پیش‌بینی مثبت کارشناسان از روند عرضه و تقاضای محصولات معدنی در ۲۰۱۷ میلادی

روی خوش بازار به صنایع معدنی

روزنامه گسترش صمت , 15 دی 1395 ساعت 14:46

تداوم افزایش قیمت‌های جهانی، ازسرگیری دوباره عرضه سنگ‌آهن در دو هفته اخیر و افزایش تقاضای چین از جمله دلایلی هستند که به گفته کارشناسان چشم‌انداز روشنی از بهبود وضعیت عرضه و تقاضای جهانی این محصول در سال جدید میلادی است.


به گزارش ماین نیوز، به تبع این رویداد تاثیر خود را در بهبود وضعیت عرضه و تقاضای کامودیتی‌ها در کشور خواهد گذاشت. انجمن جهانی فولاد به تازگی اعلام کرده است رشد تولید فولاد نسبت به سال ۲۰۱۶میلادی افزایش خواهد داشت. چین در سال ۲۰۱۶ شاهد کاهش ۴ درصدی تقاضا و در سال ۲۰۱۷میلادی نیز شاهد افت ۳ درصدی تقاضا خواهد بود. کارشناسان، عرضه سنگ‌آهن در داخل کشور را با رشد ۷۰ درصدی نسبت به سال گذشته در همین موقع اعلام کرده‌اند.

کالاهای ارزآور
در یک ماه اخیر حجم صادرات محصولات معدنی با افزایش قیمت به ۱۰ درصد رسیده است. این مسئله باعث شده سهام این شرکت‌ها مقداری با نوسان روبه‌رو شده و روند رو به بالایی را تجربه کند.

کارشناس بورس کالا با بیان این مطلب گفت: تا زمانی که پیش‌بینی‌ها مبنی بر افزایش کارمزدها از سوی کشورهایی است که در حال تجربه رشد اقتصادی هستند، می‌توان به تداوم این وضعیت خوش‌بین بود. هاشم باروتی ادامه داد: به نظر می‌رسد تا زمانی که در دوران رکود اقتصادی هستیم و ارزآوری کالاهای معدنی به اقتصاد کشور کمک کند، خام‌فروشی ادامه خواهد داشت، هرچند به دلیل نیاز شرکت‌های داخلی به تامین مواد اولیه، منتقدان بر این باور هستند که خام‌فروشی می‌تواند در بلندمدت ادامه پیدا نکند، اما تا رسیدن به این مرحله، این مسئله می‌تواند از نظر ارزآوری کمک خوبی برای کشور باشد.

وی با بیان اینکه در زمینه محصولات فولادی نتوانسته‌ایم با قیمت‌های جهانی پیش برویم گفت: از آنجا که این صنعت به دامپینگ متهم شده است و این مسئله از نظر تجاری به نفع کشور ما نیست اما با توجه به این شرایط اگر اولویت این صنعت با تامین نیاز داخلی باشد به صنایع پایین‌دستی کمک بیشتری می‌شود. باروتی درباره نشانه‌های قطعی تاثیرگذار در حوزه محصولات معدنی در سال نوی میلادی تصریح کرد: موضوعی که همواره شرکت‌های معدنی با آن دست به گریبان بوده‌اند بهره‌مالکانه است و تا وقتی دولت راه‌حل نهایی برایش پیدا نکند خیلی نمی‌توانیم به سودآوری این صنعت برای سهامداران خوشبین باشیم. وی ارتقای فناوری برای استحصال محصولات سنگ‌آهنی را موضوع دیگری برشمرد که دولت می‌تواند هر چه سریعتر با تعیین تکلیف در قراردادهای سرمایه‌گذاری با کشورهایی مثل ایتالیا به نتیجه مطلوبی رسیده و موفق‌تر عمل کند.

رونق عرضه و تقاضا
به دلیل نوسان قیمت سنگ‌آهن در یک ماه اخیر، عرضه این محصول کاهش داشته، اما بیش از دو هفته است که عرضه این محصول از سرگرفته شده و نسبت به دی‌ماه سال گذشته بیش از ۷۰ درصد رشد قیمت داشته است. مدیرعامل کارگزاری بانک صنعت و معدن با بیان این مطلب وضعیت عرضه سنگ‌آهن در سال ۲۰۱۷ میلادی را افزایشی پیش‌بینی کرد که با شیب ملایم‌تری به این روند ادامه خواهد داد. رضا مناجاتی علت این روند رو به رشد را رونق مصرف محصولات فلزی و به دنبال آن سنگ‌آهن عنوان کرد و افزود: تقاضای کشور چین نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی داشته که بخشی از این نیاز را ایران تامین می‌کند.

وی گفت: باتوجه به نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری تب‌وتاب افزایش قیمت بیشتر خواهد شد. از سوی دیگر افزایش تقاضای چین، روی کارآمدن ترامپ و شکست داعش در خاورمیانه و نیاز به مواد اولیه صنعتی برای بازسازی زیرساخت‌ها در کشورهای همسایه مثل عراق و سوریه ازجمله دلایل این روند افزایشی است.

تاثیر قیمت محصولات نفتی
رکود کالاهای معدنی و فلزی فقط مربوط به کشور ما نمی‌شود و سایر کشورهای جهان نیز همین وضعیت را سپری کرده‌اند. مدیرعامل کارگزاری باهنر با اعلام این مطلب گفت: این رکود جهانی از طرفی و کاهش قیمت نفت به این امر دامن زده بود. به این معنی که توانایی مالی کشور برای مصرف کم شده است و این کاهش مصرف به تبع بر روی تولیدات مواد معدنی و صنعتی تاثیر گذاشته است. محمود حسینی‌پور ادامه داد: به طوری که چند ماه اخیر را می‌توان به‌عنوان بدترین زمان یا پیک رکود بازار معدنی و صنعتی نامید که بیشترین خسارت را به این شرکت‌های تولیدکننده وارد کرده است.

وی افزود: از ۳ماه قبل با بهبود و رونق اقتصادی جهان، افزایش نسبی قیمت محصولات نفتی در ایران و آثار نسبی برجام باعث شده کم‌کم روند مصرف محصولات معدنی روبه افزایش رود. حسینی‌پور عنوان کرد: با افزایش قیمت دلار به نظر می‌رسد اقبال مردم برای خرید مسکن بیشتر شده است. همچنین آمارها هم حاکی از افزایش ۹درصدی قیمت و ۷ درصدی معاملات است. به تبع با افزایش ساخت‌وساز، رونق نیز به بازار صنایع معدنی برمی‌گردد. وی افزود: حمایت بخش دولتی به این شرکت‌ها خسارت ناشی از زمان رکود را جبران کرده و کمک می‌کند دوباره به چرخه تولید برگردند. به این کارشناس کالایی، دورنمای خوبی برای محصولات معدنی در سال ۲۰۱۷میلادی پیش‌بینی کرد.


کد مطلب: 35633

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/35633/پیش-بینی-مثبت-کارشناسان-روند-عرضه-تقاضای-محصولات-معدنی-۲۰۱۷-میلادی

ماین نیوز
  http://www.minews.ir