گروه صنایع معدنی فولاد
 
در دومين همايش تخصصي بومي سازي كاتاليست و فرآيند احياي مستقيم مطرح شد:
حمايت جدي دولت از كاتاليست مصرفي صنعت فولاد
گروه صنایع معدنی >فولاد - دومين همايش تخصصي بومي سازي صنعت کاتاليست و فرآيند احياي مستقيم روزگذشته (جمعه 17 دي ماه 95) با حضور مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و مديران بنگاه هاي فولادي برگزار شد.
 
به گزارش ماین نیوز، در اين مراسم که بالغ بر 150 نفر از کارشناسان و مديران فولادي در جزيره کيش برگزار شد، بحث بومي سازي و روند رو به توسعه اين صنعت در کشور مورد ارزيابي قرار گرفت.در مراسم روز گذشته مدير کل صنايع شيميايي و سلولزي وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره حمايت جدي و قانوني اين وزارتخانه بر ورود کالاي استراتژيک مورد مصرف در صنايع فولادي تاکيد کرد و گفت: هر گامي که در توسعه کمي و کيفي و جهش در نقاط حساس و کليدي کشور در حال انجام است، بايد مورد حمايت قرار گيرد. پروين نباتي در ادامه افزود: امروز صنايع مهم کشور به توليد کاتاليست در کشور وابسته هستند و به همين منظور نيز تمام تلاش ها در راستاي استفاده از توان توليدي کاتاليست داخلي قرار دارد.

نباتي به ديگر اقدامات انجام شده از جمله تغيير ارز مبادلاتي به ارز متقاضي که سبب افزايش هزينه واردات کالامي شود، اشاره و اظهار کرد: در کتاب قانون و مقررات نيز حقوق ورودي براي کالاي وارداتي از اين نوع در نظر گرفته شده است. وي از جمله موارد سياست حمايتي را جذب سرمايه گذار خارجي، تامين مالي، انتقال فناوري، بيشينه سازي اقتصادي توليد محصولات و طراحي و متنوع سازي آنها و توليد کالاي صادرات محور دانست.در اين همايش که به همت شرکت توليدکننده کاتاليست «نفت و گاز سرو» برگزار شد، احمد احمدي مدير کل توسعه و پژوهش شرکت ملي فولاد به گذشته اي که اين صنعت پشت سر گذاشته است، اشاره کرد و افزود: به جز در بحث توليد کمپرسور و الکترود که صنعت فولاد ما به آن نيازمند است مابقي نيازهاي داخل تامين و ساخته مي شود که اين نشان از افزايش توان متخصصان کشور است.

وي گفت: حمايت هاي دو شرکت فولادي مبارکه و خوزستان از شروع تا صنعتي شدن کاتاليست مثال زدني است. اين فرآيند طي 7 سال شکل گرفت که در مقايسه با ساير صنايع که امکانات بيشتري در اختيار دارند در رشد و بالندگي سرعت قابل قبولي داشته است.وي با اشاره به چشم انداز توليد فولاد تا سال 1404، تصريح کرد: با توجه به برنامه ايجاد تعادل ميان زنجيره ارزش توليد فولاد، صنعت کاتاليست نشان از دوبرابر شدن مصرف ظرف 10 سال دارد.احمدي يادآور شد: کيفيت در اين حيطه بسيار حائز اهميت است و همه حاضر هستند براي کيفيت برتر پول بيشتري بپردازند. وي تاکيد کرد که قيمت البته بايد رقابت پذير باشد که هم سود تضمين شود و هم به افزايش بقاي بنگاه ياري رساند.

احمدي به گزارش اخير «ورد استيل» اشاره و اظهار کرد: در سه ماه گذشته ايران رتبه نخست توليد آهن اسفنجي در بخش احياي مستقيم را کسب کرده است که پس از ايران، هند، مکزيک، عربستان، امارات و مصر قرار دارند که به نظر مي رسد آنها نيز مشتريان مصرف کاتاليست ايران نيز مي توانند باشند.

در ادامه دبير انجمن فولاد نيز از مزيت هاي توليد فولاد در داخل کشور سخن گفت و تصريح کرد: کشور ما دومين ذخاير گاز جهان را داراست، اين درحالي است که در توليد فولاد گاز هم به عنوان سوخت و هم در فرآوري محصول نقش دارد؛ بنابراين فرآوري کالابه کالانيست و بايد قيمت آن از عدد فعلي هم پايين تر در نظر گرفته شود.وي به رشد رتبه ايران در توليد فولاد طي سال هاي اخير اشاره کرد و افزود: جايگاه ايران در يک دهه اخير از 21 به 13 تقليل يافته که نشان از رشد 7 درصدي توليد فولاد است. اين در حالي است که با مقايسه حجم توليد کشور با ساير کشورها به غير از چين رشد توليد در دنيا تنها 5/ 1 درصد بوده است.

مدير عامل شرکت نفت و گاز سرو در مراسم افتتاح اين همايش با تاکيد بر اين مطلب که در حال حاضر تنها عامل بهبود شرايط اقتصادي در کشور تبديل دانش به تکنولوژي و صنعت است، گفت: سوال اصلي اين است که چگونه فاصله مسير تجاري شدن صنعت ما با بازار و دانشگاه کم مي شود؟

هومن کريمي وثيق افزود: بايد ذهنيت ها را به عينيت تبديل کنيم، در دنيا تنها 5 درصد از نتايج تحقيقات به پول ختم مي شود اما همان 95 درصد هم دور ريخته نمي شود و از آن به عنوان چراغ راه بهره مي گيرند.وي در زمينه مشتري مداري که از آن به عنوان يکي از کليات در هدف گذاري ياد کرد، گفت: بايد در ذهن مشتري اعتماد حاصل شود که در اين راه صداقت و اخلاق را بايد نهادينه کرد.کريمي افزود: ما به نياز هاي آتي مشتريان خود واقف هستيم از اين رو در فضاي اعتمادسازي، کيفيت مستمر محصول و قيمت مناسب و پايدار و قابل دسترس را مدنظر قرار داده ايم.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۳۶
کد مطلب: 35652
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد