گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
رضایی مقدم در گفت‌وگو با ماین نیوز هشدار داد:
احتمال وابستگی آلومینیومی ایران به عربستان در آینده!
توسعه صنعت آلومینیوم بدون سرمایه‌گذاری خارجی غیرممکن است
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - مدیرعامل شرکت گروه کارخانه‌های تولیدی نورد آلومینیوم گفت: امروز نیازمند استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی هستیم زیرا سرمایه‌های داخلی توان پاسخگویی به توسعه صنعت آلومینیوم را ندارند.
 
حسنعلی رضایی مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز درباره نمایشگاه آلومینیوم 2016 آلمان که اخیرا در دوسلدورف برگزار شد، اظهار کرد: نمایشگاه بسیار خوبی بود و در حاشیه آن با مطالب و نکات مفیدی آشنا شدیم. از سوی دیگر مسائل و مشکلاتی که ما در تولید با آن مواجه هستیم را مطرح کرده و ایده‌های خوبی دریافت کردیم. حال باید روی ایده‌های دریافتی کار شود زیرا معتقدیم این موارد می‌تواند کمک خوبی به ما کرده و در برطرف کردن مشکلات حوزه ریخت، کویل و ورق آلومینیوم موثر خواهد بود.

وی گفت: در این نمایشگاه بیشتر بحث اجرا مطرح بود. ما چگونگی بهره‌برداری با فناوری فعلی را دنبال کردیم و در این بحث‌ها به نکاتی دست یافتیم تا بدون استفاده از تجهیزات اضافی بتوان بهترین بهره‌برداری را داشته‌ باشیم. به عنوان مثال تنظیم درجه حرارت کوره آنیل به چه صورت می‌تواند انجام شود که یکنواختی سطح فلز در محصول را شاهد باشیم. این اتفاق در یکنواختی استحکام محصولات موثر بوده و یکی از نیازهای اصلی مشتریان ما به حساب می‌آید.

رضایی مقدم بیان کرد: سعی ما بر این بود تا با شرکت در این نمایشگاه و در مذاکرات حاشیه آن با افرادی که صاحب ایده و فناوری، مسائلی مطرح شودکه برای ما جالب باشد. نکات بسیار ظریفی در این دیدارها مطرح شد اما باید با همکاران جمع‌بندی در زمینه این نکات داشته و آنها را اجرایی کنیم.

به گفته وی، در بسیاری از موارد در زمینه دانش‌ فنی نیازمند آموزش هستیم. اطلاعات جدیدی که در این نمایشگاه دریافت شد را می‌توان با هزینه‌های کمی اجرا و نتایج خوبی دریافت کرد. شاید مهم‌ترین موضوع در این میان بحث دانش فنی باشد.

مدیرعامل شرکت گروه کارخانه‌های تولیدی نورد آلومینیوم درباره فاصله میان ایران و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و یا حتی ترکیه در صنایع پایین دستی و بالادستی آلومینیوم اظهار کرد: متاسفانه صنایع ما فاصله بسیاری از این کشورها دارد و به نوعی از آنها عقب افتاده‌ایم. در بازدیدی که چند ماه پیش از چین داشتم این موضوع را متوجه شدم و پس از بازگشت از این سفر با همکارانم و هیات مدیره این موضوع را مطرح کردم که ما به عنوان کشوری که ۴۰ سال پیش صنایع مختلفی (همچون نورد) در استان‌های خود داشتیم نتوانسته‌ایم در حال حاضر صنایعی که از سال ۵۰ گذشته فعال بودند را توسعه دهیم. در این رابطه بنده بسیار نگران هستم. عربستان در این زمینه نیز فعالیت‌های بسیار خوبی نسبت به ایران داشته و این موضوع برای صنعت دردناک خواهد بود.

وی ادامه داد: البته با توجه به اینکه بنده در حوزه آلومینیوم فعالیت می‌کنم تنها درباره این حوزه اظهار نظر می‌کنم، در حالی عربستان یک کارخانه با ظرفیت ۴۰۰ هزار تنی را ساخته و حال آن را راه‌اندازی کرده که ما تنها ۳ یا ۴ کارخانه تولید ورق آلومینیوم در کشور داریم که اگر ظرفیت آنها را جمع کنیم به ۵۰ هزار تن در سال نخواهد رسید. متاسفانه ما در این حوزه بسیار عقب مانده‌ایم.

به گفته رضایی مقدم، در گام اول این موضوع نیازمند یک سیاست اقتصادی کلان را می‌طلبد. راه آن هم نکته‌ای است که ریاست جمهوری به آن اشاره می‌کند. در حال حاضر امکان سرمایه‌گذاری داخلی وجود ندارد و باید از سرمایه‌گذاران خارجی استفاده کنیم. چین از این راهکار استفاده کرد. بی‌تردید ۱۰۰ کارخانه در چین با ظرفیت هر کدام ۴۰۰ هزار تن وجود دارد که امروز دنیا را تغذیه می‌کند.

وی اظهار کرد: کشوری صنعتی خواهد بود که صنایع همدیگر را به صورت زنجیروار تغذیه کرده و تامین‌کننده یکدیگر باشند. متاسفانه اگر در کشور یک قطعه‌ای را نیاز داشته باشیم باید آن قطعه را در چین یا آلمان و.... پیدا کنیم. حال نگران هستم فردا برای تامین این قطعات به عربستان برویم. راه این است از امکانات دنیا برای صنعتی شدن کشورمان استفاده کنیم.

براساس گفته‌های رضایی مقدم، صنعتی شدن کشور بدان معنا است که همه صنایع بتوانند زنجیر مانند یکدیگر را تامین کنند. اگر نگاهی به چین داشته باشیم خواهیم دید این کشور نیز این راهکار را پیش گرفته و امروز تمام برند‌های دنیا را در خود جای داده است.

وی ادامه داد: ما نیز این راهکار را پیدا کرده ایم، نشانه آن هم مذاکراتی بود که به سرانجام رسید. متوجه شدیم باید با دنیا ارتباط داشته باشیم و از این ارتباط باید برای رشد اقتصادی کشورمان با مراقبت از منافع ملی استفاده کنیم.

رضایی مقدم درباره آخرین وضعیت نورد در بورس کالا نیز بیان کرد: برای حضور در بازارهای خارجی به دنبال آن هستیم تا ظرفیت خود را بالا برده و در این زمینه باید خود را به دنیا برسانیم. در این رابطه از سرمایه‌گذاران داخل و خارجی دعوت کرده تا با کمک یکدیگر بتوانیم به سطح مناسب کمی و کیفی در تولید دست پیدا کنیم. با توان مالی که در دوران تحریم آسیب دیده‌است امکان‌پذیر نیست به همین دلیل به دنبال سرمایه‌گذار خارجی هستیم تا به ایران آمده و به صورت مشترک برنامه توسعه آینده در نورد سرد و گرم را اجرا کنیم. حداقل سرمایه مورد نیاز برای این کار سرمایه ۴۰۰ یا ۵۰۰ میلیون یورویی خواهد بود. در نتیجه در چنین وضعیتی نیازمند کمک سرمایه‌گذاران خارجی خواهیم بود و باید از ارتباط ایجاد شده استفاده کرده تا بتوانیم با سرمایه‌گذاران خارجی وارد همکاری شویم.

وی اضافه کرد: در ۹ ماهه اول سال ۹۵، استقبال از محصولات ما افزایش داشت. جالب است بدانید در ۶ ماهه نخست سال ما از نظر صادرات بسیار پایین بودیم و شاید در مجموع بیشتر از ۲۰۰ تن صادرات نداشته‌ایم، اما در ۶ ماهه دوم ارتباط‌ها وسیعتر و شرایط ارتباط ما با دنیا بهتر شده است در نتیجه سفارش‌های خوبی برای کشورهای منطقه داریم و پیش‌بینی می‌شود در ۶ ماهه دوم حدود ۱ هزار تن صادرات داشته باشیم. بیشتر بازار صادراتی ما در عراق و بخشی از آن در افغانستان است.

به گفته رضایی مقدم، تولید این کارخانه در ۶ ماهه نخست سال ۹۵، حدود ۷ هزار تن بوده و پیش‌بینی می‌شود با میزان تولید در ۶ ماهه دوم تولید سالانه به بیش از ۱۴ هزار تن برسد.

وی با اشاره به طرح‌ توسعه گفت: به دنبال آن هستیم تا برای اجرای طرح توسعه وسیع با یک سرمایه‌گذار وارد کار شویم. در این زمینه مذاکرات مقدماتی انجام گرفته اما به نتیجه دست نیافته‌ایم.

وی تاکید کرد: بعد از روی کار آمدن ترامپ نگرانی هایی در بازار بورس ایران به‌وجود آمد اما به سمت ثبات در حرکت است و این نگرانی به نحوی در حال برطرف شدن است. البته به نظر بنده این فرصتی است تا روابط با اروپا را توسعه دهیم.

رضایی مقدم اظهار کرد: مصرف آلومینیوم در صنایع مختلف در آینده بسیار جاذبه خواهد داشت زیر محصولی سبک و ارزان است. از آنجا که دنیا هم به سمت کاهش قیمت تمام شده و کاهش وزن محصولات تولیدی در حرکت است در نتیجه صنعت آلومینیوم روز به روز پر مصرف تر از گذشته خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود قیمت در سطح دنیا افزایش یافته و انتظار می‌رود ‌LME به بالا ۱۸۰۰ دلار در تن برسد.

خوشبختانه در تامین مواد اولیه مشکلی وجود ندارد البته مواردی وجود دارد که در تلاش هستیم با مذاکرات و برگزاری جلساتی از طریق سندیکا با تولیدکنندگان بزرگ همچون ایرالکو، هرمزال و المهدی این موارد نیز بر طرف شود و امید است همکاری بسیار خوبی در زمینه تامین مواد اولیه در آینده نزدیک داشته باشیم.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری نژاد
تاریخ انتشار : جمعه ۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۶
کد مطلب: 35925