گروه صنایع معدنی سیمان
 
شیخان در گفت‌وگو با ماین نیوز خبر داد:
جزئیات قرارداد سیمانی سه‌جانبه بین دولت و بخش خصوصی
تولید سیمان چاه نفت در 3 کارخانه/صادرات 10 میلیون تنی در 9 ماهه امسال
گروه صنایع معدنی >سیمان - دبیر انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان درباره افزایش قیمت سیمان گفت: صنعت سیمان حدود 3 سال است که نه تنها افزایش قیمت نداشته بلکه با کاهش نیز همراه بوده است.
 
عبدالرضا شیخان در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به برگزاری مطلوب نمایشگاه اخیر سیمان در تهران اظهار کرد: این نمایشگاه به همت انجمن صنعت سیمان برگزار شد. این دوره از نمایشگاه نسبت به دوره‌های گذشته و با توجه به همایش دو روزه «رویه‌های بتنی» و استقبال بسیار خوبی که از آن صورت گرفت، ما را ترغیب به ادامه راه کرد تا این فرهنگ‌سازی در بحث جاده‌های بتنی که نظر وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر راه‌و شهرسازی است، انجام شود. برآیند این موضوع افزایش مصرف سیمان در بحث جاده‌سازی خواهد بود.

به گفته وی، حضور آقای آخوندی در همایش سیمان بسیار موثر بود و ایشان از صنعت سیمان حمایت کردند. پیشتر نیز در ستاد اقتصاد مقاومتی نیز از صنعت سیمان حمایت می‌کردند.

وی افزود: همچنین در کنار این موضوع یک قرارداد سه‌جانبه بین صنعت سیمان (انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان به نمایندگی از این صنعت)، وزارت راه‌وشهرسازی و بانک مسکن برای پروژه‌های راه‌سازی و ابنیه‌ها به امضا رسید که براساس آن 2 میلیون تن سیمان از طریق سازمان برنامه‌ریزی کشور تامین بودجه می‌شود تا وزارت راه‌وشهرسازی خرید را انجام داده و پرداخت آن از طریق بانک مسکن صورت گیرد. این موضوع اقدام خوبی است و این نوید را به همراه دارد که ما در سال جدید سازماندهی شده فعالیت خواهیم داشت.

به گفته شیخان، موضوع دیگر تبادل اطلاعاتی بود که در این نمایشگاه بین فعالان این صنعت صورت گرفت و حضور خریداران خارجی (عراق و افغانستان) مطرح بود و مذاکرات خوبی در این زمینه از سوی نمایندگان صنعت سیمان با خریداران خارجی انجام شد. تبادل اطلاعات بین اعضای انجمن در این نمایشگاه نیز از دیگر اقدامات خوب بود که در فضایی دوستانه انجام شد تا رقابت منفی که در داخل اتفاق افتاده با تشکیل جلسات در نمایشگاه و حضور عزیزان در رده‌های مختلف صنعت سیمان به همدلی خوبی دست پیدا کند.

دبیر انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان با اشاره به تنوع محصولات صنعت سیمان ایران بیان کرد: خوشبختانه تنوع محصولات در صنعت سیمان کشور بالاست بطوریکه امروز سیمان‌های مختلفی از جمله سیمان سبز (به تازگی) در حال تولید است. این قدرت و توانایی در صنعت سیمان کشور وجود دارد که آنچه که نیاز سیمان در کشور است را تولید کند. خوشبختانه انجمن نیز در این زمینه فعالیت داشته و مرکز تحقیقاتی را که در اختیار دارد را تقویت کرده تا یک مرکز تحقیقاتی قابل اطمینان برای صنعت سیمان کشور ایجاد کند. ضمن اینکه در حال حاضر علاوه بر تولید انواع سیمان که مصارف عمومی و پروژه‌ای دارند، سیمان «چاه نفت» نیز که توسط 3 کارخانه کرمان، عمران انارک و تهران تولید می‌شود.

