گروه معادن سنگ آهن
 
جاودانی ملاک در گفت‌وگو با ماین نیوز:
معادن کوچک کنسرسیوم تشکیل دهند
گروه معادن >سنگ آهن - مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی معادن آسیا با اشاره به اینکه دولت در شرایط رکود کمکی به معادن بخش خصوصی نکرد، گفت: در چنین شرایطی سوال اصلی این است که دولت چگونه می‌خواهد در شرایط رونق نسبی با وضع عوارض صادراتی عملا جلوی فعالیت معادن را بگیرد.
حسین جاودانی ملاک در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز افزود: وضع عوارض صادراتی روی همه معادن به هیچ وجه منصفانه نیست.

او تاکید کرد: عرضه محصول تولیدی معادن بخش خصوصی در بورس اقدامی مثبت است، اگر قیمت‌ها برابر قیمت بازار جهانی باشند، آنگاه فولادسازان داخلی با مشکل خرید گران‌تر سنگ آهن مواجه می‌شوند.

متن گفت‌وگوی خبرنگار ماین نیوز با حسین جاودانی ملاک، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی معادن آسیا در ادامه آمده است:

نظر جنابعالی درباره برنامه وزارت صمت برای اعمال عوارض روی صادرات سنگ آهن از ابتدای سال آینده چیست؟

نوسانات قیمت جهانی اجازه وضع عوارض را نمی‌دهد مگر دولت محترم در زمان زیان دادن معادن خصوصی به آنها کمک کرده که در زمان رونق به محصول آنها عوارض ببندد. عوارض یکسان هم برای معادن نیمه شمالی و جنوبی کشور منصفانه نیست به دلیل هزینه‌های حمل متفاوت حداقل استان به استان تصمیم وضع عوارض بگیرند بهتر است. (نیاز به محاسبه قیمت تمام شده و حمل دارد در هر معدن دارد). فروش به خریداران داخل با توجه به پرداخت بسیار دیر آنها و بلوکه شدن سرمایه در گردش معادن بخش خصوصی آنها را ناچار به صادرات محصول می‌کند و غیر از این طریق بخشی از این معادن خصوصی زنده نمی‌مانند.

نظر جنابعالی درباره عرضه سنگ آهن در بورس کالا چیست؟

عرضه محصول تولیدی معادن بخش خصوصی در بورس اقدامی مثبت است، اگر قیمت‌ها برابر قیمت بازار جهانی باشند، آنگاه فولادسازان داخلی با مشکل خرید گران‌تر سنگ‌آهن مواجه می‌شوند.

برای تکمیل زنجیره تولید فولاد چه پیشنهادی دارید؟

معادن کوچک مقیاس بخش خصوصی در هر استان کشور با تشکیل کنسرسیوم تامین سنگ آهن، اقدام به سرمایه‌گذاری برای تولید کنسانتره کنند به شرطی که زیربناها برای انجام آن فراهم باشد، مثل آب، برق و ... و کمک‌های دولتی برای سرمایه‌گذاری.

عملکرد معاونت معدنی وزارت صمت را چطور می‌بینید و چه نمره‌ای به آن می‌دهید؟ به ویژه عملکرد معاونت معدنی در قبال معدنکاران خصوصی؟

همکاران معادن در وزارت صنعت با اهداف کنترل و نگهداشتن سطح تولید پایین و برابر پروانه‌های بهره‌برداری در معادن بخش خصوصی عمل می‌کنند هیچ اقدام تشویقی برای معادنی که مقررات را پذیرفته و به آنها عمل می‌کنند وجود ندارد. فقط تنبیه در قبال کسانی که بیشتر از پروانه بهره‌برداری تولید می‌کنند، دیده می‌شود. تحمیل هزینه‌های اضافی و دریافت حقوق دولتی علی‌الحساب و پیشاپیش هم را باید به آن اضافه کرد برای معادن بخش خصوصی خیلی محدودیت تعریف شده است. نیت آنها خیر است ولی نتیجه اقدامات برای همه معادن بخش خصوصی منفی است. نمونه برای دریافت مجوز تولید کم‌عیار از ماه اردیبهشت 95 تا دی ماه منتظر شدیم هنوز مجوز خروج محصول صادر نشده است.

مهم‌ترین موانع تشکیل کنسرسیوم بین معادن خصوصی را چه می‌دانید؟

الف) کنسرسیوم‌ها باید برای هر استان تعریف شوند و یا حداقل در چند استان هم‌جوار اگر محصول مشابه معدنی داشته باشند، شکل کشوری آن پاسخگوی کار نیست.
ب) سرمایه کافی در بخش خصوصی برای ایجاد زنجیره تولید بعدی کافی نیست و باید کمک شوند. کمک‌های آموزشی و حقوقی هم ضروری است. فرهنگ ایجاد کنسرسیوم و آموزش مالکان بخش خصوصی از ضروریات تشکیل کنسرسیوم است.
ج) تغییر دائم مقررات و قوانین و ایجاد دلهره در سرمایه‌گذاران به دلیل عملکرد فعلی و قبلی مسئولان در وزارت صنعت و بی‌اطمینانی سرمایه‌گذار به آینده تولید از مهمترین موانع است. چه کسی تضمین می‌کند دو سال دیگر وضع عوارض بیشتر روی کنسانتره و ... صورت نگیرد.
د) دولتیان محترم اگر می‌خواهند، بخش خصوصی در اقتصاد کشور قدرت بگیرد باید، باید، باید چشم دیدن سود بردن آنها را هم داشته باشند. با توجه به اینکه این سود مجددا در داخل کشور به سرمایه تبدیل می‌شود.

مهمترین موانع توسعه کسب و کار سنگ آهن در چند سال گذشته چه بوده است؟

تغییرات شدید در محاسبه حقوق دولتی عدم وجود مقررات روشن و حتی سوءاستفاده برخی از همکاران دولتی در زمینه محیط زیست و اکتشاف و معرفی نکردن معادن نمونه برای آموزش معادن بخش خصوصی توجیه نبودن بعضی از همکاران وزارت صنعت به نحوه برداشت و روش کار در معادن بخش خصوصی و خواسته‌های نشدنی و گاها متناقض و محال (مدیریت باطله‌ها و عیار اقتصادی تولید معدن و ...)
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۵۵
کد مطلب: 35869