمده از کم‌عیاری کانی‌های آن است که از ۱/۰۸ تن در ۴ماه سوم سال ۲۰۱۵میلادی به ۰/۶۹ تن در ۴ماه سوم سال ۲۰۱۶میلادی رسید. کاهش تولید طلا در منطقه کورتز در ایالت کلورادوی امریکا به ۲ تن در ۴ماه سوم سال ۲۰۱۶میلادی رسید که در مقایسه با ۴ماه سوم سال ۲۰۱۵میلادی افت داشت و علت آن هم مانند آنچه در مکزیک روی داد پایین رفتن عیار کانی‌ها بود. مجموع تولید طلا در قاره امریکای جنوبی در ۴ماه سوم سال ۲۰۱۶میلادی ۱۳۹ تن بود که در مقایسه با ۴ماه سوم سال ۲۰۱۵میلادی با ۳ تن افت تولید رو به رو شد و این افت به دلیل کاهش استخراج و فرآوری در معدن یاناکوچا در پرو و کاهش ذخایر نزدیک به سطح در معدن سرونگرو در آرژانتین بوده است. جی‌اف‌ام‌اس خروجی طلای افریقا را افزایشی اعلام کرد و رقم تولید آن را در ۴ماه سوم سال ۲۰۱۶ میلادی ۶تن دانست، همچنین براساس این گزارش در ادامه توصیف وضعیت تولید طلا در افریقا، تولید معدن طلای نورس مارا در تانزانیا در ۴ماه سوم سال ۲۰۱۶ میلادی افزایش چشمگیری داشت.

معدن سوکاری در مصر نیز در ۴ماه سوم سال ۲۰۱۶میلادی نسبت به ۴ماه سوم سال ۲۰۱۵میلادی افزایش تولید یک تنی را تجربه کرد. در نهایت اقیانوسیه در ۴ماه سوم سال ۲۰۱۶ میلادی نسبت به همین بازه زمانی در سال پیش از آن یک تن بیشتر طلا تولید کرد و رقم تولید آن به ۸۸ تن رسید. حجم محصول افزایشی معدن کادیا در استرالیا به تنهایی یک تن بود. این گزارش همچنین می‌افزاید در سال جاری میلادی (۲۰۱۷) پروژه‌های کمی در مرحله آغاز به کار هستند و آنهایی هم که در کوتاه مدت قرار است شروع به کار کنند، در مقیاس کوچک فعالیت دارند. بنابراین چشم‌انداز جی‌اف‌ام‌اس برای آینده طلای جهان حاکی از یک رویه نزولی چندساله است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۵۵
کد مطلب: 36009
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت