گروه معادن
 
نخستین محموله «اس۱۱دی» در مسیر حمل به آسیا
گروه معادن - در روزهای پایانی سال گذشته میلادی (۲۰۱۶) غول معدنی واله خبر از افتتاح یکی از عظیم‌ترین پروژه‌های خود در طول تاریخ فعالیتش داد. اس۱۱دی نام این پروژه بود که در شهر کاناس‌دوس‌کاراجاس در جنوب شرقی ایالت پارا در برزیل قرار گرفته و شامل یک سایت استخراج و فرآوری مواد معدنی به اضافه یک خط راه‌آهن و تجهیزات مرتبط با حمل‌ونقل مواد معدنی می‌شود؛ سایتی مجهز که کانی استخراج شده را در فرآیندی خشک فرآوری کرده و نیاز به سدهای باطله را از بین می‌برد و حالا پس از گذشت یک ماه از بازگشایی، نخستین محموله به وزن ۲۶ هزار و ۵۰۰ تن به آسیا اعزام شد.
 
به گزارش ماین نیوز، نخستین محموله سنگ‌آهن تولید شده در اس۱۱دی، در مسیر آبی برای حمل به آسیا قرار دارد. واله شرکت شماره یک استخراج‌کننده سنگ‌آهن در جهان در اواسط ماه گذشته میلادی (دسامبر ۲۰۱۶ و اواخر آذر ۱۳۹۵) اس۱۱دی را به عنوان بزرگ‌ترین واحد فولادساز خود در جنگل آمازون افتتاح کرد و حالا در اواسط ژانویه (اواخر دی) از ارسال محموله ۲۶ هزار و ۵۰۰ تنی سنگ‌آهن خود روی ۳ کشتی خبر می‌دهد که در روز جمعه ۲۴ دی (۱۳ ژانویه) از بندر پونتادی‌مادِریا در سائولوییس برزیل اعزام شده است.

علاوه‌بر سنگ‌آهن تولید شده در «اس ۱۱ دی»، ظرفیت مازاد این بار با دانه‌های سنگ‌آهن پرعیاری که محصول دیگر معدن واله به نام کاراخاس در شمال برزیل است، تکمیل شده است. سنگ‌آهن خروجی این معادن با عیار ۶۵ درصد، ۴۰درصد از فروش کنونی این شرکت را تشکیل می‌دهد که انتظار می‌رود این روند تا سال ۲۰۲۰ میلادی (۱۳۹۹خورشیدی) ادامه پیدا کند. وب‌سایت معدنی ماینینگ در ادامه اشاره می‌کند کیفیت بالای کانی که از «اس۱۱دی» استخراج شده به این شرکت امکان داده تا محصول سنگ‌آهن آن را در بنادر مالزی، چین و عمان با محصول تولیدشده در سیستم‌های به اصطلاح جنوبی و جنوب شرقی این کشور در ایالت میناس گرایس بیامیزد، قیمت محصول نهایی را ارتقا دهد و بر عمر معادن در آن ایالت بیفزاید. انتظار می‌رود «اس ۱۱ دی» تا سال آینده میلادی (۲۰۱۸) خروجی کامل خود را عرضه کند و به اندازه‌ای تولید داشته باشد که محصول سنگ‌آهن آن به تکمیل ظرفیت ۲۲۵ کشتی واله‌مکس منجر شود. چنین رویدادی، نشانگر بزرگ‌ترین حامل محموله در جهان است.

برنو آگوستو دوس سانتوس، زمین‌شناسی که در شناسایی معدن سایت اس ۱۱ دی با واله همکاری داشت، در ترسیم یک چشم‌انداز از آن گفت: این دارایی عظیم به واله این توانمندی را خواهد داد که دست کم برای یک قرن، سرکرده بازار سنگ‌آهن جهان بماند. و این موضوع تنها در توصیف بلوک دی این سایت بیان می‌شود. در «اس ۱۱» سه بلوک دیگر نیز وجود دارد که قرار است بعدها استخراج شود؛ بلوک‌های اِی، بی‌و سی. واله یک ماه پیش و در جریان بازگشایی این سایت گفت: تمام ذخایر «اس۱۱» دارای ظرفیت معدنی و به طور کلی دربردارنده ۱۰ میلیارد تن سنگ‌آهن است، در حالی که ذخایر بلوک‌های سی و دی آن ۴/۲ میلیارد تن برآورد می‌شود.

«اس ۱۱ دی» که سِراسول هم نامیده می‌شود، سالانه ۹۰میلیون تن سنگ‌آهن به ظرفیت جهانی اضافه خواهد کرد و قرار است در سال ۲۰۲۰ میلادی (۱۳۹۹ خورشیدی) حدود ۲۰ درصد از کل خروجی این شرکت، محصول «اس ۱۱ دی» باشد. این زمان‌بندی، عالی به نظر می‌رسد. آن هم در شرایطی که این کالا سال گذشته میلادی را با حرکتی صعودی آغاز کرده و این حرکت در سال جاری میلادی با افزایش قیمت ادامه یافته و با این گمانه که تقاضای چین برای کانی‌های وارداتی افزایش خواهد یافت، چشم‌انداز آن امیدوارکننده به نظر می‌رسد.

روز دوشنبه ۱۶ دسامبر ۲۰۱۷ (۲۷ دی ۱۳۹۵) قیمت واردات سنگ‌آهن فاین با عیار ۶۲ درصد در بندر شین‌دو در شمال شرقی چین ۳/۱۱ دلار در هر تن بیشتر شد و قیمت سنگ‌آهن به۸۳/۶۵ دلار در تن رسید. براساس شاخص متال بولتن، این بزرگترین دستاورد در سال جاری تاکنون بوده است. این کالا در روز سه‌شنبه کمی پایین‌تر و با قیمت ۸۱/۵۵ دلار در هر تن معامله شد. واله از سال ۲۰۰۱ میلادی (۱۳۸۰ خورشیدی) کار روی این پروژه را آغاز کرد و پس از ۱۶ سال توانست نخستین محصول آن را به بازار عرضه کند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۱۰
کد مطلب: 35828
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت