گروه معادن
 
اسماعیلی:
شورای معادن استان ها در راستای تصمیم شورای عالی معادن حرکت کند
گروه معادن - نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس،با بیان اینکه آماده‌خوری نفتی دلیل اصلی مغفول ماندن ظرفیت‌ معدنی کشور است،گفت:شورای معادن استان ها باید در راستای تصمیم شورای عالی معادن حرکت کند.
 
به گزارش ماین نیوز، داریوش اسماعیلی با اشاره به تصویب ماده 54 برنامه ششم توسعه درخصوص معادن گفت:آنچه که در کمیسیون تلفیق و صحن علنی مجلس تصویب شد،پیشنهاد کمیسیون صنایع و معادن نبود، اما در مجموع تشکیل شورای عالی معادن در استان ها رویکرد و حرکت صحیحی است، اما حضور بخش خصوصی در این بخش باید فعال تر شود.

نماینده مردم سروستان،کوار و خرامه درمجلس شورای اسلامی،با بیان اینکه حساب های مالی و حساب های مالیاتی معادن و شرکتهای معدنی در استان ها انجام می شود،افزود:حساب های مالیاتی می تواند برای استان و دخل و خرج مفید باشد و به استفاده تسهیلات در استان کمک کند،البته اختیارات ملی در بحث معادن به شورای معادن استان ها تفویض نشد.

هیچ اختیاری از شورای عالی معادن به شورای معادن استان ها واگذار نشده است

اسماعیلی با اشاره به اینکه هرگونه دخل و تصرف در معادن بزرگ و اختیاراتی همانند واگذاری،استخراج و فروش در اختیار شورای عالی معادن است،ادامه داد:درحال حاضر بیش از 5 معدن بزرگ در کشور وجود ندارد که نباید به استان ها واگذار می شد و هیچ اختیاری از شورای عالی معادن به شورای معادن استان ها واگذار نشده است.

وی با بیان اینکه شورای معادن استان ها باید در راستای تصمیم شورای عالی معادن حرکت کند، یادآور شد: آماده‌خوری نفتی و فقدان ارتباط صنعت و دانشگاه از دلایل اصلی مغفول ماندن ظرفیت‌های معدنی کشور است که باید با برنامه ریزی و سیاست گذاری مناسب و اصولی مورد توجه قرار گیرد.

علت بی‌توجهی دولت‌ها به اکتشاف ظرفیت‌های معدنی، منابع سهل‌الوصول نفتی است

اسماعیلی با اشاره به اینکه علت بی‌توجهی دولت‌ها به اکتشاف ظرفیت‌های معدنی، منابع سهل‌الوصول نفتی است، افزود:دولت‌ها همواره با دراختیار داشتن درآمدهای سرشار نفتی،کشور را اداره کرده‌اند،لذا به بخش معادن توجه جدی نشده، البته در این دولت توجهی جدی تری به مقوله معادن شده است.

نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی،تصریح کرد: کشورهای خارجی با دراختیار داشتن فناوری‌ها،دستگاه‌ها و ماشین‌آلات به‌روز و مدرن سود خوبی کسب می کنند و اگر این ماشین آلات و صنایع به ایران منتقل شود،می توان زمینه فرآوری را در کشور شکل داد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۳۹
کد مطلب: 35682
 
مرجع : خبرگزاری خانه ملت