گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
علیمحمدی در گفت‌وگو با ماین نیوز خبر داد:
رسیدن المهدی هرمزال به ظرفیت تولید اسمی تا پایان امسال
مشکلی با سهامدار خارجی نداریم/رای هیات داوری فصل‌الخطاب است
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - خریدار و سهامدار عمده شرکت آلومینیوم المهدی هرمزال و همچنین رئیس هیات مدیره این شرکت معتقد است: این شرکت تا قبل از پایان سال جاری به ظرفیت تولید اسمی خود خواهد رسید.
 
محمد علیمحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز درباره توافق‌های صورت گرفته با ایرالکو در زمینه فرمول عرضه شمش آلومینیوم در بورس کالا بیان کرد: ما به این فرمول متعهد هستیم. افرادی که بابت تهاتر با برق از ایرالکو شمش گرفته‌اند و با توجه به اینکه برخی افراد از وزارت نیرو طلبکار هستند و نزدیک به 1 سال است که پول خود را دریافت نکرده‌اند، بابت این تهاتر راغب هستند تا زودتر پول خود را دریافت کنند. در نتیجه زیر قیمت‌های تدوین شده که در بورس مصوب شده کالای خود را می‌فروشند اما در جلسه‌ای که چندی پیش با معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت داشتیم، مشخص شد آقای خسروتاج درخواست داشتند ایرالکو این سیستم را تغییر داده و روش‌های دیگر را برای پرداخت پول وزارت نیرو در نظر بگیرد در نتیجه عرضه تهاتری را به حداقل برسانند تا بازار با توجه به تصمیم‌گیری مسئولان به ثمر برسد.

او ادامه داد: ما با شرایط بین‌المللی این پیشنهاد را به مصرف‌کننده داخلی ارائه دادیم و تا زمانی که مصرف‌کننده داخلی این نیاز را داشته باشد، ما صادرات را اولویت دوم خود قرار می‌دهیم اما با توجه به اینکه مشکلات بانکی بطورکامل برطرف نشده و ما شمش را با مواد اولیه مصرفی تهاتر می‌کنیم در نتیجه ترجیح آن است که اگر محصول جذب بازار داخلی نشود، آن‌را صادر کرده تا کارخانه با مشکل همراه نشود.

به گفته وی، در حال حاضر تولید کارخانه عادی بوده و در زمینه بهینه‌سازی مصرف برق از 18 به 14 مگاوات برنامه‌ریزی‌ها انجام گرفته و کم‌کم این مصرف تعدیل می‌شود. همچنین تعداد دیگ‌های وارد مدار شده از حدود 300 دیگ به حدود 448 دیگ ظرفیت نصب شده ظرف چند ماه آینده افزایش می‌یابد و تولید آنها به ظرفیت نصب شده می‌رسد. پس از دستیابی به تولید اسمی مرحله بعدی افزایش آمپراژ است که تکنولوژی 175 کیلوآمپر نصب شده را به 235 کیلوآمپر و سپس 330 کیلوآمپر ارتقا خواهد یافت. بطور طبیعی به زودی ظرفیت آلومینیوم المهدی به 330 هزار تن خواهد رسید و از سال آینده احتمالا تولید بیلت را با بهترین تکنولوژی التراسونیک و هموژنیزه در دستورکار قرار می‌گیرد. این کار نزدیک تهران انجام می‌شود زیرا مرکز تامین قراضه خالص نزدیک رینگ تهران است. ظرفیت واحد موجود در شمس آباد 110 هزار تن است.

علیمحمدی همچنین درباره میزان تولید در آلومینیوم المهدی هرمزال بیان کرد: در حال حاضر حدود 65 تا 70 درصد ظرفیت اسمی را تولید می‌کنیم اما طی 3 تا 4 ماه آینده و تا قبل از پایان سال جاری به ظرفیت 100 درصدی دست خواهیم یافت.

به گفته علیمحمدی در حال حاضر المهدی هیچ‌گونه مشکلی با سهام‌دار خارجی خود ندارد.

خریدار و سهامدار عمده شرکت آلومینیوم المهدی هرمزال همچنین با اشاره به موضوع واگذاری اظهار کرد: اگر فردی با دولت معامله کند و اختلاف داشته باشد، رای هیات داوری فصل‌الخطاب برای طرفین خواهد بود. هیات داوری رای خود را داده و همه باید از آن پیروی کنند.

او درباره مشکلات کارگری آلومینیوم المهدی هرمزال نیز افزود: هیچ مشکلی در این زمینه نداشتیم. البته برخی پرسنل به صورت قراردادی مشغول بکار بودند اما در حال حاضر شرکت مسئولیت کارگران قراردادی را پذیرفته در نتیجه به مرور قراردادی‌ها به حداقل خواهند رسید زیرا اگر بخواهیم نیروهای قراردادی را حفظ کنیم باید از پرسنل المهدی بکاهیم در نتیجه نیاز به نیرو‌های قراردادی به مرور زمان به حداقل خواهد رسید.

علیمحمدی درباره ارتقای تکنولوژی شرکت در آینده نیز عنوان کرد: فاز 1 آلومینیوم المهدی بیش از 25 سال و فاز دوم آن حدود 10 سال عمر دارد که از این 10 سال حدود 5 سال به راه‌اندازی اختصاص یافته در نتیجه نزدیک به 5 سال است که مشغول به تولید است. بدون‌شک در این 5 سال تکنولوژی‌ها به 600 کیلوآمپر رسیده و حتی چینی‌ها در زمینه 800 کیلوآمپر مطالعاتی را انجام داده‌اند. حال اگر بخواهیم با دنیا رقابت کنیم، باید نگاهی جهانی داشته باشیم. اگر المهدی بخواهد خط‌های آینده خود را راه‌اندازی کند، باید به دنبال استفاده از تکنولوژی‌های 600 کیلوآمپر و یا در صورت ورود به مدار 800 کیلو‌آمپر باشد. در نتیجه ارتقای تکنولوژی در برنامه‌ها قرار گرفته است.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۶
کد مطلب: 35788