گروه صنایع معدنی فولاد
 
دبير انجمن توليدكنندگان فولاد:
فولادسازان براي دوران رونق آماده شوند
گروه صنایع معدنی >فولاد - سرمايه گذاري خارجي امروزه به يکي از پايه هاي روابط بين الملل تبديل شده و عاملي مهم در استراتژي توسعه ملي محسوب مي شود. عاملي که در دوران تحريم ايران از آن محروم بود و حال با لغو تحريم هاي بين المللي شرايط براي حضور سرمايه گذاران خارجي در کشور فراهم شده است و وزارت صنعت، معدن و تجارت نيز در راستاي جذب هرچه بيشتر سرمايه خارجي برنامه راهبردي براي جذب هرچه بيشتر سرمايه خارجي تدوين کرده است تا به اين طريق از هدر رفت سرمايه هاي خارجي در کشور جلوگيري کند.
 
به گزارش ماین نیوز، فعالان اقتصادي معتقدند نبود برنامه راهبردي براي جذب سرمايه خارجي در سال هاي گذشته سردرگمي سرمايه گذاران خارجي را به همراه داشته و تدوين اين برنامه امکان ورود سرمايه گذاران با برنامه ريزي را فراهم مي کند.

جذب سرمايه خارجي براي صنايع فولادي را مي توان از جمله برنامه هاي وزارت صنعت، معدن و تجارت دانست؛ به طوري که پس از تعيين تکليف هفت طرح فولادي و عقد قرارداد با چيني ها براي تامين سرمايه اين طرح ها، اين وزارتخانه عقد قرارداد با ساير کشورها براي سرمايه گذاري در صنايع فولادي را در دستور کار قرار داده است. درباره آخرين وضعيت سرمايه گذاري در صنايع گفت وگويي داشتيم با رسول خليفه سلطان، دبير انجمن توليدکنندگان فولاد که در ادامه مي خوانيد:

با اجراي برجام شرکت هاي بزرگي براي سرمايه گذاري در ايران ابراز تمايل کرده اند، با توجه به فراهم شدن فضا براي ورود سرمايه گذاران به نظر شما استراتژي کشور براي جذب سرمايه خارجي بايد به چه شکلي باشد؟

در کشور ما پتانسيل واقعي در بخش معدن و صنايع معدني براي سرمايه گذاري وجود دارد به شرطي که سرمايه گذاران با چشم باز وارد کشور شوند و از مزاياي موجود در کشور اطلاع کامل داشته باشند.

چه اطلاعاتي بايد در اختيار سرمايه گذاران قرار گيرد؟
در کشور ما مزايايي وجود دارد که مي تواند سرمايه گذاران را ترغيب به سرمايه گذاري در کشور کند که در اين خصوص مي توان به وجود ذخاير گاز اشاره کرد. گاز پتانسيل خوبي براي فرآوري را در کشور فراهم مي کند و اين مزيت شرايط را براي کاهش هزينه هاي توليد براي توليدکنندگان فراهم مي کند. دسترسي به آب هاي آزاد يکي ديگر از مزيت هايي است که مي تواند به سرمايه گذاران خارجي معرفي شود چرا که بسياري از کشورها از مزيت ذخاير گاز برخوردارند اما دسترسي به آب هاي آزاد ندارند و اين مزيت در کشور مي تواند براي سرمايه گذاران بسيار جذاب باشد.

با توجه به مزايايي که کشور دارد بايد چه استراتژي براي جذب سرمايه خارجي در نظر گرفت؟
داشتن برنامه بلندمدت يکي از اصلي ترين ملاک ها براي جذب سرمايه است چرا که نبود استراتژي منجر به هدر رفت سرمايه خواهد شد و اين امر به ضرر صنايع تمام خواهد شد. ما بايد با توجه به مزايايي که در کشور داريم نسبت به تدوين برنامه بلندمدت جذب سرمايه اقدام کنيم.

ارزيابي شما از فرصت هاي سرمايه گذاري و چشم انداز صنعت فولاد ايران و جهان چيست؟
در حال حاضر بازار جهاني فولاد با افت بسياري مواجه است اما اين افت، خيزي هم به دنبال دارد و فولادسازان داخلي بايد براي اين خيز خود را آماده کنند.
اين اظهارات درحالي عنوان شده که برگزاري همايش هاي تخصصي يکي از راه هاي بررسي وضعيت فولاد در جهان و ايران است که در اين خصوص هفتمين همايش صنعت فولاد و معدن ايران با نگاهي به بازار در بهمن ماه امسال برگزار مي شود. علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بيشتر يا حضور در اين همايش مي توانند با شماره تلفن 42710151 تماس بگيرند يا به وب سايت https:/ / events.den.ir مراجعه يا با آدرس ايميل ISMC@den.ir مکاتبه کنند.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۸
کد مطلب: 35654
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد