گروه معادن سنگ آهن
 
سلطانی در گفت‌وگو با ماین نیوز:
وضع عوارض معدنکاران را مجبور به تعدیل نیرو می‌کند
عدم استفاده وزارت صمت از نظرات بخش خصوصی
گروه معادن >سنگ آهن - عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران معتقد است: وزارت صنعت، معدن و تجارت علیرغم اظهارات خود علاقه‌مند به اخذ نظرات بخش خصوصی نیست.
 
پروا سلطانی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز درباره موضوع وضع عوارض بر صادرات سنگ‌آهن اظهار کرد: وضع عوارض در شرایطی رکود اقتصادی و همچنین در شرایطی که معادن کمی جان گرفته و جذب نیرو داشته‌ و یا حتی در این رابطه فراخوان داده‌اند، باعث می‌شود دوباره معادن سیاست‌های انقباضی داشته و با نگرانی نسبت به موضوع قیمت تمام شده مراقب اقدامات خود باشند تا هزینه زیادی ایجاد نشود.

وی افزود: این موضوع می‌تواند بار دیگر معادن را مجبور به تعدیل نیرو کند. از سوی دیگر موضوع وضع عوارض و اخذ آن می‌تواند قیمت تمام شده را به جایی برساند که فعالیت‌های معادن کوچک و دورافتاده‌تر که هزینه‌ تمام شده بیشتری دارند از توجیه اقتصادی خارج شده و یا فعالیت آنها متوقف و معدن تعطیل شود.

به گفته سلطانی، منطق شرایط اقتصادی ایجاب می‌کند، دولت سر سازگاری داشته و بر وضع عوارض پافشاری زیاد نکند. من به شخصه وضع عوارض بر صادرات را سیاست درستی نمی‌دانم. متاسفانه در این رابطه نظر بخش خصوصی نادیده گرفته شده و وزارت صنعت، معدن و تجارت به ویژه بخش معدن وزارتخانه بارها ثابت کرده است علیرغم موضوعاتی که اظهار می‌کنند در عمل علاقه‌مند به اخذ نظرات بخش خصوصی نیستند.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران با اشاره به عرضه سنگ‌آهن از طریق بورس کالا تصریح کرد: عرضه سنگ‌آهن از طریق بورس کالا 2 مزیت به همراه دارد. یکی از این مزیت‌ها این است که اگر تولیدکنندگان داخلی و یا مصرف‌کنندگان سنگ‌آهن در کشور احساس نیاز و کمبودی در این حوزه داشته باشند، می‌توانند از طریق بورس کالا خرید کنند. عدم خرید شرکت‌های داخلی از طریق بورس کالا این سیگنال را به دولت می‌دهد که نیاز به سنگ‌آهن برطرف شده و این اجازه را به معدنداران و فروشندگان می‌دهند تا سنگ‌آهن خود را صادر کنند.

سلطانی افزود: عرضه سنگ‌آهن از طریق بورس کالا می‌تواند این کمک را به دولت داشته باشد تا آن بخش از سنگ‌آهن که مصرف داخلی ندارد، صادر شود. خود دولت نیز می‌تواند مشاهده کند محصولی که صادر می‌شود را بررسی کرده و متوجه شود این محصولی که صادر می‌شود محصولی مازاد بر مصرف داخل است.

وی ادامه داد: این در حالی است که وضع عوارض با توجه به عرضه سنگ‌آهن از طریق بورس کالا چندان منطق درستی ندارد زیرا شرکت‌های داخلی علاقه‌مندی زیادی برای خرید از طریق بورس کالا نشان نداده‌اند.

