وزارت صنعت همواره مخالف صادرات سنگ ساختمانی خام است

خبرگزاری صدا و سیما , 22 دی 1395 ساعت 15:04

معاون امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت : محدودیت و ممنوعیتی برای صادرات سنگ خام اعمال نشده و تلاش ها مبنی بر افزایش ارزش افزوده و اشتغال بوده است.


به گزارش ماین نیوز، جعفر سرقینی در مصاحبه با رادیو اقتصاد با اشاره به وضع عوارض صادرات به منظور کاهش صدور سنگ خام به خارج گفت: محدودیت و ممنوعیتی برای صادرات سنگ خام اعمال نشده و تلاش ها مبنی بر افزایش ارزش افزوده و اشتغال بوده است.

وی با بیان اینکه وزارت صنعت همواره مخالف صادرات سنگ ساختمانی خام بوده و هست، گفت: محدودیت و ممنوعیتی برای صادرات سنگ خام اعمال نشده و تلاش ها مبنی بر افزایش ارزش افزوده و اشتغال بوده و موضع ما مبنی بر حمایت از سنگ تزئینی کار شده ، است.

معاون امور معدنی وزارت صنعت، با اشاره به پیشنهاد وزارت صنعت مبنی بر دریافت 5 درصدی عوارض و افزایش سالانه این رقم تا سقف 15 درصد به منظور محدودیت صادرات سنگ خام، اظهار کرد : این عوارض صرف اعطای جواز به سنگ های کار شده خواهد بود و اگر در بازارهای بین المللی جایگاه مناسبی کسب کنیم، عدد صادرات را به 1 میلیارد دلار خواهیم رساند.

سرقینی ادامه داد: اعطای مشوق های صادراتی هنوز در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت نیست و اگر عوارض بر صادرات سنگ خام اجرایی شود، پس از واریز به خزانه در قالب مشوق به صادرات سنگ تزئینی کار شده اعطا می شود.

وی با اشاره به اعمال محدودیت معافیت مالیاتی برای صادرات سنگ خام از شهریور سال جاری گفت: صادرکنندگان سنگ تزئینی خام باید مالیات عملکرد خود را به دارایی بپردازند؛ در حالی که صادرکنندگان سنگ کارشده معاف از مالیات هستند.

سرقینی با اشاره به پرداخت تسهیلات بانکی و حمایتی دولت به بنگاه های کوچک و متوسط با عنوان "طرح رونق"، ادامه داد: دولت ها همواره نظرات بخش خصوصی را دریافت می کنند اما بدین معنا نیست که این نظرها را عملیاتی کنند؛ بسیاری از تصمیم های بخش خصوصی در قالب اقدامات وزارت صنعت اجرایی شده و طبیعی است که همواره نمی توان بر اساس خواستِ بخش خصوصی حرکت کرد.

معاون امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: صادرکنندگان از معافیت مالیاتی برخوردار هستند که مشوق بسیار بزرگی بوده و وظیفه دولت برقراری چنین مشوق هایی برای صادرکنندگان کشور است.

سرقینی گفت: حتی کشورهای عضو تجارت جهانی، نسبت به صادرات خود، اعمالِ کنترل می کنند. کشورهایی همچون ترکیه و اندونزی برای صادرات برخی اقلام معدنی مجوز صادر می کنند تا در صحنه بین الملل تنها نمانند و صادراتی پایدار داشته باشند ولی ما در این سطح ورود نکرده ایم.

وی در توضیح این مطلب افزود: دولت مایل به محدود کردن بخش خصوصی نیست و می خواهد کار به دست این بخش سپرده شود؛ هیچ یک از شرکت های دولتی در عرصه تولید، واردات و صادرات سنگ وارد نشده اند و حتی دولت با حداقل دخالت، در این عرصه ورود کرده است.

سرقینی با تاکید بر اینکه سردادن شعار اقتصاد مقاومتی کافی نیست و باید در این عرصه وارد عمل شد، اظهار کرد: صدای دوستان بخش خصوصی بسیار بلند است. ما آن ها را رقیب خود نمی دانیم؛ چراکه اگر بخش خصوصی حضور نداشته باشد، دولت قادر به اجرایی کردن امور نیست.

این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: از نظر تجهیزات هیچ مشکلی نداریم و بخش اعظم آن ها طبق استانداردهای بین المللی عمل می کنند اما از همین ظرفیت نیز به خوبی استفاده نمی کنیم.

سرقینی ادامه داد: هنوز نتوانسته ایم تجهیزات را آنطور که باید و شاید مورد بهره برداری قرار دهیم و دلیل عمده فقدان نیروی انسانی آموزش دیده است.

سنگ بری های ما با داشتن مدرن ترین تجهیزات، از کارگران افغانستانی استفاده می کنند که اگر به کشور خود بازگردند، سنگ بری ها از نیروی انسانی خالی می شوند.

علیرضا سبزه، عضو انجمن سنگ ایران هم با ارائه آمار جهانی صادرات سنگ اظهار داشت : کشورمان جز 5 کشور نخست دنیا در حوزه سنگ های ساختمانی است و مقام اول را از نظر تنوع و رنگ داریم اما بعد از چین، ایتالیا، ترکیه، هندوستان و برزیل سهم آخر بازار سنگ دنیا را در اختیار داریم.

وی با طرح این پرسش که چرا با وجود داشتن مقام سوم در میان کشورهای دارای ذخایر سنگ، جایگاه مناسبی در عرصه ارز آوری و صادرات نداریم، گفت: کشورهایی که بخش قابل توجه رشد اقتصادی آن ها ناظر صادرات است، اقدام به بسترسازی کرده اند ولی متاسفانه برای صادرات کشورمان تصمیمات مقطعی گرفته شده و بدنه دولت بخش خصوصی را به عنوان یک رقیب تلقی کرده است.

اقای سبزه ، مشوق های صادراتی را عاملی در جهت رشد و ارتقای صادرات سنگ کارشده ندانست و در این باره اظهار کرد: صنعت دارای چالش ها و مشکلات جدی است که اگر با برنامه ریزی حل و فصل نشود، این واحدها در بخش صادرات غیر فعال خواهند شد؛ به عنوان مثال تسهیلات می بایست از طریق بانک ها ارائه شود اما سیستم بانکی کشور با حوزه تولید و صنعت در کشور همسویی ندارد.

این صادرکننده سنگ های تزئینی به عدم نقش آفرینی بخش خصوصی در تعیین سیاست های حمایتی و صادراتی وزارت صنعت اشاره کرد و افزود: نظر این بخش شنیده نمی شود؛ اتحادیه های بخش خصوصی برای اعمال نظر می جنگند ولی نظر آن ها شنیده و اعمال نمی شود و در این باره انتقاد جدی دارم.

سبزه با طرح این پرسش که آیا جلوگیری از صادرات بلوک سنگ در افزایش صادرات سنگ های کار شده تاثیر دارد یا خیر، پاسخی منفی ارائه کرد و گفت: صادرات سنگ خام باعث شده است سنگ ایران در بازارهای جهان شناخته شود و بسیاری مشتریان برای دریافت سنگ خام، به کشور مراجعه کنند.

وی صادرات بلوک سنگ خام و نیمه فراوری شده را موجب شناخت و معرفی سنگ های با ارزش ایرانی در دنیا دانست و افزود: بسیاری معادن از نظر تجهیزات ضعیف هستند که اگر مشکلات علمی و تخصصی معادن بر طرف شود، بیشتر و بهتر مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت. به جای اعمال محدودیت برای صادرات، نیازمند تجهیز علمی و تولید بیشتر هستیم.

سبزه تصریح کرد: برای ورود در جنگ اقتصادی تمام عیار در دنیا، نمی توان بدون سلاح وارد شد. بسیاری بانک ها ، کارخانه های کشور را به دلیل بدهی می بندند؛ بی آنکه توجهی به مستهلک شدن تجهیزات این کارخانه ها داشته باشند.

این فعال عرصه تولید و فراوری سنگ های ساختمانی ادامه داد: اگر خواهانِ سهمی در بازارهای جهانی هستیم، باید اراده ای ملی در تمامی سازمان ها و ارگان ها بوجود آید تا در این جنگ اقتصادی وارد شویم و سهم خود را دریافت کنیم!

سبزه گفت : عمده ی واحدهای سنگ بری ، سنتی هستند و از ماشین آلات ایرانی استفاده می کنند اما استفاده از نیروی کار افغانستانی در این واحدها، هیچ ربطی به نیروی کار فعال در کشورمان ندارد و به سیاست های کلان کشور باز می شود.

وی با بیان اینکه نیروهای کار افغانستانی قادر به فعالیت در کارخانه های مدرن با سیستم های تماما رایانه ای نیستند، خاطرنشان کرد: این موضوع در کمیسیون فراوری و تکنولوژی انجمن سنگ در حال بررسی است و مشکل جدی در رابطه با نیروی انسانی وجود دارد؛ ضمن اینکه انجمن سنگ قدرت لازم و توان مالی برای رفع مشکلات را در اختیار ندارد.


کد مطلب: 35704

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/35704/وزارت-صنعت-همواره-مخالف-صادرات-سنگ-ساختمانی-خام

ماین نیوز
  http://www.minews.ir