شیخان همچنین درباره عملی شدن موضوع افزایش قیمت در صنعت سیمان اظهار کرد: ما از بهمن 94 در زمینه ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا کار کردیم و طرحی را ارائه دادیم که باعث شد تخفیف‌هایی که در صنعت سیمان در سال 94 و اوایل 95 داشتیم را کاهش دهیم و به قیمت‌های مصوب سال 93 برسیم. تنظیم این برنامه کار بسیار سختی بود. در نتیجه با این اقدام قیمتهای سیمان به سال 93 بازگشت. با این اقدام تخفیف‌های 20 تا 30 درصد حذف شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر هزینه‌های تولید افزایش یافته و در حالی به سال ۹۶ نزدیک می‌شویم که حدود ۳ سال است، قیمت‌های سیمان نه تنها افزایش نداشته بلکه کاهش هم یافته است. این موضوع آسیب جدی به کارخانه‌ها وارد می‌کند به همین دلیل در حال بررسی این موضوع هستیم که چه میزان افزایش نرخ می‌تواند اعمال شود تا کارخانه‌ها تعطیل نشوند.

به گفته شیخان، در حال حاضر گزارش موسسه حسابرسی مورد تایید بورس گرفته شده و در تلاش هستیم تا این کار انجام شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا کارخانه‌ها در حال حاضر با تمام ظرفیت مشغول به کار هستند؟ افزود: در حال حاضر کارخانه‌های سیمان بطور متوسط با کمتر از 75 درصد ظرفیت خود مشغول بکار هستند.

شیخان با اشاره به تاثیر پسابرجام بر بازار تصریح کرد: تولید‌کنندگان مصالح ساختمانی همیشه امیدوار به ایجاد رونق در بازار هستند. به نظر می‌آید دولت به این نتیجه رسیده تا به سمت رونق مسکن برود. بودجه‌های عمرانی سال 96 حاکی از این موضوع است. جلسات ما با دوستان در سازمان برنامه‌ریزی کشور این نوید را می‌دهد که در سال 96 وضعیت بهتری خواهیم داشت.

شیخان درباره اجرای سوآپ سیمانی در ایران اظهار کرد: این اتفاق قبلا از طریق سیمان ارومیه در زمان ممنوعیت صادرات سیمان (سیمان را از ترکیه دریافت و به عراق می‌داد) انجام می‌گرفت. اینکه ما الان به عراق سیمان صادر کرده و عراق سیمان را به سوریه سوآپ دهد، مستلزم رایزنی‌های سیاسی است. در جلسه‌ای که بنده با سفیر و معاون وزیر صنعت عراق داشتم حاکی از آن بود که آنها نیز تمایل دارند و نیاز داخلی خود را از طریق سیمان ایران تامین کنند و تولید خود را برای سوریه بفرستند.

وی ادامه داد: در صورت برقراری صلح در کشورهای جنگ‌زده منطقه، باید کارخانه‌های سیمان با حداکثر ظرفیت تولید کنند. بدون‌شک این صلح از دیدگاه روانی نیز در حوزه صادرات سیمان تاثیر‌گذار خواهد بود.

دبیر انجمن صنفی كارفرمايان صنعت سيمان با اشاره به ساخت کارخانه‌های سیمان در عراق بیان کرد: آنچه که مسلم است عراق در حال حاضر علاوه بر میزان تولید داخلی نیازمند 5 میلیون تن واردات سیمان است اما به دلیل مسائل امنیتی و اقتصادی با تولید داخلی نیازش را برطرف می‌کند.

به گفته وی، در 9 ماهه سال 95 به میزان 46 میلیون تن کلینکر و 43.6 میلیون تن سیمان تولید شد و در همین مدت حدود 10 میلیون تن کلینکر و سیمان هم از کشور صادر شد.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری نژاد
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۰۷
کد مطلب: 35833