سلطانی در پاسخ به این سوال که چه نمره‌ای به عملکرد معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در قبال معدنکاران بخش خصوصی می‌دهید؟ بیان کرد: سیاست‌ها چندان شفاف نبوده و این سیاست‌ها در جهت حمایت از بخش معدن نیست. نمره دادن کار سختی است اما در وزارت صنعت، معدن و تجارت سعی می‌کنند بخش کلان معدن را مدنظر داشته باشند اما حتی با در نظر گرفتن بخش کلان و چشم‌انداز بلندمدت معدن، عملکردها تا به امروز به وضعیت معدنکاری در کشور ضربه وارد کرده است.

سلطانی درباره اینکه بهتر است در چهارمین همایش سنگ‌آهن چه موضوعاتی عنوان شود، اظهار کرد: متاسفانه ما در کشور زندگی می‌کنیم که به دلیل تغییرات لحظه‌ای نمی‌توانیم تصمیم‌گیری بلندمدت داشته باشیم در نتیجه در همایش سنگ‌آهن به موضوعات ضروری پرداخته می‌شود که در حال حاضر از اولویت بالایی برخوردار هستند مانند وضع عوارض بر صادرات، خام فروشی و دیگر موضوعاتی که امروز بسیار مطرح است. در کنار این موارد موضوعات دیگری با چشم‌انداز بلندمدت نیز در همایش مطرح می‌شوند. بطورکلی تلاش بر این است تا بتوانیم زیرساخت خوبی را برای آینده روشن‌تری از معدن ایجاد کنیم. همچنین سوالاتی را در همایش مطرح و به آن پاسخ داده می‌شود که بتواند گره از برخی مشکلات باز کند که تا به امروز به آنها پرداخته نشده است.

وی با اشاره به موضوع تکمیل زنجیره فولاد افزود: پیشنهادات ارائه شده است و در 2 سال گذشته تلاش بسیار زیادی برای تکمیل زنجیره ارزش فولاد از سوی بخش خصوصی دیده شده است. در زمان یادشده 4 واحد کنسانتره‌سازی بخش خصوصی وارد مدار و تولید شده و چندین طرح دیگر در مراحل متفاوت ساخت و بهره‌برداری هستند. همچنین بخش خصوصی در حوزه تولید گندله نیز اقداماتی را آغاز کرده و به نظر می‌رسد زنجیره در مسیر رو به جلو در حرکت است اما باید کمی جانب تعادل را رعایت کرد. کشور ما در بین کشورهای خشک قرار دارد در نتیجه انتخاب مکان‌های تولید به ویژه برای 7 طرح فولادی مکان‌های خوبی نبوده و توجیه اقتصادی مناسب به همراه نداشتند. بهتر است آقایان دولتی اصراری به اتمام طرح‌های اشتباه گذشته نداشته باشند.

سلطانی با اشاره به موضوع تشکیل کنسرسیوم‌ بین معادن کوچک و متوسط بخش خصوصی افزود: این موضوع در حال انجام است و تا به امروز 2 یا 3 کنسرسیوم ایجاد شده که اولین آن کنسرسیوم تولید کنسانتره در زنجان است که بین معادن شکل گرفته‌ است.

به گزارش ماین نیوز، چهارمین همایش بین‌المللی انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران 19 دی ماه امسال با حضور فعالان و دست اندرکاران حوزه سنگ آهن و حوزه‌های مرتبط خصوصی و دولتی در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار می‌شود.

موضوعات چهارمین همایش بین‌المللی سنگ آهن ایران به شرح زیرند:

1- تحلیل راهبردهای خروج از بحران تولید سنگ آهن ایران
2- الزامات اقتصاد مقاومتی در حوزه سیاست‌گذاری تولید سنگ آهن ایران
3- راهبردهای توانمندسازی معادن کوچک و متوسط
4- مدل بهینه حکمرانی زنجیره ارزش سنگ آهن ایران
5- آسیب‌شناسی نظام حکمرانی بخش معدن ایران
همراه با برگزاری کارگاه‌های جانبی و نشست‌های تجاری دوجانبه
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ دی ۱۳۹۵ ساعت ۲۳:۱۹
کد مطلب: 35519