گروه معادن مس
 
حسن‌پور در گفت‌وگو با ماین نیوز:
شرکت مس به تعهدات خود عمل کرده است
انتقادات از شرکت مس نابجاست/تغییر پیاپی مدیران مضر است
گروه معادن >مس - نماینده مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی گفت: شرکت ملی مس به تمامی تعهدات خود عمل کرده و بنده موضوع سوءمدیریت در این مجموعه را قبول ندارم.
 
شهباز حسن پور در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به اینکه شهرستان سیرجان و بردسیر در حال تبدیل شدن به یکی از قطب‌های اصلی فولاد کشور هستند، افزود: این شهرستان بیش از ۴۵ درصد معادن سنگ‌آهن را در اختیار دارد. از سوی دیگر حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد معادن مس نیز در استان کرمان قرار دارد.

حسن‌پور با اشاره به پروژه‌های صنایع معدنی در منطقه بردسیر و سیرجان و موضوع محیط زیست اظهار کرد: بدون شک زمانی که یک کشور به دنبال صنعتی شدن است باید عوارض آن را بپذیرد و در کنار آن هر کسی باید وظیفه خود را به درستی انجام دهد.

وی تصریح کرد: یک درصد از درآمد معدن مس تحت عنوان آلایندگی به شهرداری‌ها و دهداری‌های استان باید داده شود. حال باید دید از این یک درصد که رقم قابل توجهی است، چه اندازه در حوزه محیط‌ زیست هزینه شده است.

حسن‌پور با بیان این مطلب که در بحث محیط‌ زیست همه مقصر هستیم، افزود: اگر به دنبال محیط‌ زیست پایدار هستیم نباید تنها به شعار اکتفا کرد. باید دید پولی که به شهرداری‌ها و دهداری‌ها داده شده است، آیا در محیط‌ زیست هزینه شده یا خیر. اگر پاسخ ما منفی است چرا با این موضوع برخورد نشده است. همچنین باید دید که در این رابطه دستگاه‌های نظارتی چه اقداماتی انجام داده‌اند.

وی ادامه داد: ما به دنبال حل مشکل بیکاری هستیم اما تا زمانی که صنعتی نباشد و معدنی کشف نشود نمی‌توان این مشکل را حل کرد. این در حالی است که ما یک استان خشک کویری بوده که کشاورزی مزیت اصلی در این استان محسوب نمی‌شود در حالی که ۹۰ درصد آب استان صرف کشاورزی و ۶ درصد آن صرف شرب و کمتر از ۴ درصد در صنعت مصرف می‌شود. حال چطور می‌توان تمامی خواسته‌ها را از صنعت بخواهیم. باید دید ۹۰ درصد آب مصرف شده در کشاورزی چه میزان اشتغال ایجاد کرده است.

نماینده مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی گفت: بخش کشاورزی با این میزان آب مصرفی تنها حدود ۲۰ درصد اشتغال کرمان را به خود اختصاص داده است اما این رقم در حوزه صنعت بیش از ۲۰ درصد اشتغال‌زایی به همراه داشته است. در نتیجه در بحث توسعه باید به دنبال توسعه متوازن بود.

حسن‌پور با اشاره به اینکه صنعت نیز باید به وظیفه خود عمل کند، اظهار کرد: یکی از وظایف اصلی مدیران در صنعت توجه به مسائل اجتماعی مردم است.

وی گفت: خوشبختانه تعامل خوبی را با صنایع مس و فولاد منطقه داشته و آنها نیز تا حد توان همکاری‌های نسبتا خوبی داشته و اجرایی کرده‌اند. البته هیچ پروژه‌ای بدون اشکال نخواهد بود و بی‌شک در کنار زیبایی‌هایی که خلق شده چند ایراد اساسی وجود دارد که باید آنها را برطرف کرد.

حسن‌پور با اشاره به نشست‌هایی که با مدیران گل‌گهر، مس و استاندار کرمان بیان کرد: تلاش ما این بود تا وظایف اجتماعی این مدیران یادآوری شود. آنها نیز همکاری خوبی در این زمینه داشته است. البته نباید فراموش کرد یکی از مجوزهای لازم برای احداث یک واحد صنعتی در منطقه مجوز محیط‌ زیست است.

وی درباره موضوعات مطرحی همچون سوءمدیریت در شرکت مس و اعتراض کارگران، گفت: بنده این موضوعات را قبول ندارم زیرا مس به تعهدات خود در قبال پرداخت حق یک درصدی عمل کرده‌ است. نمی‌توان اعتراض چند کارگر را به عنوان اعتراض همه کارگران حساب کرد.

نماینده مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی افزود: ما برای تولید موفق باید آرامش را برای مدیران خود به ارمغان داشته باشیم.

حسن‌پور اظهار کرد: نمایندگان مجلس چون کار اجرایی انجام نمی‌دهند به راحتی انتقاد می‌کنند. اگر خود را جای یک مدیر اجرایی بگذاریم که پایان ماه باید به ۱۰ هزار نفر حقوق بدهد در حالی که کشور همچنان درگیر مشکلات مربوط به تحریم‌ها است. در چند سال گذشته قیمت مس به یک دوم رسید، اما برای موفقیت یک شرکت بورسی در نخستین گام باید ثبات در مدیریت را تضمین کنیم. یکی از بزرگترین شرکت‌های ما شرکت شستا است که هرچند وقت یک بار مدیر آن را تغییر داده‌ایم. حال می‌توان انتظار موفقیت از این شرکت داشت؟

وی معتقد است: برای ارزیابی یک مدیر صنعتی باید ۱۰ سال به او زمان داد.

حسن‌پور گفت: در انتصاب یک مدیر باید شایسته‌سالاری و سوابق گذشته او را در نظر داشت و پس از انتصاب از او حمایت کنیم. امروز در تمام دنیا قابل مشاهده است، ثبات در مدیریت منجر به موفقیت بیشتر آن شرکت خواهد شد.

وی افزود: بنده معتقد هستم یکی از فاکتورهای موفقیت، آرامش در مجموعه‌های صنعتی است.

نماینده مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به افتتاح پروژه گندله‌سازی گل‌گهر، اظهار کرد: خوشبختانه با افتتاح این پروژه کشور از واردات گندله بی‌نیاز شد و خبر خوش دیگر آن است که گندله سوم با ظرفیت 2.5 در منطقه صنعتی معدنی گل‌گهر توسط هلدینگ خاورمیانه با سرمایه‌گذاری بانک پاسارگاد به زودی به بهره‌برداری خواهد رسید. جا دارد از سه بانک سپه، تجارت و پاسارگاد در بحث سرمایه‌گذاری فولاد تشکر کرد. همچنین در بحث انتقال آب خلیج‌فارس نیز بانک کشاورزی یکی از شرکای اصلی این پروژه است.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری نژاد
تاریخ انتشار : جمعه ۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۳۱
کد مطلب: 35926