خط چهار تولیدی شرکت آلومینیوم اراک از مدار تولید خارج شد

اخبار فلزات , 6 دی 1395 ساعت 12:03

مدیر عامل شرکت آلومینیوم ایران در مراسمی رسمی همزمان با آغاز زمستان، تعطیلی خط چهار شرکت آلومینیوم اراک را در راستای بهسازی و نوسازی خطوط تولید این کارخانه، اعلام کرد.


به گزارش ماین نیوز، مجید پورعطار مدیر عامل شرکت آلومینیوم ایران با اشاره به اینکه تعداد76 دیگ برای ورود به پروسه بهینه سازی، از مدار خارج شده اند افزود: در تابستان سال جاری تعداد 76 دیگ خط چهار، از مدار تولید خارج شده و اکنون نیز 72 دیگ باقی مانده را از مدار بهره برداری خارج خواهیم کرد تا این خط با 148 دیگ قدیمی پروسه بهسازی و نوسازی سلول های جدید خود را آغاز کند. وی افزود از نیمه نخست سال آینده خط چهار نیز همچون خط سه به طور کلی بهسازی و نوسازی خواهد شد و روی ساختار قدیمی آن ها درپوش گذاشته می شود.

وی در خصوص استفاده از مزایای سیستم نوسازی شده جدید در شرکت گفت: در سیستم جدید، حمل مواد اولیه از انبار بر روی دیگ ها صورت می گیرد و تغذیه آن کاملا هوشمند و اتوماتیک است و فرمان های لازم برای بهبود عملکرد فرایند در مواقع نیاز ارائه می شود. پورعطار در ادامه از تعطیلی خط پنج این شرکت تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: خط پنج نیز از مدار بهره برداری خارج می شود تا در پروسه بهینه سازی قرار گیرد. پورعطار اظهار کرد؛ بسیار خوشحالیم که خطی را جایگزین می کنیم که علاوه بر توجیه فنی و اقتصادی، منجر به کاهش آلودگی در حاشیه شهر اراک می شود. وی با اشاره به اینکه با خارج سازی خطوط مختلف از تولید کاسته خواهد شد افزود با وجود کاهش تولید تلاش کرده ایم با استفاده از روش های مهندسی و نیروی کار جدید، بشترین توان شرکت را در راستای توسعه و نوسازی متمرکز کنیم. مدیر عامل ایرالکو افزود یکی از این روش ها جذب قراضه است که در صنعت کم هزینه و سود ده تر است و توانسته ایم از این روش تولید شرکت ایرالکو را نسبت به میزان برنامه افزایش دهیم.

پور عطار گفت: برنامه تولید شرکت ایرالکو در هشت ماه گذشته ۱۲۰ هزار تن تولید بود که ما تولید را پنج هزار تن بیشتر از برنامه به تحقق رساندیم. مجید پورعطار در ادامه به بهینه سازی و نوسازی یک خط کامل در سال گذشته اشاره کرده و گفت: نتیجه این بهینه سازی 14 درصد کاهش مصرف انرژی، 7 درصد افزایش تولید و همچنین کاهش چشمگیر در مصرف مواد اولیه در خط مذکور شده است وی افزود: همچنین در سیستمی که روی خروجی های خط جدید تعبیه شده، وضعیت سه آلاینده CO ،HF و DUST مورد بررسی قرار گرفته به گونه ای که استاندارد گاز HF ، ۲۵PPM است در حالی که در خط بهینه سازی ۸٫۳PPM می باشد؛ گاز CO نیز ۵۰۰ میلی گرم بر مترمکعب است که در خط بهینه سازی، استاندارد آن به طور کامل رعایت شده و حتی زیر خط استاندارد است.

در خصوص DUST نیز، میزان تعریف شده۱۵۰ میلی گرم بر متر مکعب است که در سیستم جدید ۱۲۳ میلی گرم می باشد؛ این مسئله به آن معناست که خروجی آینده ها از میانگین ملی نیز بسیار کمتر است. وی یادآور شد که این نوسازی و بهسازی با استفاده از توان داخلی و نیروهای متخصص و همکاری مجموعه صورت گرفته است که باید قدردان تمامی کسانی که در این راستا زحمت می کشند باشیم. مدیر عامل ایرالکو به تأمین برق این شرکت نیز اشاره کرد و گفت: نیروگاهی که در حال حاضر در شرکت مستقر است مصرف آب بالایی دارد. از این رو با وزارت نیرو مذاکراتی صورت گرفته تا نیروگاه به سیکل ترکیبی تبدیل شود که این مدل می تواند بهترین مدل تأمین برق برای ایرالکو باشد.

لازم به ذکر است که این مراسم با حضور تنی چند از مسئولین استان مرکزی از جمله رئیس سازمان محیط زیست استان، معاون عمرانی استانداری مرکزی و دادستان اراک، در محل این شرکت برگزار شد و مجید پور عطار در این خصوص نیز تصریح کرد که این خارج سازی و بهسازی و نوسازی خطوط تولید، نوید همکاری میان دستگاهها را میدهد. این حرکت ها در سالی که اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نام گرفته بسیار مطلوب است و امیدواریم که بتوانیم به تمامی تعهدات خود مبنی بر نوسازی کامل شرکت ایرالکو عمل کنیم. وی ضمن تشکر از همکاری و تعامل صمیمانه مسئولان ارشد استان و برخی دستگاه ها گفت: تلاش ها و همکاری برخی مسئولان به ویژه استاندار مرکزی، معاونت عمرانی استانداری، دادستان اراک و دیگر مدیران قابل تقدیر است چرا که با تعامل سازنده با جامعه و دولت توانستیم به این موفقیت در شرکت ایرالکو دست یابیم و اگر غیر از این بود امکان پذیر نبود.

وی با تاکید بر این که باید از درگیری های حاشیه ای فاصله بگیریم و موفق تر عمل کنیم نیز افزود: با این اقدام نشان دادیم که اگر به وظایف خود عمل کنیم می توانیم از درگیری های حاشیه ای فاصله بگیریم و موفق تر عمل کنیم که نمونه ایی از آنرا امروز شاهد هستیم. در حاشیه این مراسم طاهری دادستان شهر اراک با ابراز خرسندی از این اتفاق در جمع خبرنگاران گفت: هیات مدیره ایرالکو به تعهداتش مبنی بر بهینه سازی خطوط آلاینده عمل کرده است وی افزود آلودگی خط چهار به بیشتر کارگران نیز آسیب می رساند. با نوسازی و بهسازی خطوط چهار و با بالا رفتن راندمان تولید و کاهش مصرف انرژی، انگیزه مناسبی برای مدیران ایرالکو فراهم می شود تا به دنبال پیشرفت بیشتر این واحد صنعتی بزرگ باشند. وی خاطرنشان کرد ایرالکو توانست بدور از هرگونه دعوای سیاسی خاص این پروژه عظیم را به سرانجام برساند. عزیز فیلی معاون عمرانی استانداری مرکزی هم ضمن ابراز خرسندی از این مسئله و تایید سخنان طاهری، دادستان اراک، گفت: مردم مطالبات زیست محیطی زیادی دارند و تنها با اقدامات اینچنین است که می توان به نگرانی های آنها پاسخ داد. وی افزود خوشحالیم که این فعالیت زیست محیطی در دولت تدبیر و امید علیرغم مشکلاتی مانند تحریم ها و… در راستای اقتصاد مقاومتی در اولویت قرار گرفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز با مثبت ارزیابی کردن عملکرد زیست محیطی ایرالکو گفت: با جمع آوری این خط شاهد اتفاق مبارکی در عرصه زیست محیطی استان هستیم. ابراهیمی کارنامی ضمن بیان این مطلب که مدیران ایرالکو نشان دادند که به برنامه زمانبندی خود پایبند هستند، گفت: اگر انتقال مواد هم به صورت مکانیزه انجام شود، فکر می کنم اقدام دیگری در راستای بهبود شرایط خواهد بود و حتی شاهد پخش پودر آلومینا در محیط کار نیز نخواهیم بود. کارنامی با اشاره به این مطلب که بخش باز سازی شده در خط سه نیز در بهبود شرایط بسیار مفید است گفت: هنگامی که 14 درصد کاهش مصرف انرژی وجود داشته باشد، یعنی همین مقدار سوخت فسیلی برای تولید انرژی نیروگاه ها هم کاهش می یابد.

وی افزود: اجرای این طرح برای محیط زیست بسیار مفید خواهد بود. با خارج شدن خط پنج از مدار اقدام مناسبی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی انجام خواهد شد، چرا که کاهش مصرف انرژی، بهبود شرایط زیست محیطی و هم افزایش تولید را در پی خواهد داشت، همچنین با اجرای این طرح شاهد هفت درصد افزایش تولید خواهیم بود. وی اظهار امیدواری کرد که تا پایان سال 95 ایرالکو نسبت به بهسازی و نوسازی خط پنج نیز هز چه سریعتر اقدام نماید.

* شرکت ایرالکو اراک به عنوان بزرگترین واحد صنعتی تولیده کننده آلومینیوم در ایران و خاورمیانه همواره محل بسیاری از مناقشات از جمله مسئله مهم آلودگی هوا و محیط زیست بوده است و سعی مدیران مجموعه همواره بر این بوده تا بتوانند نگرانی ها ی مردم را نسبت به این مسئله مرتفع کنند. بودجه در نظر گرفته شده برای بهسازی و نوسازی خطوط قدیمی چهار و پنج ایرالکو حدود 30 میلیون دلار پیش بینی شده، که از فاینانس خارجی برای انجام آن استفاده شده است


کد مطلب: 35521

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/35521/خط-چهار-تولیدی-شرکت-آلومینیوم-اراک-مدار-تولید-خارج

ماین نیوز
  http://www.minews.ir