گروه صنایع معدنی سیمان
 
معاون ترانزیت منطقه آزاد چابهار خبر داد:
صادرات ۷ هزار تن سیمان از راه بندر چابهار به کشورهای بلاروس و اوکراین
گروه صنایع معدنی >سیمان - معاون حمل و نقل و ترانزیت سازمان منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه چابهار وارد عصرجدیدی از ترانزیت وحمل ونقل شده ازصادرات7هزار تن سیمان خاش به کشورهای بلاروس و اوکراین از راه بندرچابهار خبر داد.
 
به گزارش ماین نیوز، محسن محمدی معین با اشاره به ثبت شرکت های بین المللی ترانزیت درمنطقه آزاد گفت: هم اکنون 7شرکت ترانزیتی فعال در منطقه آزاد چابهار وجود دارد که تعدادی از آن ها متعلق به افغان هاست.

وی افزود:شرکت های کشتیرانی نیز برای حمل مسافر و کالا در بندر چابهار ثبت شده اند که کشتیرانی جمهوری اسلامی با خط مستقیم مسافری دریایی چابهار-مسقط از جمله آن هاست.

معاون حمل ونقل و ترانزیت سازمان منطقه آزاد با اشاره به سفر دو ماه قبل کشتی شکرخام وارداتی به چابهار تصریح کرد: مذاکرات مختلفی با شرکت جی پی سی برزیل برای واردات و ترانزیت شکر از مقصد چابهار انجام شد و از این پس خط منظم و مستقیم شکر از بندر سانتا برزیل به چابهار می آید.

به گفته معین دومین کشتی شکرخام با ظرفیت12هزار و پانصد تن شکر دهه فجر انقلاب اسلامی وارد چابهار می شود که 7هزارتن آن به افغانستان و بقیه به عراق ترانزیت می شود.

معاون حمل ونقل منطقه آزاد هم چنین از تامین انبار و انعقاد قرار داد شرکتی با کارخانه سیمان خاش خبرداد وگفت: به زودی 7هزار و پانصد تن سیمان این شرکت از بندرچابهار به کشورهای بلاروس و اوکراین ترانزیت می شود.

معین بابیان این که تحول عظیمی درحوزه ترانزیت وحمل ونقل دربندر چابهار رخ می دهد خاطرنشان کرد: شرکت های مشابهی برای ترانزیت کالای خود از بندر چابهار درخواست داده اند که با تکمیل شدن فاز اول بندرشهید بهشتی و افزایش ظرفیت آن به 15میلیون تن درسال و دسترسی چابهار به ریل و جاده های مناسب ترانزیت منطقه ای وارد مرحله جدیدی می شود.

به گزارش ایسنا؛ بندر و ساحل چابهار از قدیم الایام، از دوره هخامنشیان مرکز ترانزیت و مبادلات کشورهای شمال و جنوب بوده و اهمیت این کریدور اقتصادی در مقطعی از تاریخ انگلیسی ها و پرتغالی ها را وادار به حضور در این چهار راه استراتژیک کرده بود و این اهمیت روز به روز بیشتر شده است.

کارشناسان اقتصادی و سیاسی، چابهار را یکی از 14 نقطه استراتژیک و راهبردی جهان می دانند که با توجه به تغییر شرایط حاکم بر مبادلات کالا و انرژی و به ویژه مساله انتقال گاز باعث شده است اهمیت این منطقه در جغرافیای جهان چندین برابر افزایش یابد.

سالانه 14 هزار کشتی بزرگ از آبراهه بین المللی مقابل چابهار تردد می کنند که فرصت مناسبی را برای ایران فراهم کرده تا با آماده شدن زیر ساخت ها در آمد قابل توجهی از محل سوخت رسانی به این کشتی ها نصیب کشور ما کند چراکه هم اینک بر اساس برخی برآوردها بندر فجیره در امارات از محل سوخت رسانی به کشتی های عبوری سالانه پنج میلیارد دلار درآمد کسب می کند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۲۶
کد مطلب: 35617
 
مرجع : خبرگزاری ايسنا